icon

Úplný zákaz mobilu ve škole, jaký máte názor?

leni78
4. zář 2014

Maminky prosím o názor a hlavně radu. Syn 11 let přestupoval na jinou budovu školy a má novou paní učitelku. Včera přišel s tím, že jim nová třídní řekla, že po celou dobu školy musí být mobil úplně vypnutý a uklizený, když bude potrebovat nutně telefonovat, ma si přijít za paní učitelkou. Ve školním řádu mají specifikované, že po celou dobu VZDĚLÁVÁNÍ musí zůstat mobil vypnutý, nejen vypnutý zvuk. S mobilem nesmí zadnym způsobem manipulovat a to i na všech akcích školy. Tak jem se večer ještě pisemne ptala ucitelky, jestli když musi zůstat vypnutý po dobu vzdělávání, tak jestli se můžeme domluvit na kompromisu a muže si mobil zapnout o přestávce. Taky jsem se ptala, jak to bude fungovat na škole v přírodě, vyletech atd. Maminky jaky na to máte názor ? Pro me je to neakceptovatelne, potrebuju aby byl syn schopny odeslat alespoň sms v pripade potreby, to samé na akcích mimo třídu. Co myslíte, mají na to právo a co ted s tim ?

hojda
5. zář 2014

@lenkaef No hlavně pak nechoď na očkování, protože je v tom dost floru a to není dobrý!

pupickova
5. zář 2014

@hojda no ty vole! a to si vem, že ty nokie stojej dneska už kolem pětikila... to by mě jeblo dvojnásobně! 😀

@lenkaef druhá večeře? 😀

pupickova
5. zář 2014

@hojda a ani řídit by neměla, některý jsou s alkoholem 😀

lenkaef
5. zář 2014

@pupickova chtěla bych tě slyšet hýkat!!😀😀
Ze mě občas vylítne hlas páva!😀-D

lenkaef
5. zář 2014

@hojda nechat se naočkovst leda proti někomu,to by možná fluor nevadil!!😀😀

pupickova
5. zář 2014

@lenkaef hele, mně se zdá, že to je úplně normální smích, ale Pupík tvrdí, že hýkám a chrochtám...ale on už hůř slyší 🙂
Hlas páva??? To se dělá jak? 😀

somalicats
5. zář 2014

@hojda @pupickova @lenkaef Tak já mám odteď na monitoru meruňkovej kompot... Vlastnoručně zavařovanej, meruňky z Moravy... 😀

hojda
5. zář 2014

@pupickova NO, raději ať ráno zavolá svému ošetřujícímu lékaři, že na očkování v žádném případě v nejbližších 8 letech nedorazí, protože požila větší než malé množství ústní vody. Myslím, že u policajtů by jí ta ústní voda prošla, oni to taky určitě neuměj vyplivnout, tak by to pochopili 😉 .

somalicats
5. zář 2014

@hojda Tak to náš řezník je poctivej, ten tam mele smartfouny... 😀

pupickova
5. zář 2014

@somalicats jen je tam nech, až bude nejhůř, budou se "sušený" hodit! 😀

@hojda a jo... voni by to fakt mohli pochopit 😀

hojda
5. zář 2014

@lenkaef Bože........slyším páva, jsi blízko???? Ne, uf tak to jen chrápe manžel na gauči..... Nebo se dusí oříškem????

lenkaef
5. zář 2014

@hojda přinejhorším můžu policajty olíbat!😀😀

somalicats
5. zář 2014

@pupickova Ty nestihnou uschnout, ten můj je miluje a očeše je, jen co odejdu spát 😀 😀 😀

chris_n
5. zář 2014

já se tady fakt bavím už 😀.... to je materiál :D

pupickova
5. zář 2014

@somalicats tak to je ale taky fajn, z jednoho kompotu se nají celá rodina! 😀 😀

@lenkaef měla bych jít spát, četla jsem, že ty policajty můžeš oje*at 😀

superkousky
5. zář 2014

@hojda
Tak proč do toho taháš jiné?
Je mi fuk,kde tě kdo uvedl a pokud tě zajímá něco,co jsi se nedozvěděla,tak se ptej toho,kdo to napsal 😉 .

Proč do toho pleteš moje děti?
Moje děti se o přestávce nehlásí,ale dokážu si připustit,že budu mít doma vejlupka,kterému se nebude chtít do školy chodit a pak mi opravdu kontrolování smysluplné přijde.
Zda je to smysluplné u zakladatelky,to opravdu od PC nedokážu posoudit (pokud ty ano,tak smekám),ale úplný zákaz telefonování ve škole mi přijde až moc přísný.
Taky by se mi nelíbilo,kdyby mi šéf nakázal volat jen před a po pracovní době a ten zákaz by platil i o přestávce 😉 .

Děvčata loučím se,bo je to pořád dokola 🙂

leni78
autor
5. zář 2014

@weri1 cituji Vás : "trochu odbočím od školy, dělám ve školce a ta je taky zamčená a otvírá se jen, když si jdou rodiče pro děti, tedy od 12:30-13:00 a od 15:00 do 17:00 a víš proč ? ptž v jinou dobu tam rodič nemá co dělat, "

Tohle je Vaše vizitka, myslím školky. V dnešní době, kdy rodiče mohou být v kvalitních školkách neomezeně přítomni. Kde si rodič a dítě určuje, kdy přišla chvíle se na několik hodin rozdělit. Abych byla upřímná, je to ostuda dané školky. Toto pokud uvádíte jako příklad dobrých mravů.....😀 já uz se tady musím smát, sorry ale to jsou vyloženě perly, vy jste se tu sešly. 🙂

bureska
5. zář 2014

Holky nedá mi to a musím taky přispět. Já jsem taky pro zákaz mobilu na školách. Nevím, proč by děcka potřebovaly mít během vyučování a i o přestávce zaplý mobil. Učitelům se nedivím, že si tohle prosadili do školího řádu. Děcka si během písemek posílají sms se správnými odpověďmi nebo sufrují po netu a hledají odpovědi tam.
@leni78 Leni prostě to tak je, je to v řádu školy, tak to budeš muset respektovat. Jestli máš o syna strach, tak se s ním domluv, ať ti zavolá než vejde do školy a to samé až vyjde ze školy. Jestli by měl ve škole problém, tak nevěřím, že by byl průser, kdyby ti přece jen zavolal - ale to ve vyjímečných případech. Třeba to s tím zákazem není tak horký, třeba děcka o přestávkách normálně mobil používají...ale jednou je to v řádu, tak by to měl respektovat...anebo pak uvažovat o změně školy, kde ta pravidla nejsou tak přísná. Já bych to ale neřešila. Kluk by pak byl u učitelů fakt veden jako te, co mu vše vyřizuje máma

@chatwenna promiň, ale ta zmínka o přzidisřáčích mě dost šokla. To jako člověk, co je slušně vychovaný, má k ostatním respekt a je k nim slušný je přizdisráč? Pak sem teda ráda, že já ze svého děcka vychovám takového přizdisráče...a ještě k těm mobilům, když teda nechceš, aby byl takový přizdisráč, proč by měl mít ve škole mobil, aby mohl v případě nouze zavolat mámě? Nemá tvé dítě ostré lokty, aby si případné problémy řešilo samo?

hojda
5. zář 2014

@superkousky Tak třeba u nás ve škole, nezvoní a nemají ani pevné časy přestávek, takže nevím, jak by se to řešilo? Chci prostě slyšet nějaký rozumný důvod, proč je potřeba být v kontaktu s dítětem během vyučování, každou přestávku, každý den. A pokud je to kvůli tomu ,že chodí za školu, tak to je potřeba řešit jinak než změnou školního řádu, ne?

chris_n
5. zář 2014

@leni78 promiň, ale vaše rodina není typ na kolektivní vzdělávání....

hojda
5. zář 2014

@superkousky Tahám jí do toho, protože ses na ní odvolávala a ona uvedla jako konkrétní případ jedničkáře ve škarpě.

somalicats
5. zář 2014

@superkousky Pokud bych měla doma vejlupka, který bude chodit za školu, tak takový nebude mít problém s tím mi do mobilu tvrdit, že je samozřejmě ve škole... Tohle zrovna mi nepřipadá jako dobrej příklad, tohle bych taky řešila jinak.

leni78
autor
5. zář 2014

@hojda cituji Vás : "No zajímalo by mě, kvůli jaké informaci děláš ve škole takový rozruch, co ti stojí za to? Podle mě je tady prostě nějaký jiný psychický problém buď tvůj a nebo syna (možná i obou najednou) a ten byste tedy měli řešit jinak, než změnou školního řádu "

No a tohle, to jsem se fakt tady posmala 😀 to je prostě takovej primitivismus smichanej se stockholmskym syndromem, že to je bohužel, nebo bohudík až komické. 😀

hojda
5. zář 2014

@leni78 Tak já to chápu, jestli trpíš nějakou psychickou poruchou, tak ti to může znít opravdu směšně, ostatní se spíš smějou nad těma ostatníma hláška, ale proti gustu žádný dišputát. Hele, tak ještě jeden vtip na dobrou noc, ju? V divadle se během představení taky nesmí telefonovat. Dobrý, co????

gepe
5. zář 2014

@leni78 nejednou jsi tady jiz uvedla, ze se Ti odpovedi dostalo, podekovala jsi za ne/chtene prispevky, rozloucila se. Nyni koukam, ze jsi se posunula o dalsi level k citacim, co bude dal? Domnivam se, ze by tady bylo uvitano, kdyby jsi i v ramci diskuse umela take odpovidat na jednoduche strucne otazky a ne stale selektovat co se Ti zrovna hodi ci libi 🙂
Btw: Ty si komunismus nepamatujes, cosi jsi si nastudovala na internetu a nasledne uz umis jen urazet tady lidi a vysmivat se. Sama si delas vlastni vizitku.

magdava
5. zář 2014

@hojda Třeba chce mít leni78 doma mamánka, jako měla švagrová spolužačku na vysoké, která mamince hlásila i počet návštěv na WC a ve 20 letech s ní řešila, že jima doma došel šampon a jak se vaří párky. A ani nebyla schopná samostatnýho nákupu, tak se živila tím co jí maminka nabalila. 😀

hojda
5. zář 2014

@gepe Komusnimus určitě pamatuju, já jsem taky rok 78 a měla jsem pionýrský šátek 😉 až do 5 třídy.

lenicka07
5. zář 2014

@hojda Promiň že odpovídám já, ale pokud vím tak v dané škole mají mobil zakázaný i na akcích pořádaných školou. Myslíš že něco takového je vyloučené? Např. náš třídní učitel nebyl schopen uhlídat kluky na vejletě v Praze, zmizeli na dvě hodiny... Pravda nebylo jim jedenáct, ale dost blbá situace, co by dal asi za ten mobil (určitě by je někdo ze spolužáků mohl kontaktovat), jenže mobily tenkrát nebyly. Kámoška mi taky říkala, jak se od holky ze třídy na vejletě ztratily dvě holky.... takových situací může být víc.

hojda
5. zář 2014

@lenicka07 Jako na těch výletech a školách v přírodě ten mobil chápu, ale během vyučování opravdu ne, tam nemá opodstatnění a opravdu výuku jen ruší.

gepe
5. zář 2014

@hojda ja to psala tazatelce 😉

Strana