Nový sourozenec a starší dítě trpí. Jak jste to zvládly?
8. bře 2020
Hezké ráno, mám dvě děti. Syna 2,5 roku a teď 14 denní holčičku. Syn pro mě byl všechno, věnovala jsem mu opravdu všechen volný čas. Je na mě hodně fixovaný. Co se narodila malá, tak na něj samozřejmě nemám tolik času jako dříve. Syn to hodně špatně nese. Nejhorší jsou situace v noci kdy malá potřebuje třeba přebalit nebo nakojit a syn se mi do toho vzbudí a já ho musím odmítat a říkat mu ať počká a on brečí a volá mě. Úplně mě to rve srdce. Snažím se mu věnovat co to jde ale samozřejmě miminko potrbuje taky dost péče. Jak jste to zvládli vy? Zlepší se to časem. Úplně si vyčítám že jste s druhým ještě nepočkali až bude starší a vše líp vezme.
Předchozí
Strana
z2
Předchozí
Strana
z2

Děti mám od sebe 22m. Manžel vstává před 5 ráno. U první jsem chodila i kojit do obýváku, abych ho nebudila. U druhého už kmital v noci se mnou. Prostě bohužel, děti máme oba a já nemám 10 ruk. Naštěstí mu to nevadí, a i když starší byla zlatá, když se prcek narodil, tak mi dělal v noci dokrm UM, když jsem se pokoušela kojit nebo utěšil starší, když se probudila a uplakávala. Zkus se tulit se starším, když prcek usne přes den a zapojovat ho do všeho, co s mimišem děláš. Ale nám starší spala už sama v pokojíčku a nebyla na mě fixlá, když se prcek narodil, takže jsem to měla jednodušší...