Vyúčtování služeb. Chápu to dobře?
Ahoj holky,
jdu si za vámi pro radu zda některá rozumíte vyúčtování služeb. Máme necelých 8,000,- nedoplatek na vodu a mě to přijde hrozně moc na to že přítel se sprchuje v práci, nemáme vanu takže vždy jenom sprcha a pereme cca 1x týdně a celou zimu netopíme.
Majitel bytu nám poslal vyúčtování ale moc tomu nerozumím🙈
Teplo dodavatelsky: chápu tak, že je to za topení? 3500 za rok nevím jestli není hodně když vůbec netopíme..je mi jasný že to nebude 0 ale nevím no
Ohřev TUV: tak to chápu tak že je teplá voda?
Vodné pro TUV: by mohla být studená :D
Voda: tak to už nevím těch vod mi tam přijde už nějak hodně 😀
Chápu to tak dobře? Nebo umíte někdo líp vysvětlit? Máme byt 1kk a pokud majitel platí zálohu na vodu 1000,- a máme nedoplatek necelých 8000,- tak to dělá ročně 20,000,- jenom za vodu a to mě přijde hrozně moc.
Jaké zálohy máte na vodu ?
Předem všem moc děkuji🙏 možná to budou pro někoho blbé otázky ale já bych tomu vážně chtěla porozumět, takže budu ráda za každou reakci ❤
@lidija1234 záleží jak velký byt, my taky za 3+1 platíme kolem 6000 Kč komplet (platí se fond oprav, doplácí se úvěr na zateplení,..), máme teda větší spotřebu vody (2děti) a i plyn a elektřinu máme ted víc, když jsem na RD
@lidija1234 záleží, co v těch zálohách je, jestli je těch 6000 fond oprav, plyn, elektřina, voda, teplo, služby kolem domu, tak mi příjde normální.
@betelgeuzz asi jo je v tom všechno a určitě lepší platit víc než pak doplácet :D
@lidija1234 my mame 3kk a komplet platimekoem tech 6tis. Vždycky nam vraci preplatek. Mame teda byt v 10 let starem dome, takze žádný uver na zatepleni a podbne.
@lidija1234 My máme starou bytovku cca 30 let a máme jak vlastni měřáky tak dva u hlavních přívodu vody. Jinak my zálohy na bytový družstvo( byt 3+1 4 lidi ) platíme 3900 a jsou v tom (popelnice , topení, voda, společná elektrika, uklízečka ,fond oprav z kterého se platí úver na zateplení) a ještě nám každý rok vrací docela pěknou částku.
@jipe chci po majitelovi jestě výpis z elektřiny abych to tedy mohla spoítat a on mě píše že ho má za období 3.8.2019 - 3.8.2020, tak teda nevím jak to budu počítat a ještě to prý měl napsaný na svoji mamku což asi žádný problém není ale nevím jestli se tedy dopídím k nějaké částce
@lidija1234 Může si zažádat o mimonořádně vyučtování elektřiny, třeba PRE to nabízí zdarma, ale nejlepší je to ke dni ukončení nájmu.
@lidija1234 je úplně jedno jestli topíte nebo ne,tam se to rozpočítá na celý dům,pokud jste třeba prostřední byt a nad vámi,pod vámi a vedle vás sousedí topí a vy ne,tak jim vlastně berete jejich teplo😁 a za to musíte platit a je jedno jestli jede topení nebo ne,je to sice divné,ale to tak.

@lidija1234 Nase bytovka je nová a meraky vody uz tady byly, kdyz jsme se pristehovali.. Jestli se to da resit treba ve starším panelaku dodatecne, to opravdu netuším..