Kde odebírat plyn a elektřinu při stěhování?
Ahoj holky, čeká nás stěhování - reknete mi prosím kde odebírate plyn a elektřinu? A jak jste spokojené? Děkuji 🌷
@nel_ias Já si to myslím taky, v hodně obchodech, hlavně v těch potravinových, to i platí. Do některých se bez zákaznické karty ani nevyplatí chodit, protože tam člověk nechá hotový majlant.
@lucidvork To je zajímavé. A podle čeho jsi se tedy rozhodovala, pokud ne podle ceny? Jako někdy je rozdíl i v kvalitě služeb, rychlosti vyřízení smlouvy, zákaznickém servisu nebo možnostech online správy... U dodavatele elektřiny pro domácnost se ale vyplatí brát v úvahu cenu za kWh, ale i měsíční paušály, fixaci ceny, případné poplatky za překročení odběru a také podmínky ukončení smlouvy. To všechno může ovlivnit reálné náklady a komfort provozu.
@dostalka72 Upřímně se mi v tom vůbec nechtělo rýpat, tak jsem dala na doporučení známé.
@lucidvork Upřímně, může to být, ale taky nemusí být správné rozhodnutí. Určitě je fajn nechat si poradit a ptát se na zkušenosti ostatních, to má svou hodnotu. Na druhou stranu je ale dobré udělat si i vlastní porovnání, protože co vyhovuje jednomu, nemusí automaticky sedět druhému. Každý má jiné potřeby, priority a očekávání, takže ideální je zkombinovat doporučení s vlastním průzkumem 😉
Chci se zeptat, jestli vy nebo někdo z vašich známých teď v této době měnil dodavatele. Jak je nejlepší postupovat? Jestli prostě fakt každému psát a ptát se na podmínky a ceny, nebo jestli se vyplatí využít plánovače. Jen se bojím, aby to nebylo nějak zmanipulované.
@lucidvork To sis všechno řešila sama? Obvykle se s tím setkávám tak, že do toho spíš chlapi jdou. Neříkám, že to není zvládnutelné pro každého, ale tak je to takový ten zaběhnutý stereotyp. No ono vyžádat cenovou nabídku zase není žádná věda 😀 Já jsem měla na začátku chaos v těch všech tarifech.
Chci se zeptat, jestli vy nebo někdo z vašich známých teď v této době měnil dodavatele. Jak je nejlepší postupovat? Jestli prostě fakt každému psát a ptát se na podmínky a ceny, nebo jestli se vyplatí využít plánovače. Jen se bojím, aby to nebylo nějak zmanipulované.
@tattiana9 My už jsme dodavatele měnili, ale je to pár měsíců zpátky, vždycky to teda řeší samozřejmě manžel, ale co sama vím, tak vždycky kouká do porovnávačů, co a jak mu vychází. Když už tak se určitě vyhni těm komerčním, který po tobě většinou chtějí hned hromadu osobních údajů, což mi přijde úplně zbytečný, člověk ani neví, kde to pak skončí, a navíc mám pocit, že tam často vyhrává ten, kdo si zaplatí lepší místo. Proto je podle mě lepší držet se neutrálních porovnávačů, třeba těch oficiálních jako je od ERÚ a nebo pak vím, že manžel používá ještě jeden, ale na název bych se musela zeptat. Tam prostě jen v klidu porovnáš ceny a podmínky a nikdo tě nenutí něco vyplňovat nebo podepisovat. Jinak si dál věci řešíme na vlastní lokte, kolikrát tak máš šanci získat i nějaký bonus, my jsme teďka u Armexu a zatím vše dobrý, hlavně máme lepší cenu než jsme měli před a o to nám šlo. 🙂
Chápu, o čem mluvíš. My máme Epet a musím říct, že je to fakt v pohodě, všechno máme přehledné, žádné zbytečnosti a všechno si můžeme řešit online přes zákaznický portál. Sledujeme tam faktury, zálohy i spotřebu, takže máme úplně pod kontrolou, kolik co stojí, a nic nás nepřekvapí.
@kopmina Dá se přes ten zákaznický portál řešit věci nějak rychleji než na pobočce? Já jsem měla jednoho dodavatele, u kterého jsem se přes mail ani online dotazník nemohla dočkat odpovědi, ale jakmile jsem přišla osobně na pobočku, vyřídila jsem to za pět minut.
@nel_ias Někdy se víc vyplatí menší firmy, dokážou si víc vážit zákazníků a možná jim nabídnout lepší podmínky…
@nel_ias Jj, byli jsme u velkého, žádný problém s ním vyloženě nebyl, ale po skončení fixace nám jejich nová nabídka nepřišla moc atraktivní, u které by si člověk řekl, že o nás dál stojí jako zákazníka, takže manžel porovnal nabídky a vyšlo mu, že nám zas u menší firmy bude líp za nižší cenu, což byl hlavní důvod přechodu k nim. 🙂

@kopmina Tyto slevové věci jsou i v jednotlivých obchodech docela zajímavé, dá se na tom ušetřit hodně peněz, pokud má člověk přehled. Většina těchto obchodů si jakoby váží stálých zákazníků, tedy pokud má člověk jejich zákaznickou kartu nebo něco podobného, má větší slevy. Naopak například takoví operátoři si více cení nových než stálých zákazníků.