Tipy na psaní dopisu majiteli při koupi pozemku
Ahoj, vy co jste hledali nebo hledáte pozemek a oslovili jste přímo majitele pozemku, co vše jste do dopisu zahrnuli? Nebo i vy co pozemek vlastníte, co by jste rádi v dopise četli? Doma se nemůžeme dohodnout jestli rovnou nabídnout částku nebo čekat na odpověď atd.. Poraďte prosím.
@hojda Samozřejmě tomu rozumím, ale za zeptání nic nedám. 🙂 napsala jsem, že za ornou půdu se můžeme domluvit na milionu, ale klidně i na třech, to už vše záleží na okolnostech, protože nejde ani tak o peníze, jako o ten pozemek, protože ani pro nás to není zrovna místo snů, je to vesnice kde kromě hospody nic není, pozemek je z kopce, není ani zarovnaný, takže ze všech hledisek se nebojím toho, že by ještě někdo měl o takový pozemek zájem a i já jako neřidič bych na tom v ty vesnici nebyla nejlíp, když bych pro rohlíky musela jezdit do nejbližšího města.. Jenže prarodiče nejsou nejmladší a hospodářství se nechtějí vzdát, proto bychom brali pozemek vedle nich.
Rozhodně mi nejde o to někoho oškubat a nechat pozemek pod cenou. Ale pořád se musí přihlížet k tomu, že to je jen orná půda v hodnotě 40 tisíc, tak je jasný že nenabídneme hodnotu jako za stavební 🙂
Tak tvůj případ je hodně specifický tím, že k pozemku se dostane jen přes někoho a ten je tvůj příbuzný, tam ten prodej smysl dává, jen je zrovna blbá doba na to mít peníze na účtu.

@hezz17 Děkuju za Vaši zkušenost. Pár takových lidí právě taky znám. I nám bylo před lety nabídnuto několik polí s vlastním lesem za pouhý 2 miliony, kdy hodnotu to tou dobu mělo 7,natož dnes, bohužel jsme si tenkrát říkali co s tím budeme dělat, protože v těch letech to jako stavební pozemek nemohl být. Ale vždycky se najde někdo, kdo prodá pozemek pod cenou ať už z jakéhokoliv důvodu, tak nevidím důvod se nezeptat, když to nevyjde, tak se bude hledat další pozemek, ale třeba to zrovna budou lidi, který na dopis odepiší a klapne to.