Starší sourozenec stále ruší mimino. Řešily jste to také?

andza
18. říj 2019

Nadpis už mnohé napovídá..... mám téměř 2,5 letého syn a měsíční miminko. Už od porodnice potřebuje miminko na spaní, nebo alespoň usnutí, klid. (byla jsem nejprve na 3 lůžáku, kde vubec nespala, a pak na samotce, kde byla nejhodnější spavé miminko). Myslela jsem si, že si na to miminko zvykne, že je tu ruch. Nevadí mu nějaké běžnější zvuky- vysavač, pračka. Ale syn prostě lítá a neustále vykřikuje, mluví nahlas, atd - když mu domlouvám, podle mě vůbec neví co se po něm chce, je tak prostě zvyklý. Takže to zatím vypadá tak, že když jsme doma všichni, malá skoro nespí, pak brečí a nakonec usne. V kočárku to samé, syn běhá po venku a křičí, a ji to ruší. Ale třeba včera spala za celé odpoledne asi hodinu. Jakmile jsou kluci pryč, spí skoro celý den . Zatím je s námi manžel, takže chodí hodně ven. Ale bude se muset vrátit do práce a já nevím co si s nima počnu. Napadá mě jen vozit je v autě. Ale přece nestrávím rok vožením dětí v autě. Neřešil jste to někdo, prosím Vás?

princezna8
18. říj 2019

@andza To nepomaha domluva starsimu synovi? U nas stacilo aby tata durazne zvysil hlas, a byli jsme potichu jako mysky.

andza
autor
18. říj 2019

@princezna8 kdyby to pomahalo, určitě to dělám. Už takhle je to se synem dost těžký, asi ten příchod sourozence uplně nezvlada. A ano, zkousíme mu domlouvat když křičí, jako křičí, ale těžko mu můžu zakazovat aby si hrál jak byl zvyklý... že u toho třeba mluví nahlas, dělá mašinku, atd...

sudylichozrout
18. říj 2019

@princezna8 Ve dvou a pul letech? Srandisto...

lpch
18. říj 2019

@andza resime podobny problem.. syn je ve stejnem veku a navic v okamziku, kdy ho napomenu, zacne delat naschvaly, takze zacne regulerne jecet a vyskat.. v ten okamzik mam co delat, abych se ovladla 🙄

princezna8
18. říj 2019

@sudylichozrout Tak asi to je o vychove, my kdyz neposlechli tak jsme proste dostali na zadek a bylo vymalovano...

sudylichozrout
18. říj 2019

@princezna8 Dekuju pekne za takovou vychovu...

princezna8
18. říj 2019

@sudylichozrout Jenze co je za vychovu dneska? Lidi si nechaji deti "skakat po hlave", neni zadny respekt. Deti proste musi poslechnout, kdyz dospely neco rekne. Pak se nemusime divit ze deti ve skolkach si uz nadavaji a z dospelych maji srandu.

princezna8
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
princezna8
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
saoirse
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
saoirse
18. říj 2019

Doporučuji šátek. Naše děti, když byly miminka, tak také reagovaly na každý krok, zvuk, špatně spaly. V šátku jim nevadilo nic. Šátek je vůbec fajn způsob, jak miminko uklidnit a přenášet. Jestli se necítíš na to vázání, jsou i ergonomická nosítka, mám dobrou zkušenost se Storechenwiege, tam lze dát miminko už od narození. Držím palce

saoirse
18. říj 2019

@princezna8 Dítě v období vzdoru je neřízená střela. A můžete se s výchovou třeba na hlavu stavět, ale slavíte jen dílčí úspěchy. Je dobrý být důsledej a nastavovat hranice, ale fakt je ten, že než tohle období pomine, nic moc nezmůžete. A příchod mladšího sourozence v období vzdoru staršího je fakt hodně velkej test psychický odolnosti matky. Zakladatelce přeju pevný nervy

olga_
18. říj 2019

@andza Syn byl teda při příchodu dvojčat o rok starší (3,5 roku), ale dělala jsem to tak, že dvojčata spala v závěsných hackách a já si s ním šla hrát za dveře na chodbu, do vedlejšího pokoje, prostě jsem se mu věnovala.

sudylichozrout
18. říj 2019

@princezna8 Ja se s tebou o tom nepru, deti musi mit hranice, nemohou si delat, co chteji. Jen si nemyslim, ze cestou k uspechu je bazliva poslusnost vynucena triskanim.

olga_
18. říj 2019

@princezna8 Svoje děti máš? Motivace strachem není do života teda žádná výhra. Já teda při výchově sleduju dlouhodobější cíle.

olga_
18. říj 2019

@andza Jinak pokud máš možnost nosit, tak dítě v šátku je proti hluku z okolí určitě rezistentnější. Syna bych jemně usměrňovala, bude to takové přechodné období. Syn teď naopak upozorňuje okolí, aby byli potichu, když dvojčata spí. Kolikrát jde kolem nějaká babka a houkne z 15 metrů: "Tak co, konečně chvilka klidu, že?" 😂😂😂

sudylichozrout
18. říj 2019

@olga_ Myslim si, ze nema.

princezna8
18. říj 2019

@sudylichozrout
@olga_ Kdyz nepomuze domluva, pak zvolim domluvu vyssim hlasem. A kdyz ani to nepomuze, pak dam na zadek. Jako urcite ne zmlatit dite buhvi jak, ale placnout, to jo. Svoje deti nemam, teprv cekam, ale tuhle metodu jsem mela povolenou kdyz jsem hlidala deti kamaradkam, a fungovalo to. My doma meli hodne pevnou vychovu, a dnes toho nelituju.

natysnovec
18. říj 2019

@lpch jsme na tom szejne.....😞😞

sudylichozrout
18. říj 2019

@princezna8 Seda je teorie a zeleny strom zivota. Az budes mit vlastni deti, ne pujcene na odpoledne, uvidis. Nektery kousky, i kdybys zrezala do bezvedomi, neposlechnou. Proste se na ne musi jinak...
I pevna vychova muze byt bez biti. To si uvedom.

olga_
18. říj 2019

@princezna8 A když to nepomůže? Domluva - zvýšit hlas - křičet. Plácnout - plácnout víc - zmlátit. Je to škála podle mě dost omezených "výchovných" možností. Mě zajímají vždy hlubší důvody daného chování a příchod sourozence je stres. To dítě potřebuje naopak zájem maminky, chvíle té pohody před tím, pohladit.

corry21
18. říj 2019

@princezna8 ty bys dala na prdel 2,5 letemu decku? Ono to pro něho taky není úplně lehký že mu přibyl sourozenec víš? A tak mu dáme na zadek at to ještě vylepsime 👍 a ne, nejsem zastánce nějaké volné výchovy a i když mám jen jedno 2 lete dítě tak mi zatím po hlavě neskace

sudylichozrout
18. říj 2019

@olga_ Treba pro meho brachu to byl extra stres, kdyz jsem se narodila. Je mezi nami tri a ctvrt roku rozdil. Nakonec to pobral, ale nasi to meli hodne tezke. Divim se, ze se nezblaznili 😀 Ja se strasne bala, ze nase dcerka bude taky zarlit, ale byla malicka, kdyz se mladsi narodila, byl ji jen rok a tri ctvrte. Nastesti to zvladla skvele. Predstava, ze by to nezvladla, byla ve stresu a ja ji za to "zlobeni" mydlila, to je uplne zvracene. Co bych ji asi tak predala do zivota?

olga_
18. říj 2019

@sudylichozrout Prostě a jednoduše bys ji zranila. Mini plácnutí nebolí na zadku, ale na duši. ❤

princezna8
18. říj 2019

@olga_ Ale houby stres, jestli neni dite rozmazleny, tak se na sourozence tesi. Ale hodne deti si mysli ze proste kolem nich se toci svet a vse si vydupou.

princezna8
18. říj 2019

@corry21 Kdyz neposlechne, tak ano, dam na zadek. Jednou jsem hlidala 2 letyho kluka, neposlouchal, domluva nepomohla, a hodil mi po hlave auto. Tak jsem dala na zadek, a byl klid.

princezna8
18. říj 2019

@olga_ Ale ty deti si to pamatuji a priste si daji pozor.

sudylichozrout
18. říj 2019

@princezna8 Mno, je fakt zajimave, ze si myslis, ze JE KLID, kdyz dite zbijes. Ten klid mas mozna ty, ale ono ma v hlave a dusi fest bugr. Evidentne jsi byla bita hodne a za blbiny, kdyz mas tyhle postoje. Je mi to lito. Prala bych ti, abys nasla jinou cestu, nez to, ze za kazde neposlechnuti das na zadek. Protoze ono se to muze zacit paradoxne i mijet ucinkem. Dite si zvykne na to, ze je bito a uz si z toho nic nedela. Proste se proti ranam obrni a vola o pomoc jeste vetsi mirou zlobeni.

princezna8
18. říj 2019

@sudylichozrout Nebyla jsem bita hodne, ale kdyz jsem neco provedla, a domluva nepomohla, pak ano. Otazka co beres jako blbinu. Casto pak stacilo aby se na nas tata prisne zamracil, a dali jsme pokoj. Ale za mych casu, a hlavne za casu nasich babicek takova vychova byla absolutne normalni, a lidi byli vychovani lip nez dnesni generace.

zelenaesmolda
18. říj 2019

@andza
me spis zarazi proc to miminko tohle vsechno vzbudi,my jsme jezdili na prochazce kolem zbijecky a nic,vetsinou miminka spi i v hluku,nemuze tam byt nejaky neurologicky problem?