icon

Jaké je mít dvě holčičky doma? Zkušenosti a pocity.

nika110818
20. lis 2023

Ahoj, holky, zajímali by mně vaše pocity a postřehy, jaké to je mít 2 holčičky. My máme doma již 2,5-letou princeznu a dnes nám potvrdili, že v bříšku je druhá. 🙂 Je pro nás samozřejmě nejdůležitější, že miminko je zdravé, pohlaví pro nás nebylo rozhodující, ale přemýšlela jsem nad tím, že by bylo hezké zažít i výchovu a lásku chlapečka. Tak jaké to je se dvěma holkami? ja sama mám bráchu i sestru, takže vím, že v dospělosti je to skvělé na obou frontách. 🙂

Strana
z2
klaruskaholubinka
23. lis 2023

Také máme dvě holčičky bez 3tydnu o tři roky a je to super 😊, teď čekáme třetí od mladší bude o 2 roky a 8 měsíců. Do třetice jsme kluka chtěli, ale ve finále jsem za holčičku šťastná. Myslím že jak ty děti mají stejné pohlavi tak si lépe rozumí. Ale taky to určitě záleží na tom jak je rodiče vedou, svagrova proti sobě děti postvava že starší pořád dělá zlou a mladší může vse.
U nás je to tak že jsou prostě ségry jak se patří a mají se rády, minimálně jednou denně starší přijde za mladší a řekne že ji má ráda, se vším ji chce porad pomáhat. Ale samozřejmě je den kdy se od rána perou o všechno.

martinka0209
23. lis 2023

Máme tři holky a super, oblečení můžou po sobe dědit,hračky mají stejné,krásné si vyhrajou,ale taky se dokážou hádat,třetího jsem chtěla kluka,taky jsem si říkala jaký by to bylo mít kluka,ale jsem ráda za tři dcery,máme malý byt a kdyby byl kluk,tak by neměl soukromí v jednom pokoji,takhle mají jeden společný pokoj,hlavně miluji ,když nosí šatičky a tolik krásných oblečení je na holčičky 😍

sarihy
23. lis 2023

@veronicka89 Ad půjčování oblečení - co by ne? Moje holky to dělají běžně (15 a 12,5).

@nika110818 Mám 2 dcery věkově od sebe 2,5 roku. Nejšílenější období bylo mezi 1. a 2.rokem mladší dcery, kloubit dohromady potřeby obou byl mazec, ale pak se to srovnalo, mladší dcera byla hodně napřed a tu starší hodně brzo dohnala, takže jsme velmi časně dělali vše společně. Oblečení nedědily moc, protože jedna se narodila na podzim a druhá na jaře, takže se to velikostně moc nesešlo. Je fajn, že mají holky podobné zájmy, na druhou stranu je obtížné je dělit a mít třeba jen jednu pro sebe, takže v tomhle mi přijde mnohem lepší mít kluka a holku. No ale neutopíš to, že , takže prostě hraješ s kartami, co máš. Já mám kliku na to, jaké naše dcery jsou. Já sama mám sestru o necelé 2 roky mladší a takový vztah, jaký mají moje holky, jsme se ségrou nikdy neměly.

celaskon87
23. lis 2023

Já mám dvě holky a dva kluky. Holky jsou 2 roky a měsíc od sebe. Každá je trochu jiná a to je na tom určitě super. Jejich povahy jsou určitě ovlivněné i tím, že máme doma ještě dva kluky. Každopádně je fajn zažívat takové ty jejich hry, že se převlečou za princezny, že se naparádí stejně, že si hrají na kavárnu a tak. Ta starší, která je oproti vrstevníkům v mnohém napřed, táhne tu mladší, která zas tak šikovná není. A je fakt, že zažíváme i to, že když člověk něco pořídí jedné, musí to mít i ta druhá (to je klukům celkem fuk).

Strana
z2