Úplný zákaz mobilu ve škole, jaký máte názor?
Maminky prosím o názor a hlavně radu. Syn 11 let přestupoval na jinou budovu školy a má novou paní učitelku. Včera přišel s tím, že jim nová třídní řekla, že po celou dobu školy musí být mobil úplně vypnutý a uklizený, když bude potrebovat nutně telefonovat, ma si přijít za paní učitelkou. Ve školním řádu mají specifikované, že po celou dobu VZDĚLÁVÁNÍ musí zůstat mobil vypnutý, nejen vypnutý zvuk. S mobilem nesmí zadnym způsobem manipulovat a to i na všech akcích školy. Tak jem se večer ještě pisemne ptala ucitelky, jestli když musi zůstat vypnutý po dobu vzdělávání, tak jestli se můžeme domluvit na kompromisu a muže si mobil zapnout o přestávce. Taky jsem se ptala, jak to bude fungovat na škole v přírodě, vyletech atd. Maminky jaky na to máte názor ? Pro me je to neakceptovatelne, potrebuju aby byl syn schopny odeslat alespoň sms v pripade potreby, to samé na akcích mimo třídu. Co myslíte, mají na to právo a co ted s tim ?
@glimmer Bydlím před základkou a byla jsem hodně v šoku, když se sešly 4 dívky, každá koukala do mobilu, mohlo jim být maximálně 10 a první co bylo, hned si něco ukazovaly na telefonech. Je to bohužel jak píšeš, sedávají u nás na hřišti před domem a zíraj do telefonů, bylo mi z toho zjištění dost smutno a jsem ráda, že jsou pořád matky, které vezmou své dítě skákat gumu, to je náhodou frajeřinka 🙂
Nemyslim ze by dite potrebovalo ve skole mobil. Rodice by meli respektovat narizeni skoly, a pokud trvaji na tom aby telefon nosilo, tak s dodrzovanim pravidel. V satne vypnout a v satne zase zapnout.
A z hlediska bezpecnosti... Nemyslim si ze dite je vice v bezpeci kdyz ma u sebe telefon.
@klaraslavickova Tak si račte přečíst ostatní názory... Pokud rodič vyžaduje, aby mu dítě o přestávkách ve škole podávalo hlášení, jak se má, tak já to považuju za totální nedůvěru k dítěti a nucení do závislosti na rodičích. Tzv. opičí láska je velký problém pro dítě na celý život.
@kamila297 sem nikdy neřekla že se má hlásit furt ale chci mít možnost se s ní spojit kdyby neco
A to si představte, že včera ve zprávách bylo řečeno, že díky mobilům, tabletům apod. náctiletí méně chlastají alkohol, protože mají jinou náplň volného času. Bože, to je doba...
Jsem vychovatelka v družině a absolutně souhlasím se zákazem... Žáci si potom zvykají řešit problémy s rodiči po telefonu, místo, aby šli zamnou, coby vychovatelkou nebo učitelkou ... proč by si mělo dítě dopoledne během vyučování smskovat a volat s rodiči?... to všechno si mohou říct odpoledne doma ... A pokud někdo z mých žáků nutně potřebuje mluvit s rodiči, vždy se nějak domluvíme 😉 buď voláme z mého telefonu nebo mu dovolím si mobil na chvíli vytáhnout...
Digitalni demence v praxi. Fakt zvracena doba, kdyz dite (a jeho rodice) nevydrzi pul dne bez mobilu a Fejsbuku.
ahoj ja holce davam mobil do tasky nebo batohu vyplej a aby volala jen po skonceni vyucovani chodi do 4 tridy. aby my dala vedet ze jde domu

Pracuji ve skole a nevidim zadny duvod, proc by mely mit deti ve skole mobily. Staci, kdyz jdou ze skoly a cuci do telefonu, nevnimaji realitu kolem sebe a uz nekolikrat se mi stalo, ze mi malem vlezly pod auto... Je jedno jestli jde doba dal. jde o to, ze to detem vubec neprospiva a kdyz to tak vidim kolem sebe, tak mam pocit, ze cim vic elektroniky a casu straveneho u pocitacu, telefonu, talbetu, tim jsou deti hloupejsi.
U nas ve skole jsme meli i podminku na skolu v prirode, ze jedine bez mobilu a tabletu atd. A svete div se, deti to prezily, my jsme nemuseli po nocich hlidat, jestli nekde nesjizdi neco co nemaji a dokonce pak sami deti rikaly, ze to bylo super... Takze tak.
Muj nazor 🙂