icon

Známkování v první třídě

elu
13. zář 2016

Ahoj holky, mohly byste mi prosím napsat, jak u vás probíhala první třída, co se týče hodnocení? Myslím, od kdy dostávaly děti jiné známky než jedničky, kdy se začalo známkovat natvrdo podle chyb...a otázka pro maminky, jejichž děti jsou teď v první třídě....kolik jedniček, nebo razítek ( prostě motivačních implusů) dostaly děti za těch 10 dní???

Strana
z3
shine2015
25. říj 2016

@elu ja prave myslim uz na tu treti...i proto chci dat srpnovou o rok pozdeji....

@beisis zmenu pani ucitelky muzes udelat i bez papiru...staci zajit za reditelem a poprosit ho,ze mate s pani ucitelkou rozdilne nazory..a ze bys rada prelozeni...ze to nedela dobrotu

drzticka81
25. říj 2016

prvni trida je narocna, druha je za odmenu 🙂)) treti je z pohledu ceskeho jazyka nejtezsi, cestina je proste tezky jazyk....uci se tam toho skutecne moc najednou....ale nebala bych se toho tak predcasne!!!

drzticka81
25. říj 2016

jinak s tim prelozenim z jedne tridy do druhe moc dlouho neotalejte, prece jenom vas syn si zvykne na kolektiv deti a je to o hodne tezsi....budu vam drzet pesti, aby druha pi ucitelka byla to prave orechove pro vaseho syna.......
ja si vzdycky vzpomenu na toho jirku olivu 🙂))jak byl pak spokojeny....

beisis
25. říj 2016

@drzticka81 Otálet nechci, ale u nás ještě hraje roli to, že je možné, že budeme přestupovat z důvodu stěhování na jinou školu a tam jsem volala už o prázdninách a škola má úplně jiný a pro mne naprosto úžasný přístup.

terezapetrova
25. říj 2016

@elu nevim jaka je situace ted ale nemůže třeba ucitelum vadit, ze se dcera hlasi tolik.. opravdu nechci byt neprijemna jen se zkousim vcítit do kuze ucitele, který by chtěl byt spravedlivy a dat sanci vetsine deti i tem, které vedi ale z jakyvkolliv duvodu se třeba nehlasi.. snad jsem se vyjádřila srozumitelne. doufam, ze jste na tom ok a Ty i dcera jste v ramci moznosti spokojene

elu
autor
26. říj 2016

@terezapetrova já nevím...právě si myslím, že ona se ke slovu nedostává vubec, proto se tak hlasí...každý den mi říká, mě nikdy nikdo nevyvolá, nevybere..a co se koukám na fotky ze třídy z ruzných aktivit, tak mam pocit, že je fakt v koutě a vždy ji někdo předběhne...když se něco rozdavá...ona se tam prodere vždy jako poslední

shine2015
26. říj 2016

@elu tak ono jestli ji ucitelka nemusi je dost pravdepodobne ze ji drzi na okraji....

elu
autor
26. říj 2016

@shine2015 to si zase nemyslím, že by jí prímo nemusela...ona je ten typ, co učitelé mají rádi,vzorná, nevyrušuje, nepinda zbytečnosti 🙂, jen je introvert...myslím si, že si s tím nějak poradí, ja to asi hrotím proto, že si vzpomínám na sebe, že jsem měla stejne pocity a pamatuju si je i ted v 37 letech.

terezapetrova
26. říj 2016

@elu ok, jen nejak nechapu, ze se porad hlasi někdo kdo je introvert.. nu tak nechapu všechno na svete to je jasny 🙂

elu
autor
26. říj 2016

@terezapetrova no to je právě to....ja jsem se bala, že to bude ve škole hruza, protože než tam šla tak se s nikym nebavila, dostat z ni slovo byla hruza...ale ta škola jí chytla a chce se připodobnit ostatním, ale myslím si, že když uvidí, že je to k hovnu, tak zase přestane a vrátí se do ulity

terezapetrova
26. říj 2016

@elu hmm, tak ted nejak zacinam rozumnet, to je hruz clovek ma vždycky pocit, ze ma starosti nad hlavu a když vždycky vidim co me ještě ceka chjo! 🙂 clovek to musí zvládat i když nechce co

hanicka_langova
26. říj 2016

Tak jak to tu čtu...Tak jsme ještě v pohodě. Vám ostatním to vůbec nezávidím....A přeju pevné nervy a ať se to zlomí k lepšímu...

hanicka_langova
26. říj 2016

@beisis co se týče vašeho synka, zažila jsem to na vlastní kůži. Jsem rozena v srpnu a jako dítě jsem byla hyperaktivni, navíc dislektik a disgrafik, ale dříve se k tomu nebral zřetel...v první třídě jsem litala po třídě, hrála si atd..pozornost nikde. Po návštěvě psychologické poradny bylo zjištěno že jsem pro první třídu nezrala a navrhovali návrat do školky. Rodiče to nechtěli a tak jsem první třídu šla dvakrát...myslím si a na tom se v rodině shodneme, že kdyby mě vrátili do školky, že bych ani na podruhé ucivo nezvládla. Přeci jen Vy znáte Vaše dítě lépe než učitelka, tak víte na co kluk má a co ne....myslím na Vás. Musí to být opravdu těžké hlavně když mu učitelka zatapi.

beisis
26. říj 2016

@hanicka_langova Děkujeme no já věřím, že to zvládneme. Jen chci mít v ruce papír, kde bude napsáno, že se učitelka mýlí a já hned jdu za ředitelkou bojím se, že bez důkazů na nás nebude brát zřetel a syn to bude odnášet ještě více.

elu
autor
12. únor 2017

tak holky, jak jste dopadly na vysvědčení??? my mame same jedničky, ale přesto jsem rozčarovaná se známkování...asi sedm dětí mělo nějakou dvojku na vysvědčení...to se jim asi ještě na škole nestalo...podle mě to první vysvědčení bylo vždy za jedna...dvojku mívaly jen ti nejhorší "exoti"...recitace básně..dá klidně 3 nebo 5....mě to příjde ujetý 🙂

nata22linka07
13. únor 2017

@elu u nás měli všichni jedničky. I těm co hrozily dvojky dala paní učitelka jedničky. říkala že přimhouřila obě oči.😁 První vysvědčení by měli mít ty děti samé jedničky má je to motivovat

deee23
30. čer 2022

Naše paní učitelka dává červené puntíky, za deset puntíku je jednička a nebo si děti mohou různě puntíky měnit za bonbony a balonky... celý školní rok jsme dceři říkali at si to necha aby měla jedničky , že bonbony ji koupíme, ma přes 20 jedniček za pololetí z aktivity... na konci roku jsme se dozvěděla, že se vlastně jedničky z aktivity k ničemu nepřipočátývají a dcera ma pruměr z M a z čj 1,3 JE DRUHÁÁ nejmladší ze třídy, a dala ji na vysvědčení dvě dvojky ... na to že jsme byly pořád nemocní a vše jsem se s ní skoro učila já mi to přijde nefér.. hlavně mame ve třídě zavedenou i zlatou jedničku--kdo to ma jako první.. takže je jasné, že každé dítě honem honem.. znáte to.. doma mi přečte a hned se ptá je to na zlatou jedničku? pokud ji řeknu že měla chybu tak je to i tak jednička ale klasická, začne brečet.... chce byt jako holčička ve třídě, která ma tak o 10 kg více a je na urovni třetááčka... a ted co s tím? :D

elu
autor
30. čer 2022

@deee23 tak to nepochopím... Ty dvojky... A to už jsme v 6.tride od založení diskuze uplynulo řadu let a mě to furt děsí... Ta první třída 😘

kupi
30. čer 2022

@deee23 v první třídě dát na vysvědčení za prumer 1,3 dvojky, to by mne taky hodně naštvalo, i když je jasné, že se neřídí jenom průměrem, ale proč píšeš, že je nejlepší holčička, která má o 10kg více jsem nepochopila, copak kg na to mají vliv?

pribylovapetra
30. čer 2022

@kupi kg na to vliv nemají, ale bylo to asi myšleno jinak. Dcera je skoro nejmladší a uplne nejmenší ze třídy. Je šikovná,dobře se učí, na písemky má jedničky. Ale není tak dravá jako holčičky o rok starší a u nějakých soutěží se neprosadí. U takhle malých dětí ten rok dělá strašně moc.

kupi
30. čer 2022

@pribylovapetra podle mne je to o povaze, u syna ve třídě je nejlepší, ale taky největší rostak, klucina, který šel do školy v pěti letech a je ze všech nejmladší a jeden z nejmenších

Strana
z3