icon

Plusy a mínusy tříletého věkového rozdílu mezi dětmi

nika110818
23. črc 2023

Ahoj. 😊 prosim, kdo mate mezi detmi rozdil 3 a vice let, jake to je? Jake jsou plusy a minusy? Maji deti hezky vztah? 😊 my mame 2-letou holcicku a moc jsem vzdy touzila po 2-letem rozdilu mezi detma. Sama mam jen o rok starsiho brachu a je to skvele, i v detstvi a dospivani to bylo supr. Bohuzel, na jare jsme o miminko prisli (mel byt rozdil 2 roky a 4 mesice), ted se mi nedari otehotnet a vypada to, ze jestli se to povede, rozdil bude minimalne 3 roky. Budu moc vdecna za vase zkusenosti. Dekuji.

Strana
z2
ferda90
24. črc 2023

@sfet 🙂 já si taky myslím, že to není vůbec špatný 🙂 máme ze ségrou fakt hezky vztah a věkový rozdíl nám nevadil a nevadí 🙂

ada22
24. črc 2023

Teď s tím stejně nic neuděláš. Je to hodně o povaze děti. Starší na mladší stále žárlí a to už jim je 12 a 8. Ale je fakt, že žárlit má nárok.mladsi byla jako mimino a batole dost náročná. Nejdříve furt brečela a pak to byla neřízená střela bez půdu sebezáchovy. Ale když jsou spolu sami tak se chovají k sobě hezky. Jinak starší táhne tu mladší vpřed. A už ji odvede do školy apod.

gujduska
26. črc 2023

@nika110818 Ahoj, je mi lito ze jste o planovane děťátko přišli, ale určitě si s timvekovym rozdilem hlavu nelamej 💞 Naše dcera měla 5let když se syn narodil, a musím říct že to takhle mělo asi být. Ikdyz jsme se snažili o druhatko když ji byly cca 3 roky. Jsem šťastná, že ho teď vedena skluzavku, chytá ho, nakrmi ho jogurtem, když si chci dát prádlo do pračky apod. Je to pro mne veliká výhoda, když je manžel v práci ve 3smennem provozu, netravi s nami tolik času přes týden a mě to ten denní rytmus malinko usnadnuje, Jako taky jsou chvile, kdy bráchu nepotřebuje a nechce ho, ale není jich už tolik 😃 bude to fajn, uvidíš.
Ja si třeba nedovedu představit ani trochu mít děti po sobě třeba do 2let,to by bylo asi nad moji kapacitu 🙈

nika110818
autor
26. črc 2023

Ahoj, vsem vam moc a moc dekuji za podprou a info, je hezky videt, jak je to v praxi s ruznymi vekovymi rozdily. Samozrejme, ze chceme hlavne zdrave detatko a vim, ze to naplanovat nejde a rozhoduje o tom nekdo nahore. 😊 tak uz se jen modlit, at nam to vyjde. 😊 jeste jednou diky a vsem hezke leto. ☀️

console
26. črc 2023

Ja mam 12 let rozdil a nemenila bych. Kdyz vidim kolem sebe, jak maji uz relativne velke deti, treba 9.trida a 7.trida a ty sestry se neustale stekaji a hadaji, tak ani za nic😬😬😬to same sestrenka rozdil mezi detmi 2 roky, detem je 7 a 9 a porad se perou a jeci🫣ale jasne, je to spis o detech, nez o rozdilu

mama_mila
26. črc 2023

Já mám teda děti od sebe 2,5r a je to jak kdy, ale mladšímu je teprve 8 měsíců, tak jsem zvědavá časem. Co jsem ale chtěla říct, mám bráchu staršího o dva roky a sestru mladší o víc jak 10 let a s ní si rozumím víc, samozřejmě až teď, když je mi 30, když byla mimino a chodila do školky atd, tak mě moc nezajímala, já byla věčně pryč

Strana
z2