Dům na splácení. Existuje?

michelleponky
2. črc 2020

Dobrý den, uz nejakou dobu hledam firmu, ktera by mi postavila dum. Nasla jsem nekolik inzeratu, kdd lidi shani dum na splatky jako najem. To opravdu existuje? Nasla jsem firmy - podvodniky. Mate nejake zkusenosti? Ma mlada rodina bez hypoteky a bez pozemku, ktera nema ani nicim rucit, sanci postavit dum a bydlet?

amazonkajanik
2. črc 2020

@michelleponky u nás jsou ekonomické stavby,ale co jsem tu četla od holek,tak prý špatné zkušenosti. Jinak ano,existují domy,které se splácí formou nájmu. Teď má takové nabízet obec Bílsko

michelleponky
autor
2. črc 2020

@amazonkajanik ekonomicke stavby znam a to jsou prave podvodnici.

michelleponky
autor
2. črc 2020

@hojda mate zkusenosti?

zelenaesmolda
2. črc 2020

@michelleponky
byla tu diskuze na tohle tema pred par dny-pokud nezaplatis jednu splatku tak mas po dome,dost riskantni v dnesni dobe.Pokud mate na splatky takhle tak bych radsi sla asi do klasicke hypoteky.

marta_kovar
2. črc 2020

Splátky nájmem tě výjdou hůř než hypoteká. Hypotéka na 4 miliony je okolo 15 000. A ten nájem na 30 let by byl okolo 35 000. 😅

michelleponky
autor
2. črc 2020

@marta_kovar Blbost, nevim kde jsi vzala takovou castku. Nakonec jsem nasla nejake domy, kde jsou treba 9 tis mesicne.
Ale je to neco jineho, nez hledam. Ja hledam dum, ktery bude novy, ktery postavi "pro me", toto byly domy kterych se zbavuji majitele touto formou.

michelleponky
autor
2. črc 2020

@zelenaesmolda Jenze ja si bohuzel hypoteku jako takovou vzit nemohu, proto hledam jine reseni. Jinak bych si ji vzala hned. :/

mimco
2. črc 2020

@michelleponky nic takového bohužel neexistuje, za vším trčí skryté poplatky a naivní lidi to pošle ke dnu....byla bych velmi, velmi opatrná. Kdyby to bylo tak jednoduché a výhodné, nebrali by si lidi hypotéky.
Navíc s nulovou hotovostí do počáteční investice se na žádných 9tis. nedostanete.
Řešte to s někým, kdo např. staví, poptejte se v bankách, u fin. poradců.
Dřív než se upíšete k nějaké blbosti a zničíte život sobě i dětem.

michelleponky
autor
2. črc 2020

@mimco presne proto se tu ptam, nevěřím tomu, ale treba a tim ma nekdo zlusenosti. Popripadne jestli tu neni někdo z oboru kdo tomu rozumi. Hledam info vsude mozne.

marta_kovar
2. črc 2020

@michelleponky Bylo to výš na odkazu co sem vložila @hojda, tam byla kalkulačka. Tak o tom dost pochybuji, že někdo takto staví nové domy. 😊

opicaa
2. črc 2020

Ahoj mohu se zeptat na vaše zkušenosti s ekonomickými stavbami, vážně je to tak špatné? 🤦‍♂️😑

alcar
2. črc 2020

@michelleponky hlavne pozor na ty skryte poplatky. Vetsinou se o nich dozvis postupne behem stavby, teprve po podepsani smlouvy. Vetsinou si firmy do smlouvy daji treba jednu nepatrnou veticku a ta je prave vazana na dodatecne finance, ktere se vyvrbi az behem stavby. Pred podpisem smlouvy mejte urcite dobreho pravnika.

alcar
2. črc 2020

Treba my jsme kdysi davno pred lety meli tesne pred pospisem smlouvy s firmou RD Styl. Vsechno se tvarilo uzasne, ceny primerene. Ale bylo tam prave jedno velke ALE a to konecne ceny dodavatelu. Takze kdyz to vysvetlim treba na oknech. Maji nasmlouvanych nekolik dodavatelskych firem na okna. Ale nedokazali nam pri podpisu smlouvy rict, konkretne ktera firma a za kolik ta okna bude na dome delat. Vse se uvidi az v prubehu stavby. Nebyly specifikovane materialy - vse se upresnuje a nacenuje az v prubehu stavby. Oni ti namazou med kolem huby - reknou, ze dum bude stat 3,8mega, ale to je uplne ta zakladni cena, ve ktere jsou naceneny standardni (spise podprumerne kvalitni) materialy a za lepsi material si priplatite mnohem vice, nez kdybyste si ho koupili sami primo ve stavebninach. Oni si uctuji priplatek za lepsi (nestandardni) material. Je to tak obrazne receno zhruba ve zkratce. Ne u kazde firmy to takhle funguje, ale pozor na to.

zelenaesmolda
2. črc 2020

@michelleponky
proc si nemuzes vzit hypoteku?

hojda
3. črc 2020

@michelleponky Nemám, ale ES byly kdysi dávno v černých ovcích, že si mají dát lidi pozor, takže počítám, že to bude stejný princip u všech firem..... Já bych do toho nešla. Taky se dost mluvilo o družstevním bydlení, ale to bude fungovat asi spíše u bytů než u domu.

journals
3. črc 2020

Z logiky veci tohle nemuze byt dobre reseni