icon

Známkování v první třídě

elu
13. zář 2016

Ahoj holky, mohly byste mi prosím napsat, jak u vás probíhala první třída, co se týče hodnocení? Myslím, od kdy dostávaly děti jiné známky než jedničky, kdy se začalo známkovat natvrdo podle chyb...a otázka pro maminky, jejichž děti jsou teď v první třídě....kolik jedniček, nebo razítek ( prostě motivačních implusů) dostaly děti za těch 10 dní???

Strana
z3
sarihy
Autor odpověď smazal
elu
autor
23. zář 2016

@nata22linka07 TAK u nas to písmo bude taky takový všelijaký a zbytečně si tim zhoršuje znamky, umí psát i číst, napíše vše, co chce a třeba ted z diktatu nedostala jedničku protože to nebylo hezzky napsany...ale bylo to dobře...docela z toho byla smutná, tak jsem trochu podryla autoritu a řekla jsem jí, že nejduežtější je že to má dobře a že na tom jak to vypadá zaleží až v druhé řadě...ale jestli chce příště jedničku, musí doma trénovat, aby to dostala do ruky

nata22linka07
23. zář 2016

Právě dcera umí počítat písmenka pozná básničku umí mezi prvními. Ale vzhled psaní je hrozný. Milionkrát gumování že už ani pak nejde poznat co to je

hanicka_langova
25. říj 2016

Připojím se do diskuze... dcerka teď také nastoupila do první třídy a jsme jaksi na vážkách zda se mám na rodičáku veřejně ozvat či nikoli- jedná se o to, že děti mají pracovní sešit do kterého píší a učí se různé ty vlnky a klikyháky 🙂 V hodině se třeba naučí vlaštovku- první řádky vypadají spíše jako balónky nebo jsou různě veliké, ale co řádek níž, lepší se to. Dcerka si donese domů úkol, že mají stránku dokončit. My úkol pečlivě uděláme, opravdu je vidět zlepšení a paní učitelka si následně druhý den úkol zkontroluje- to vše je OK, ale zaráží mě, proc nám píše vykřičníky a podtrhává dcerce ty vlaštovky co se učila ve škole a je jasně vidět že jsou to její první pokusy, když o řádek níž už jsou vlaštovky jedna jak druhá! 😒 je tohle normální postup? Popravdě dcera se ptala proč to tam má, a když jí vysvětluji, že se to paní učitelce nelíbilo, protože je to jiný tvar než vlaštovka, tak mi na to logicky odpověděla: "Ale mami, my se to dneska teprve učili, já to ještě neumím" A samozřejmě, že má pravdu...řešili by jste to? Díky za odpovědi. Hanka

nata22linka07
25. říj 2016

@hanicka_langova u nás ve škole je to úplně stejné. Dcera to píše úplně poprvé a dostane horší razítko. Úkoly co dělá doma má taky podtržené od učitelky že to má špatné. A to píšou třeba podruhé . Některým dětem trvá dyl neš se do toho dostanou

elu
autor
25. říj 2016

@hanicka_langova no asi bych to možná řekla,že si ty vykřikníky může odpustit, když je to první pokus...přece jenom, když chce psát vykřikníky, proč pak následně neohodnotí pozitivně ty hezké....my máme mladičkou paní učitelku, hned po škole, dost věcí jí píšu do emailu 🙂 zatím vždy poděkovala za dobrou připomínku 🙂ale je pravda, že s těmi korunkami jak se mi to nelíbí se jí to bojím říct, abysme nevypadaly s dcerou jakože jí musíme mít za každou cenu

drzticka81
25. říj 2016

@hanicka_langova ja bych se spis pi ucitelky zeptala, proc to tak je, co hodnoti apod....kazda ucitelka ma svuj styl-takze se zeptejte.....

drzticka81
25. říj 2016

@elu taky muze upozornovat, na jaky spatny tvar pismena si maji deti dat pozor a priste zkusit lepsi ....

elu
autor
25. říj 2016

@drzticka81 mě se moc líbí, jak to dělá ta naše...děti hodnotí samy sebe...vždy si na řádku dají do kroužku to písmenko, co se jím nejlepe povedlo a škrtnou si to, co se jim zdá nejhorší a pak to udělá i ona

elu
autor
25. říj 2016

jo jinak hlásím, že děti už dostávají i jiné známky než jedničky, tak už jím to začalo natvrdo 🙂

drzticka81
25. říj 2016

@elu jj, to je super hodnoceni-to jsem myslim, taky delala (to uz je 10 let, uz si to nepamatuji) 🙂)))

beisis
25. říj 2016

Po přečtení hlavního příspěvku hlásím, že já mám problém s paní učitelkou syna skrz nároky v první třídě. Normálně na tvrdo jede jedna chyba či špatně napsaný opis o stupeň dolu. Takže už jsme měli i trojku. Ale možná je to také tím, že jsem jí odmítla dát syna do mateřské školky.

elu
autor
25. říj 2016

@beisis ...tak to je síla, ja to nechápu...podle me ty první měsíce má být jednička za jedničkou, razítka a za vše chválit..ten začátek školy je v podstatě strasně duležitej

beisis
25. říj 2016

@elu Hm tak to u nás určitě neni dneska přinesl i dvojku z tělocviku a z výtvarné výchovy. Opravdu nevím, podle čeho pani učitelka známkuje zrovna tělocvik a výtvarku. 😖

elu
autor
25. říj 2016

@beisis tak to bych už tam byla nastoupená....to je děs

drzticka81
25. říj 2016

@beisis je to smutne-na zacatku prvni tridy by mel byt ucitel mirnejsi- asi jste narazili na velice prisnou pani ucitelku-hlavne, aby byla poctiva a aby byla spravedliva - v te sve prisnosti.......

beisis
25. říj 2016

@elu No a já tam zrovna nastoupit nemůžu protože ona mi řekla, že co se týče chování syn nemá ve škole ještě co dělat. (při zápisu jsme měli posudek z pedagogicko psychologické poradny s kladným přijetím) když jsem paní učitelce řekla, že nevidím důvod jenom kvůli tomu, že si ještě pořádně nezvykl a vyrušuje, aby se do školky vrátil, když učivo zvládá, tak se nám zřejmě mstí přes známky. Bohužel poznámky za chování nosí stále a k tomu nyní i horší známky. Ale přitom já se sním doma učím, tak vidím, že on to zvládá jen má občas problémy s opisováním, než to dostane do ruky.

@drzticka81 Nejsem si jistá, že je přísná stejně k ostatním dětem....

elu
autor
25. říj 2016

@beisis bože ta mu to teda pěkně dává...asi bych to probrala s ní a s reditelkou zaroveň....nebo bych si vžadala, že se chci jít do vyučování podívát..u nas tato možnost je...učitelka nám to sama nabídla...ja jsem celkem naštvana na tenhle system, kdy chodí děti do skoly zbytečně v sedmi letech...stejně už učivo první třídy většinou umí, protože se to naučí v sesti ve skolce a pak učitelky mají lehkou ppráci....myslím, že už neumějí přistupovatk těm dětem, jako že nemusí umět nic, když jdou do školy

drzticka81
25. říj 2016

@elu prominte, ale prvni trida je i pro ucitele strasne narocna trida-ja byla po 4 hodinach taaaak unavena a vycucana .-((( a vsechny deti cist, psat a pocitat neumi!!!

drzticka81
25. říj 2016

@beisis tak to me mrzi, to se po nem asi vozi....vedlejsi trida tam neni? nekdy staci vymenit tridu s pi ucitelkou a je hnedka lip..... jinak dat podnet k rediteli, i dale k inspekci.....

elu
autor
25. říj 2016

@drzticka81 to jste me spatně pochopila...vím, že je to těžká práce....

shine2015
25. říj 2016

@elu nechci tady nikomu brat iluze...nam dost pribuznych ve skolstvi a co se tam deje to mi hlava nebere...v zari na konci uz vedi co daji detem v pololeti...v prvni tride trojky na vysvedceni bezna vec....nemuze mit cela trida 1....a jdou s nalepkou uz ze skolek....
Me to prijde na hlavu. Dite se ma motivovat a ne dostavat facky jednu za druhou....
Kazdopadne dcera je srpnova a udelam maximum aby mela odklad i prave z techto duvodu...navic ona se nevydrzi soustredit....

shine2015
25. říj 2016

@beisis a muzu se zeptat proc nechcete dat dote do skolky??? Ja vidim ze pisete ze to zvlada....ale nez aby mu solila trojky....nebo alespon na jinou skolu....prvni trida i ucitelja je podle me strasne dulezita

beisis
25. říj 2016

@drzticka81 No já čekám až budu mít něco v ruce jsme opět objednaný do pedagogicko psychologické poradny v kolíně a až budu mít výsledky v ruce budu trvat u pani ředitelky, že chceme do druhé třídy. Je tam míň dětí a i má paní učitelka jiný přístup.

beisis
25. říj 2016

@shine2015 Dcera je teď v předškolákách a syn sám nechce. On se opravdu snaží, ale občas mám pocit, že to není jen jeho chyba, když paní učitelka chce po rodičích, aby zaváděli fyzické testy atd.

shine2015
25. říj 2016

@beisis jo...ja bych to zacala resit.
Holky copak prvni. ..ale pak treti...ta je strasne tezka

shine2015
25. říj 2016

@beisis coze??? To je krava.....fyzicke tresty....ma vubec svoje deti?? Podle me kdyz toto vypusti z pusy tak tridu nezvlada....

beisis
25. říj 2016

@shine2015 To já samozřejmě chci, ale potřebuju mít v ruce papír, že to není jen má zaujatost skrz mé vlastní dítě, když by se pani učitelka bránila.

shine2015
25. říj 2016

Jinak vetsinou ucitelky mivaji az do 5tridy....

elu
autor
25. říj 2016

@shine2015 třetí třídy se už bojím teď, nevím proč to je v jednom ročníku pomalu celá gramatika, když pak už jen opakují...mohli trochu rozvrstvit si myslím....jinak to že jedničkáři jsou najednou ve třetí třídy trojkaři, s tím počítám...ty první dvě třídy jsou takový kašičky 🙂

Strana
z3