Jedináček nebo 2 děti bez pomoci babiček atd....

mafeska
13. bře 2015

1) schází ale až po skoro třech letech od narození dcery. Dost dlouhou dobu jsem odolávala a po druhém netoužila, pak se ve mně něco zlomilo a už i já chci dvě děti.
Nekoukám na to, že nemáme hlídací babičky a dědy. Jsme rodiče a musíme to zvládnout sami.
3) do doby nástupu do škol(k)y si myslim že to zas až takový rozdíl nebude.

Chlapy prostě malý mimino neuchvátí, protože s nim ještě není taková zábava. Až povyroste bude to lepčí a lepčí, možná je to i případ u tvého manžela, kor když jste chtěli víc dětí. Dej mu čas.

U nás to bylo taky tak, teď je z dcery naměkko, je to tatínkova holčička jak povahou, tak podobou a s tím že chce druhé přišel sám od sebe.

Držím palce.

millyh
14. bře 2015

Za mě jedno dítě v paneláku je tak akorát. Starší se sám zabaví líp jak s bráchou. A řeči typu že si budou rozumět jsou hloupé a nijak zvlášť jim už nevěřím. Starší je intoš a všechno bere rozumem. Rukama moc dělat nechce. Maximálně jezdit autama a furt u toho kecá. Menší je velmi zručný a sporťák. Jít s nima ven mezi paneláky je na palici. Doma se furt o něco rvou a u toho řvou. Každý má absolutně jiné potřeby. Venku jeden chce zůstat na místě a druhý někam zdrhá. Společné aktivity kdy by dělali cokoli spolu bez řevu neexistují nebo jsem na žádnou ještě nenatrefila.
Okolí má už rok a půl stejnou větu - za půl roku bude líp uvidíš. Ale nikdy mi nikdo neprozradil za kterého půl roku to bude.
Mě na děti blízko u sebe ukecal manžel jak to bude fajn že si spolu vyhrají a podobné motivující řeči.
Teď nemůžu ani vyležet nemoc a furt se mi to vrací. Hlídání je pasé a do toho všeho věčně unavený manžel z práce. Změnili mu pracovní dobu a je skoro furt protivný a unavený. Potřebovala bych někam jít s klukama ať si odpočine ale není kam. Neustále mi dává za vzor švagra jak to má fajn že se jeho žena sebere i s děckama na týden a on si odpočine. Já si o odpočinku a plném hlídání můžu nechat zdát. Babička si našla dědečka a jsou věčně pryč.
I takhle to může někde vypadat ikdyž věřím že jsem vyjímka a zbytek lidí má doma pohodu.
Finančně nás kluci stojí málo. 90% věcí dědí po bratrančatech. Nejdražší jsou výlety z města.
Užij si batole. Mě to u prvního díky druhému uteklo mezi prsty. A druhý moc dlouho miminkem nebyl. V pěti měsících byl na čtyřech v sedmi stál a v roce lítal na odrážedle jak drak.
Uvidíš že za nějaký čas manžel změní názor a budeš mít dětí víc 😉
Hezký víkend 😎

tarra27
14. bře 2015

@millyh ono taky záleží, jak je vedete...samozřejme pokud jsi na vše sama, jsi nervozní, to vše se projeví....máme holky 14mes od sebe a nemužu si to vynachválit...ale aby mě manžel posílal na týden pryč??? To by me bylo teda líto....ono kdyby ti pomohl a delai jste veci jako rodina - máma, táta a deti a on je občas pohlídal sám a udeali si pánskou jízdu....i deti by k sobe meli jako kluci bráchové blízko. Máme známé, ti mají tři kluky po sobe cca vždy rozdíl do 5mes a nedají na sebe dopustit, hrají si, blbnou...ale drží spolu. ale fungují i jako rodina....tata pomáha

poupe
14. bře 2015

já mam 2 děti a rozdíl mezi nimi 3 roky, holka a kluk a rozumí si. 😉
1. jedináčka si neumím představit, je ale pravda, jedno dítě, žádné dítě 🙂
2.pomoc využíváme až když šla dcera do školy, jinak ne.
3.dvě děti- 2x tolik finanční výdaje.

skotskaa
autor
16. bře 2015

@mafeska
@millyh
@tarra27
@poupe
Zdravím všechny. Jak je uvedeno v mém příspěvku, diskuze byla přesunuta. To znamená, že pokud chcete reagovat, klikněte prosím na uvedený link, přes který se dostanete na konkrétní diskuzi. Já pouze upozorňuju na novou adresu (kategorii), kde se debata nachází, nezakládám nové téma. Děkuju.