icon

Úplný zákaz mobilu ve škole, jaký máte názor?

leni78
4. zář 2014

Maminky prosím o názor a hlavně radu. Syn 11 let přestupoval na jinou budovu školy a má novou paní učitelku. Včera přišel s tím, že jim nová třídní řekla, že po celou dobu školy musí být mobil úplně vypnutý a uklizený, když bude potrebovat nutně telefonovat, ma si přijít za paní učitelkou. Ve školním řádu mají specifikované, že po celou dobu VZDĚLÁVÁNÍ musí zůstat mobil vypnutý, nejen vypnutý zvuk. S mobilem nesmí zadnym způsobem manipulovat a to i na všech akcích školy. Tak jem se večer ještě pisemne ptala ucitelky, jestli když musi zůstat vypnutý po dobu vzdělávání, tak jestli se můžeme domluvit na kompromisu a muže si mobil zapnout o přestávce. Taky jsem se ptala, jak to bude fungovat na škole v přírodě, vyletech atd. Maminky jaky na to máte názor ? Pro me je to neakceptovatelne, potrebuju aby byl syn schopny odeslat alespoň sms v pripade potreby, to samé na akcích mimo třídu. Co myslíte, mají na to právo a co ted s tim ?

camelinka
6. zář 2014

@berenika39 Ahoj, kasli na to, uz sem se nechtela zapojovat, ale neda mi to, v jedne davne diskuzi se zakladatelka vysmivala vsem, kdo nema dotykac, ze patri do jeskyne, ackoliv se tam puvodne nekdo ptal, jaky koupit manzelovi mobil s tlacitky,.... takze mi bylo hned jasny, jakym smerem se tahle diskuze bude ubirat,... Taky v tom vidim zavislost, az nekdy bude super bourka, vypadne net i mobilni sit, tak si to podobne ladeni lide asi pujdou hodit 😝 .
Ja sama dotykac nesnasim, nejradsi bych to rozslapala, nosim ho az ted s sebou vsude, kdyz je ted holka ve skolce, doma sem ho dycky nekde pohodila akorat...... Ja i manzel pracujeme v utajovanych pracovistich, takze tam mobil ani nesmi, ......a nejak se z toho nehroutim 😅 😝 😀 .
Hezky den a tohle neres, za tech 19 stranek je zrejmy, ze to stejne nema cenu 😉 😎

berenika39
6. zář 2014

@camelinka ok, mas pravdu, jdu do jeskyně. Jsme na ozdravném pobytu 😀 po nemoci na par dnu na jižní Moravě, Petr ma klidový režim , tak si zajedem autem do Vestonic , mrknout na Venuši. Jak příznačný, co? Ja vykopávka do jeskyně , a to tam prosím nebude signál.... 😉

Hezkou sobotu pro všechny🙂

camelinka
6. zář 2014

@berenika39 Jeeeeee, Jizni Morava na podzim, neni lepsiho obdobi 😵 😵 😵 , my tam byli u tchanu minuly tyden a koncem mesice jedeme sbirat, burcaaaaak volaaaaa 😀 😀 😀 (a jde to i bez mobilu 😀 😎 ).
Uzijte si ozdravovani, nasavejte (i cerstvy vzduch 😀 ) a pozdravuj tu kamennou prdelatou pani 😉 .......... chudina, v jeskyni, bez rukou, ani zavolat si nemuze,..... 😢 😢 😢 😢

luciebx
6. zář 2014

@leni78 ty woe .. ty si fakt nemocna.. ohledne mit mobil u sebe.. spat I snim.. atd... si magor holka ktera tohle jednani a nemoc zavadi do zivota sveho ditete... 🙄 🙄 to ze nevolate.. pouzivate viber atd... to opet zatacis s tim ze pouzivate jiny aplikate v mobilu nez na co je vlastne mobil...

hojda
6. zář 2014

@leni78 Zkus si přečíst něco o tom, co měla mobil s tvým mozkem, když v noci spíš a pokud ho má u hlavy i dítě, tak je to ještě horší, protože na mozek dětí to má ještě mnohem větší vliv. Dala jsem si tu práci pročetla tady v diskuzi většinu tvých příspěvků v diskuzi a pochopila jsem, že tvůj syn má nějaký specifický problém a on a asi i ty potřebujete mít možnost si během dne napsat nějakou sms, on má problém a ty mu ho pomůžeš vyřešit, podržíš ho, když narazí na situaci, která je mu nepříjemná. Tohle ale není situace většiny děti ve škole, proto tu ostatní nechápu, ale pokud bys to tu jasně a srozumitelně napsala asi by mnoho maminek reagovalo na tvůj problém chápavěji, jenže stylem jakým to popisuješ a domáháš se svého "práva" ve škole, je tu bohužel chápán dost negativně, já chci a je to moje právo atd atd. . Asi by bylo lepší zajít, za třídním učitelem a říct jasně o co jde, jaký máte problém a jaké by vám vyhovovalo řešení. Myslím, že v dnešní době jsou učitelé dost chápaví na to, aby váš problém pochopili 😔 . Takže být tebou, tak nemlžím a neřeším ten problém humbukem kolem školního řádu, když se za tím skrývá problém váš. Mám taky zkušenost s kamarádkou, která měla asi nějaký podobný problém. Po revoluci jsme jako děti vyrazily na výměnný pobyt do Německa a ona musela každý den telefonovat mamince, jinak se tam psychicky hroutila, učitelé jí to tedy umožňovali, nevím jak se to řešilo, bydleli jsme v rodinách a myslím, že každodenní telefonáty do ČR z Německa nebylo tehdy nic levného. Ta holčina je dnes v invalidním důchodu kvůli psychickému stavu 😔 . Takže pokud tu věc dosud neřešíte (což doufám, že ano, když má takové problémy), tak to rozhodně, co nejdříve udělejte, protože ten telefon je jen zástupný problém něčeho úplně jiného 😔 .

luciebx
6. zář 2014

kamaradka ma taky syna co nosi mobil do skoly no spis nosil.. pac behem jednoho roku mu ho nekdo ukradl... takze koupila smejd obyc kde mel malej 200kc kredit.. mobil I tak se rozbil pac blbli o prestavce... dalsi mobil uz nedostal.. pac kupovat novej nebo ojetej kazdho pul roku.. to si pak clovek rychle rozmysli.. zda je to takova silena nutnost mit mobil neustale u sebe..

jen se chci zeptat.. musi tvoje dite nejak nehorazne dojizdet.. jako presedat 1-2x aby se do skoly dostalo? nebo to ma za rohem.. a jen potrebujes vedet co meli k obedu, kolikrat sel na zachod,, zda se konecne vykadil, a hlavne zda si umyl ruce.. a nedej boze kdyby mu nejaky spoluzak vyhrozoval... pac mini sikana mezi detma je vzdy.. tak aby ti urychlene mohl zavolat.. 😀 😀 😀 😀 MAMINKOOOOOOOOOOOOOOO ONI ME BIJOUUUUUUUUUUUUUUUU... MAMINKOOO JA MEL VELKY HOVINKOOOOOOOOOOOO 😀 😀 😀

hojda
6. zář 2014

@berenika39 Jé taky plánujeme něco místo těch termálů, kdyby bylo hezky tak hory nebo něco podobného, kde to bude dobrý na dýchání, kde přesně jste vy? Vybírala jsi to speciálně, kvůli tomu zápalu? Na jižní Moravu jezdíme celkem často, tak bych tentokrát raději někam jinam.

luciebx
6. zář 2014

@hojda ty jo presne.. mam znamou ucitelku ktera mi ted rikala ze ona sama doma nema wifi.. ze se ted prokazujou studie kde nonstop wifi ma opravdu vliv na mozek.. a to ze mame doma x pristroju co podporujou wifinu tak se za x let muzeme divit.. na nas se treba jeste nic ukazat nemusi pac preci to wifi neni tak dlouho co ji ma kazdej doma.. ale nase deti uz tim muzou byt pekne poznamenani... nerikam ze se budou rodit deti se trema rukama.. ale ten mozek si to sam prebere..

luciebx
6. zář 2014

http://www.cekujto.com/clanok.php?read=290

By me zajimalo kdo v rodine zakladatelky by mel takovou reakci kdyby se zrusili telefoooony .. zda maminka.. nebo jeji synator.. 😀 😀

hojda
6. zář 2014

@luciebx wifinu je potřeba vypínat aspoň na noc, to je nejdůležitější, mozek se ve spánku dostává, do takového stavu, kdy se stává na tu wifinu mnohem citlivějším, lepší je samozřejmě připojení bez ní.

somalicats
6. zář 2014

Po přečtení posledních příspěvků zakladatelky už mám celkem jasno. Klasická závislost... Takže jakékoli další diskuse se zakladatelkou nemají smysl, ta by potřebovala odbornou pomoc...

mmaky
6. zář 2014

jen dotaz, to dítě o kterém se tu baví je opravdu velký 11ti letý kluk?.....to je k zamyšlení

pupickova
6. zář 2014

@hojda @gepe já jsem to včera zabalila, a dneska už se asi taky nebudu účastnit, páč jsem stupidní, trpím kde jakym syndromem a k tomu jsem krkavčí matka, který se chudák dítě nemůže ani svěřit 😀
takže jdu klečet na hrách 😀

camelinka
6. zář 2014

@pupickova Zlá holka, zlá, zlá, zlá [zvuk plácajících smotaných novin] 😀

luciebx
6. zář 2014

@mmaky cece... maminka nechce rict ani svuj vek.. natoz rekne svek svyho Ditka. no pocitam.. open jen diskutabilne.. ze ditko bude mensi nez 10. pac co 10ti lety kluk bude resit s maminkou.. ja to vidim tak na 8 kdovi zda si tu zakladatelka neprosazuje pravo na prvni tridu 😀 😀 😀

luciebx
6. zář 2014

@pupickova no ty si ale... takovou matkou byti svemu ditku.. fuj.. styd se... hned bych stahla opasek a naplacala na holou 😀 😉

pupickova
6. zář 2014

@camelinka stydím se 😀

pupickova
6. zář 2014

@luciebx tak ty ráda takový vášnivý předehry, joo?! 😀 😀

hojda
6. zář 2014

@pupickova Ten hrách doporučuju v biokvalitě 😉 .

luciebx
6. zář 2014

@pupickova 😵 😵 😵 bys byla mokra hned... jak by ses potila strachy 😀 😀 😀

luciebx
6. zář 2014

@hojda 😀 😀 😀 hned valim na pole ...

pupickova
6. zář 2014

@hojda @luciebx teda holky, s váma by to byla trojka jedna radost! 😀 s hrachem a opaskem...hmmm 😅 😀 😀 😀

hojda
6. zář 2014

@luciebx Přešel na druhý stupeň takže mu bude 11 let.

luciebx
6. zář 2014

mam doma jen zavarenou fazoli.. na ty muzu taky klecet??

zuzi.111
6. zář 2014

Takovy pekny a hodi se k tomuto tematu 🙂

Wikipedia: "Já vím všechno"
Google: "Najdu všechno"
Facebook: "Já znám všechny"
Internet: "Beze mě, jste v prdeli"
Elektřina: "Tak se uklidníme, jo?!"

luciebx
6. zář 2014

@hojda aha.. no ty woe. mi rekni co takovy velku kluk ma za potrebu resit s maminkou behem skolni dochazky.. ten je rad ze vypadl z domu.. ze ho matka nevoxiduje.. to vidim u kamoscinych kluku.. ty jsou radi kdyz je mati z baraku.. takze aspon mame schvaleno valit na pivko 😀 tady bude problem u maminky ktera musi mit neustalou kontrolu a hlavne si asi jeste nepripustila ze jeji dite vyrostlo a umi se rozhodovat samo za sebe a snad z nej neni pako ... ale pokud je vazne nemocnej.. a ona to jen mlzi tim ze chce mit dozor.. takovyhle reseni ji neustoupi zadna skola

luciebx
6. zář 2014

@pupickova do trojku jdu jen pod jednou podminkou.. ja chci byt TATINEK 😀 😀

pupickova
6. zář 2014

@luciebx jedině na celý plechovce ale! 😀 Taťko! 😀

pupickova
6. zář 2014

@luciebx přesně, není to o klukovi, je to jeho psychomatce, která musí mít pořád kontrolu...

luciebx
6. zář 2014

@pupickova kuwa to bude bolet... 😅 😅

jasne ze je to o ni.. ona svymu synovi absolutne neveri.. nemysli si ze to ve skole zvladne aniz by ona vedela o kazdym jeho kroku... mozna ona sama mela na skole problem sikana nebo tak.. a proste vyzaduje aby mela synacka pod dohledem.. no ale tim padem at zahaji domaci vyucovani.. a nikam mezi cizi lidi ho nepousti..

pupickova
6. zář 2014

@luciebx jenže tenhle její problém se nevyřeší tím, že bude zakládat diskuze a urážet lidi kolem sebe a prudit učitelky a znepříjemňovat jim život.... měla by se s tím jít někam léčit. Co asi tak z chudáka kluka vyroste, když bude mít matku furt za prdelí?

Strana