icon

Vyřeší změna školy problém se šikanou syna?

25. bře 2023

V synově třídě se opakovaně objevují začátky šikany. Někdy je cílem on, někdy další kluk. Vždy je chvíli klid a pak znovu začne. Syn teď přišel s tím, že by chtěl zkusit změnit školu.
Musel by začít dojíždět.
Vyřešili jste někdo tímto způsobem šikanu? Nebo to dopadlo stejně i na další škole?
Učitelce jsme teď na rodicaku říkali, že od dalšího školního roku tam syn nebude, tak měla průpovídky, že to všude bude stejné.

Strana
z2
autor
26. bře 2023

@superkousky mají to v sobě. To nerozporuju. Mně pomohl přechod na střední. Tam jsem nezapadla, ale nikdo mě nesikanoval. Nechali mě být.
Syna se pokusíme dostat na gympl hned, jak to bude možné.

uzivatelkapetra
26. bře 2023

Kolega řešil u dcery, ale tam už to bylo ve fázi, kdy odmítala chodit do školy. Změna pomohla dočasně, teď po několika letech se rozjely asi následky a není to vůbec hezké.

autor
26. bře 2023

@uzivatelkapetra k tomu právě nechci dospět. Teď jsou to pořád začátky. Nic hrozného, jen to je obtěžující.

victress
26. bře 2023

@pivonka2 pokud se šikana vrací, tak nebyla řešena úspěšně...souhlasím s tím, že není škola bez šikany, kdo tvrdí opak, buď o ní neví anebo ví, ale nechce si to přiznat a řešit ji...

tereza0111
26. bře 2023

Jestli dite na stare skole ma obecne malo kamaradu, objevuje se sikana, reakce ucitelkyy nic moc a dite CHCE zmenit skolu, tak bych mu vysla vstric. Proste se v te puvodni citi spatne

ivivi
26. bře 2023

@victress tak muze se podat podnet na socialku, ospod… Prvne bych byt tou ucitelkjou pozadovala vysetreni v PPP- tam to je sice na rodicich,alě ohdy staci se zminit o socialce a rodice si nechaji rict. Nepomuze, tak bych to hlasila. Zalezi pak i na veku ucastniku, ale klidne “pohrozit” policii a rozhodne to chce spoluprace se skolni psycholozkou a pak do tridy urcite nejaky program zamereny na toto. Zmenou skoly si moc nepomuzete. Jinde to muze byt jeste horsi.

autor
26. bře 2023

@ivivi právě všemi možnými programy se to vždy hodí do normálu, ale za půl roku se to začne znovu rozjíždět. Nikdy to nedospělo tak daleko, aby syn nechtěl chodit do školy.
On chce změnu i z důvodu, že na škole učí několik rodinných příslušníků - babička, nevlastní babička, strýc, teta. Což je prostě náročná situace.

kecalka2
26. bře 2023

Já bych klukovi vyhověla. Pokud to chce sám. Zároveň bych tě chtěla poprosit za ostatní rodiče, abys zároveň zašla za vedením a toto jednání učitelky řekla. Učitelka má tuto situaci řešit, být dítěti oporou, které se může svěřit. Kdo jiný, když rodiče jsou přes den v práci. Už mám toho dost, jak učitelky si chtějí ulehčit práci, neřeší závažné věci, nekomunikují. Přitom v dnešní době se dá vše vyřešit přes mobil. Pomocí bakaláře. Hodně rodičů takto zbaběle utečou a vedení vlastně ani neví proč.

autor
26. bře 2023

@kecalka2 co je špatného na jednání učitelky? Jediné, co si mohla odpustit, byl komentář, že to všude bude stejné. Ale totéž tu napsalo hodně uživatelek, tak třeba má pravdu. Jen to mohla podat trochu jiným způsobem.
Jinak se vždy snažila to řešit. Spolupracovala s učitelkou, co to ve škole řeší. Všechny pokusy se podařilo vždy utlumit a to ne na měsíc, ale na delší dobu. Takže učitelce bych nic nevyčítala.

victress
27. bře 2023

@ivivi ano, to může, ale nemám iluze o sociálce a OSPODU, záleží, na jaké pracovníky paní narazí, některá pracoviště se problémy snaží zamést pod stůl, aby to nemuseli řešit, to samé policie, navíc pokud není šikanátorovi 15 let, tak mají smolíka, není trestně zodpovědný, pokud rodič odmítne, nedonutí ho do PPP ani sociálka, je to začarovaný kruh, můžete být 1000x v právu a ničeho se nedomůžete a děcko zatím vyroste, vím, o čem mluvím...

@kecalka2 a já mám zase dost toho, jak učitelky očerňujete, že si chtějí ulehčit práci, vy jste u toho byla, že to tak dobře víte?...autorka píše, že učitelka dělá, co může, co si jako přestavujete, že ta učitelka udělá? že může kluka přehnout přes koleno a napráskat mu páskem nebo mu dát pár facek, které by zasloužil? školy nemají moc pravomocí než těch, které již byly výše uvedeny...navíc, pokud nespolupracuje rodina nebo jde dokonce proti škole, tak je to v háji úplně...a že učitelka řekla, že je to všude stejné resp. všude je něco, tak to měla svatou pravdu a nebála se to říct nahlas...

pivonka2
Autor odpověď smazal
Strana
z2