Jak skloubit denní režim dětí - 5,5 roku a 1 měsíc?

simonasm
14. črc 2015

Mám syna 5,5 let a miminko 1 měsíc. Jak jste to dělaly, když jste starší dítě vodily do školky , ale mladší třeba v tu dobu spalo nebo jste věděly, že čas na kojení připadne na cestu do školky? Manžel je bohužel přes týden pryč, takže jsem na to sama.

kaca08
14. črc 2015

U mě je to stejné, mám syna skoro 6 let a teď už 9 měsíční holčičku. Po dobu 6-ti nedělí jsem měla pomoc od rodičů, že syna vodili do školky. No a po 6ti neddělí jsem začala vodit syna do školky sama a malou jsem měla v maduce nebo v kočárku. Nakojila jsem jí před odchodem a po návratu znovu. U nás je to ještě tak, že ho vozím od nás do města do školky, takže cesta mi zabere hodinu. V manduce nebo v kočárku normálně malá usnula a po týdnu už měla stejný režim jako malý a normálně se budila.

simonasm
autor
14. črc 2015

@kaca08 Díky za zkušenost. Takže když malej spí a je hodinu nakojenej, tak prostě vzbudit a vydat se na cestu. Asi vyšiluju, ale tahle otázka mě trápí

kaca08
14. črc 2015

@simonasm já jsem malou většinou budila a nakojila před odjezdem a pak vydržela. Záleží jak je to u Vás, zda vydrží 3 hodiny na jídlo nebo chce častěji a jak dlouho trvá cesta do školky a zpět. U nás se to po týdnu srovnalo tak, že malá je automaticky také vzbouzela ve stejný čas, kdy jsme vstávali do školky. Nakonec jsem i se synem udělala dohodu, že bude chodit do školky jen 4 dny v týdnu a v pátek už zůstával doma, jelikož jsem ze začátku byla utahaná. Nejhorší byla ta zima (malá je narozená v říjnu) a od jara už to byla pohoda.

simonasm
autor
14. črc 2015

Zkusím to taky tak. Ještě jednou díky

kocour1
14. črc 2015

Ideální je takhle malé miminko nosit v šátku, nějakém nosítku...mě to v prvních měsících po porodu hrozně pomohlo. Jak byl syn uvázaný, tak se nedožadoval kojení a já věděla, že mi v klidu vydrží spinkat i více jak dvě hodiny🙂...bude se to měnit každý měsíc, takže když budete mít pocit, že jste to nějak skloubila, tak se to zase rozhodí🙂...prostě to neřešte - mimi spí pořád - přeneste ho do kočárku a ono bude pokračovat ve spaní...já měla malého v zimě, takže byl trochu problém s tím kojení venku...ale u vás je to lepší - nakojíte klidně cestou na lavičce...než si malý ve školce přezuje botičky, tak můžete v šatně nakojit🙂...z počátku se stejně režim dne bude více přizpůsobovat staršímu🙂

simonasm
autor
14. črc 2015

@kocour1 Díky