icon

Židle pro prvňáčka, jakou vybrat?

majaja2016
14. čer 2016

Zdravím vás holky, řeším teď, jakou vybrat židli pro našeho malého školáka. Taky jste to řešili nebo použili už nějkou co máte doma? Ještě teď kupujeme aktovku. Vybrala jsem fakt parádní, ale stojí skoro dva tisíce. Není to přehnané??

verka4d
14. čer 2016

Starší děti už máme sice odrostlejší,ale živě si to pamatuji 🙂 A ještě nás to 2x čeká... Židli jsme neřešili,to fakt ne,stejně každý ve svém pokoji psací stůl s židlí má,nemyslím,že by museli mít novou z důvodu nástupu do školy. Za aktovky jsme jednou dali 1400,- a podruhé 1150,- jsou to fakt pálky,no. 2000,- je fakt dost,ale tak zase pokud to vydrží celý nižší stupeň,tak poč ne. Měli jsme samozřejmě odlehčené,i tak ty školní potřeby,sešity,učebnice...váží až hrůza. Taky anatomická a polstrovaná záda. Ale zase jsme to pojali jako dárek k narozeninám,s tím,že si je děti vybírali,aby se jim líbily. Bez nich bych si aktovky netroufla koupit,protože i když 6 nebo 7 leté děti,přece jenom už mají svou představu o tak důležitém předmětu,jakým aktovka jistě je 😉 Staršímu vydržela až do 5 třídy,takže investice o.k. Mladší už tak zodpovědný nebyl,takže vydržela jen 2 roky a pak jsme kupovali jinou. Přeji s prvňáčkem pevné nervy a jen samé úspěchy!! 🙂 (Teda aspoň předpokládám,že se jedná o budoucího prvňáčka?)

verka4d
14. čer 2016

No jasně,že prvňáček,už bych se měla naučit číst 😀 Vždyť je to celý nadpis... 🙂

berenika39
14. čer 2016

Ahoj, úspěšně tu běží Skupiny - pro tebe konkrétně https://www.modrykonik.cz/group/7074/detail/, ale určitě najdeš spoustu zkušeností i v Prvňáčci 2015,2014.
přidej se🙂

jihlavanka
14. čer 2016

www.chytrazidle.cz, nedame na ni dopustit. 🙂

krystalka
14. čer 2016

My máme dřevěnou rostoucí židličku Klára z Domestavu, stála tenkrát v akci asi 1400,-, kupovali jsme ji ale už tak v necelých 4 letech, měl ji u jídelního stolu, sedí na ní dodnes, bylo mu 8.....pak jsme asi v 5 letech dávali větší stůl i do pokojíčku, má tam rostoucí stůl a k tomu rostoucí otočnou židli na kolečkách Actikid, ta je sice o něco dražší, ale zase je nastavitelná cca od 5 let až do dospělosti.....jinak je to v podstatě jedno, jaká ta židle bude, hlavně by ale dítě mělo mít nohy opřené buď na zemi, nebo o nějakou stoličku, podnožku apod....syn má sice luxusní židli i stůl v pokoji, ale úkoly píše stejně v kuchyni, tam má tu dřevěnou rostoucí.....i když oni téměř žádné úkoly nemají, ani teď ve druhé třídě 🙂

kattulka28
15. čer 2016

Ahoj, já nakupovala na www.detskyeshop.cz Mají obchod v Brně, ale i eshop, takže pohodlně nakoupíš na internetu. Koupili jsme tu tašku i pár dalších věcí. Jinak židli jsme taky nějak neřešili. A aktovku jsem samozřejmě nechala vybrat dítko sama 🙂 V tomhle věku už mají děti fakt dost jasnou představu o tom co chtějí. Občas se i divím, co z malé vypadne za hlášky :D :D :D

eficenka
15. čer 2016

@majaja2016
kupovali jsme jim na 2. narozeniny rostoucí židli Jitro a bude frčet neustále 🙂

sarihy
Autor odpověď smazal
majaja2016
autor
19. čer 2016

Moc děkuji holky za příspěvky. A snad brzo všechno vybereme a nakoupíme 🙂)

janaaanna
19. čer 2016

@krystalka Chtěla jsem se zeptat, jak jste s tou ActiKid spokojeni? Hledáme židli k psacímu stolu pro 5ti letou dceru. U jídelního má dřevěnou rostoucí, také jsem si říkala, jak ji bude mít dlouho, ale je hrozně nepraktické, že se na ní neumí sama přisunout ke stolu. K psacímu tedy potřebuju na kolečkách a aby co nejdéle vydržela. Ta ActiKid se mi líbí - jaké s ní máte zkušenosti?

krystalka
19. čer 2016

@janaaanna - jsme s ní moc spokojení, syn jí má teď asi 2 roky a nenašla jsem žádné mínus....ale chce to tedy, aby k tomu měla i rostoucí stůl....protože když bude mít normální vysoký, tak si ty nohy stejně neopře a ztrácí to smysl....jinak s tím přisouváním rostoucí židle ke stolu - syn to vyřešil tak, že tu židli úplně neodsouvá, ale když slézá a vylézá, tak se tak jakoby bokem nasune, takže tu židli téměř neodsunuje....jinak on teda stejně většinou úkoly píše právě v kuchyni na té dřevěné, protože úkolů mají minimálně, jestli jeden za týden, tak je to moc, navíc jen třeba pár řádků, takže se mu kvůli tomu ani nechce chodit nahoru do patra do pokojíčku 🙂

wendy_
19. čer 2016

Take prave vybiram. Moc se mi libi freaky sport, ale ta cena, des. Asi se pujdeme nekam podivat a uvidime.

krystalka
19. čer 2016

@wendy_ - Freaky je taky super, tu mají neteře, ale ta cena je ještě vyšší, tak jsme nakonec vybrali ActiKid, ještě jsme tenkrát natrefili na nějakou akci, takže to ve finále nebylo tak hrozný....a zase vypadá dost bytelně a kvalitně, nastavitelná je až do dospělosti, takže by snad mohlo být nadlouho vyřešeno 🙂

dan70
Odpověď byla odstraněná