icon

ZŠ Magic Hill v Říčanech, jakou máte zkušenost?

lendam
21. lis 2015

Uvazuji o zapisu syna do prvni tridy a hledam nazor tech, kdo tam chodi nebo naopak uz nechodi. Dekuji.

lukava
9. lis 2017

Obnovují téma. Nějaká zkušenost?

lendam
autor
9. lis 2017

Já nakonec syna dala do Dino v Petrovicích.

lukava
10. lis 2017

@lendam a tam jste spokojení?

lendam
autor
10. lis 2017

Jsme moc spokojení. Všichni jsou tam milí, recepční počínaje. Učení je tak akorát, mají super angličtinu.

lukava
10. lis 2017

@lendam dík za referenci 🙂

lendam
autor
10. lis 2017

Rádo se stalo. Nejlepší je si vše obejít osobně.

eufratcz
3. dub 2020

@lukava mozna pomuze zkusenost nekomu dalsimu ohledne prijimaciho rizeni. Z duvodu karanteny probehlo prijimani po Skype. Instrukce byla cekat v rozpeti dvou hodin na zavolani. Rada na nas byla prave na konci dvou hodin cekani. Nasledovalo 15 minutove testovani formou logickych her na pocitacovem program a po jejich ukonceni zjistovala pani ucitelka kam chodime do skolky, proc chceme do Magic Hill a co dite rado dela. Cely rozhovor vedla jedna pani ucitelka a delala si poznamky k prubehu rozhovoru
o nekolik hodin pozdeji, skola publikovala vysledky. Emailem nam dosla zprava, ze nemame dost bodu aby nas skola nechala zapsat do prvniho rocniku. Dotazala jsem se, jake oblasti podle testu a rozhovoru navrhuji k zlepseni. Odpoved byla zpatky rychle, ze zadne dalsi informace k zapisu skola nehodla rodicum predat. Musim rict, ze nas zamrzelo to, ze skola po 15 minutach na Skype napise, ze nedosahujete dost bodu a nasledne odmitne referovat, kde je mozne zlepseni. Prubeh testu na Skype byl bez vetsich problemu. Nehledne na cekani dve hodiny. Korektni jednani, jak ho vidi rodice: vice nez jeden hodnotici na pohovoru, nebo udelat nahravku pro dalsiho hodnoticiho, aby se omezila osobni zaujatost a preference. Vice pochopeni k rodicum ve forme transparetniho hodnoceni. Neni to nadstandard, pododne privatni skoly to uz delaji. Pokud si skola troufa po 15 minutach na Skype napsat, ze dite nevyhovuje, je v jejim zajmu a zachovani korektniho jmena dat vedet o co jde. Jinak si to rodice oduvodni treba tak, ze bylo predem rozhodnuto a cele vyberove rizeni bylo jenom proto, ze se muselo udelat.

hojda
3. dub 2020

@eufratcz Teda 163.000,- ročně je celkem dost.... za 9 let školy je to 1,5 milionu.

konzultant
10. čer 2024

Školu i přes můj nesouhlas vybrala bývalá přítelkyně. Syn po dvou letech neumí číst, neumí psát, neumí počítat. Škola vyučuje matematiku metodou Hejného, od které již před řadou let všechny školy utekly, protože je to nefunkční metoda a jenom děti mate. Při přechodu na vyšší matematiku jsou děti v koncích. Záhadná aplikace, kterou škola a pouze několik dalších škol v ČR používá pro informovanost rodičů je katastrofální, jakž takž funguje vždy prvnímu z rodičů, který se do ní přihlásí, druhý rodič má většinou smůlu. Stěžují si na ni i učitelé. Vedení školy odmítá akceptovat platné dokumenty, například soudní rozhodnutí, které bylo pravomocné. Syn doufá, že se časem dostane na lepší školu. Měl jsem možnost se náhodou seznámit s bývalým profesorem na této škole. Rozhodně tuto školu nedoporučuje a ani já.

martinaolivova
27. led 2025

Dobrý den, dovoluji si reagovat. Jistě není dobře zapsat dítě do školy, nad kterou nepanuje shoda obou rodičů. Školy se dnes profilují, je dobré si zjistit dostatek informací, navštívit dny otevřených dveří, seznámit se s vedením, učiteli, filozofií školy, atd. Pokud dítě, jak píšete, po dvou letech neumí číst, psát, ani počítat, doporučují individuální konzultaci s učitelem, projít si doporučení a společně hledat, v čem je problém. Případně se poradit s pedagogickou poradnou. Elektronický systém pro komunikaci s rodiči využíváme Edookit a používají jej stovky škol. Navíc, zjišťujeme pravidelně zpětnou vazbu od rodičů mimo jiné i na komunikační systém, a jsou s ním spokojeni. Pokud se rodič nemůže přihlásit, je to jistě řešitelný technický problém. Dále uvádíte právní dokumenty, které škola odmítla akceptovat, pokud šlo o soudní rozhodnutí se vztahem k plnění školní docházky, vylučuji, že by se mu škola nevěnovala. Nicméně se můžete s dalším obrátit přímo na mne, jednatelku školy.