icon

Kde odebírat plyn a elektřinu při stěhování?

14. led 2022

Ahoj holky, čeká nás stěhování - reknete mi prosím kde odebírate plyn a elektřinu? A jak jste spokojené? Děkuji 🌷

Strana
z4
ditkla
24. črc 2025

@tattiana9 Takže já nemusím řešit vůbec nic???

nel_ias
28. črc 2025

@tattiana9 Co ja vim, tak zlevňovali ceny za elektřinu. Doufám, že to teď nepopletu – cena za MWh je 2449 bez DPH, s DPH je to samozřejmě o pár korun víc. Ale nemyslím si, že by té ceně bylo moc co vytknout. Vzhledem k situaci na trhu mi to príde pořád fér 🙂 Navíc je fajn, že aspoň niektorí dodavatelé sa nesnažia ceny umelo nafukovat a držia ich na rozumnej úrovni.

lucidvork
28. črc 2025

no teda, já jsem úplně mimo, tohle vůbec nesleduju 🙈 když jsem vybírala dodavatele, tak jsem brala prostě toho, koho měl původně byt, a dál jsem to neřešila. možná bych fakt měla začít koukat, jestli neplatím zbytečně moc 😅

nel_ias
29. črc 2025

@lucidvork Vyplatí se aspoň jednou za čas mrknout, co nabízí konkurence. Ty rozdíly můžou dělat klidně i stovky korun měsíčně, hlavně pokud máš elektřinu i na topení nebo ohřev vody. Člověk si to často ani neuvědomí, ale za rok to udělá pěknou částku 🙈

tattiana9
31. črc 2025

@ditkla Nemyslela jsem to tak úplně, záleží na tom, o co jde a co je potřeba řešit. Některé věci za tebe vyřídí, třeba přechod. Jiné si zase můžeš vyřešit sama, aniž bys to musela řešit přímo s firmou, prostě si to naklikáš, nastavíš podle svého uvážení.

tattiana9
31. črc 2025

@nel_ias Ta cena je podle mě pořád celkem rozumná, hlavně keď si člověk porovná, co ponúkajú iní. Taky oceňuju, že se nesnaží za každou cenu nahnat zisk, ale drží to v normě. V dnešní dobe je už aj to celkom vzácné 🙂

nel_ias
1. srp 2025

@tattiana9 Taky mám radši, když je nabídka férová a transparentní, než když tě někdo naláká na nízkou cenu a pak se ti to po pár měsících skokově zvedne. A když si to člověk srovná s konkurencí, tak rozdíly sú fakt výrazné – a přitom to stačí raz za čas skontrolovať.

tattiana9
4. srp 2025

@nel_ias Osobně si myslím, že dlouhodobá spokojenost zákazníka přichází právě z důvěry a otevřenosti. Když je nabídka jasná a cenově stabilní, zákazník se nemusí bát investice a doporučí službu dál. A v dnešní době, kdy je konkurence veliká.

dostalka72
6. srp 2025
@nel_ias

@tattiana9 Co ja vim, tak zlevňovali ceny za elektřinu. Doufám, že to teď nepopletu – cena za MWh je 2449 bez DPH, s DPH je to samozřejmě o pár korun víc. Ale nemyslím si, že by té ceně bylo moc co vytknout. Vzhledem k situaci na trhu mi to príde pořád fér 🙂 Navíc je fajn, že aspoň niektorí dodavatelé sa nesnažia ceny umelo nafukovat a držia ich na rozumnej úrovni.

@nel_ias Zdravím, mohu se přidat do diskuze? 😊 Právě jsme ve fázi výběru poskytovatele a tohle zní docela slibně. Můžu se zeptat, jak dlouho už službu využíváte a jestli se třeba během té doby něco výrazně měnilo, co se týče ceny nebo podmínek?

kopmina
11. srp 2025

@tattiana9 Nejsem si jistá, jestli bych to nazvala investicí nebo něčím, čeho by se člověk měl bát. To jsou prostě finance, které každý měsíc odcházejí za spotřebu, nejde o peníze, které by měly nějakou návratnost. Vím, co jsi chtěla říct, ale asi ses špatně vyjádřila.

nel_ias
18. srp 2025

@dostalka72 My službu využíváme už asi 3r a zatím jsme s tím spokojeni 🙂 Co se týče ceny a podmínek, zatím se nic výrazně neměnilo, vše zůstalo stabilní, takže jsme neměli žádné nepříjemné překvapení. Jak to řešíte? Porovnávate více poskytovatelů?

tattiana9
19. srp 2025

@kopmina To je pravda, spíš než o investici jde o to, aby člověk měl jistotu, že platí férovou cenu a že se mu to během roku výrazně nezmění. Ta stabilita a transparentnost je podle mě to hlavní, co lidi oceňují 😉

dostalka72
20. srp 2025
@nel_ias

@dostalka72 My službu využíváme už asi 3r a zatím jsme s tím spokojeni 🙂 Co se týče ceny a podmínek, zatím se nic výrazně neměnilo, vše zůstalo stabilní, takže jsme neměli žádné nepříjemné překvapení. Jak to řešíte? Porovnávate více poskytovatelů?

@nel_ias Děkuju za info, to zní fakt dobře 😊 Ano, zatím porovnáváme víc poskytovatelů, hlavně kvůli ceně a případným bonusům. Je fajn slyšet, že u vás byla stabilita, to je pro nás hodně důležité, nechceme pak řešit nečekané zvýšení ceny nebo změny podmínek.

kopmina
21. srp 2025

@tattiana9 Spíš bych to řekla takhle 🙂 Protože cena je to první, co každý řeší. A až potom přijdou na řadu ty ostatní věci. Aspoň si to myslím, protože lidé si podle mě řeknou, že elektřina je přece pořád ta samá, tak proč bych měl platit – třeba – 100 korun, když můžu zaplatit 50 korun. Za to samé.

tattiana9
22. srp 2025

@kopmina Tak stejné jako stejné. Nikdy to není úplně stejné. Ale pokud máš na mysli čistě tu elektřinu, tak jo…

nel_ias
25. srp 2025

@dostalka72 To úplně chápu, my jsme to měli stejně, taky jsme nejdřív hodně porovnávali. Ono se to vyplatí, protože na první pohled může být někdo levnější, ale když člověk započítá různé skryté poplatky nebo krátkodobé akce, tak to pak vyjde jinak.

dostalka72
26. srp 2025

@nel_ias Přesně, to je ten problém, že hodně firem má úvodní nabídky hezké, ale pak po pár měsících přijde zdražení nebo podmínky, co si člověk ani nevšiml ve smlouvě 🙄 My jsme se proto snažili číst všechno i v těch malých písmenech. Jak jste to měli vy?

tattiana9
27. srp 2025

@dostalka72 Po pár měsících ti přece nemají proč měnit podmínky. Podepíšeš smlouvu na nějaké období, takže víš, co podepisuješ. Už to, že já jsem si tohle neprohlédla a nevšimla, tak to promiň, ale to je pak už jen čistě tvůj problém.

dostalka72
28. srp 2025

@tattiana9 No nevím, já jsem slyšela už různé příběhy. Kde je pravda, to se asi nikdo úplně nedopátrá, ale když je těch poskytovatelů víc, tak se samozřejmě budou snažit dělat kdeco, aby získali zákazníky. Proto je podle mě těžší se v tom všem vyznat. Spíš jde o to, co opravdu dostanu za to, co zaplatím.

tattiana9
1. zář 2025

@dostalka72 Ale vždyť právě pro tebe jako pro nového potenciálního zákazníka je výhodné, že si tě chtějí získat a přitáhnout k sobě. Tím pádem ti mohou nabídnout ty nejvýhodnější podmínky.

kopmina
2. zář 2025

@tattiana9 Ano, tak jsem to myslela, že elektřina je pořád ta stejná. Stále jde těmi samými kabely, pořád jde stejně rychle. I když změníš dodavatele 20x.

fouskovi
2. zář 2025
@anonym_autor

@martiniquest děkuji moc! Půjdu též do cezu ❤️
Jen nevím kolik si dat, vše je na plyn - topení, sporák, kotel tam je.. tak jsem si myslela 1000,- el a 2000,- plyn? Budeme jen já a 18 měsíční syn byt 82m2

@anonym_autor nejistější dodavatel je ČEZ

dostalka72
3. zář 2025

@fouskovi A podle jakých kritérií to posuzujete?

nel_ias
8. zář 2025

My jsme u Epet spokojení 😊 Určitě bych vám doporučila podívat se na jejich podmínky, ceny a možnosti balíčků. Je tam všechno přehledně a dá se rychle porovnat. My jsme našli přesně to, co nám vyhovuje, a cena i služby jsou podle nás OK.

monniculik03
8. zář 2025

Takže vyplatí se porovnávat jednotlivé dodavatele? Já jsem se do toho ještě vůbec nepustila, nemůžu se k tomu dokopat.

tattiana9
9. zář 2025

@monniculik03 Určitě ano. Jak jinak by ses dozvěděla, kdo ti dá jakou cenu při jakém objemu odebrané elektřiny? Jen tak jít k prvnímu, kdo tě napadne, asi není úplně dobré řešení. Ono si to vlastně můžeš i takhle přes net všechno zjistit 🙂

vanessia7
15. zář 2025

@tattiana9 dokonce velmi často dávají právě novým zákazníkům výhodnější podmínky, jen aby je přilákali.

kopmina
17. zář 2025

@vanessia7 To je sice pravda, logicky chtějí získat nové zákazníky, ale i stávajícím zákazníkům dokážou nabídnout dobré ceny a podmínky. Často mají různé akce nebo slevy i pro ty, kdo už u nich je, a navíc je možné domluvit individuální nabídku.

vanessia7
17. zář 2025

@kopmina já jsem se tedy s individuálním přístupem u žádného dodavatele energií nesetkala. Spíš funguje taktika, že mi jinde nabídli lepší podmínky, tak pokud mi nedáte stejné, půjdu tam.

nel_ias
18. zář 2025

@vanessia7 A není právě to ten individuální přístup, že ti dají lepší podmínky, aby sis to nerozmyslela a neodešla?

Strana
z4