Vychovám děti s větším věkovým rozdílem úspěšně?
Mám asi hloupý dotaz 😂 Máme 2 holčičky 2 roky od sebe a i když jsem si kolikrát myslela, že jsem se přecenila a že mě odvezou do blázince, tak teď to vnímám jako nejlepší možné rozhodnutí. Holky mají k sobě blízko, zabaví se, jsou pořád spolu. Když je vidím spolu si hrát a objímat se, tak bych se láskou rozpustila. Poslední dobou nás s manželem napadá myšlenka na třetí. Od mladší by to bylo věkově o více než 3 roky. Když by se zadařilo vše v pořádku 🤞 tak něco mezi 3 a čtvrt až 3 a půl roku. Není to už moc? 😂 Ptám se proto, že švagrová i kamarádka mají děti přesně po 3 letech a ty děti se pořád mlátí, perou, ubližují si. Někdy i vyloženě zákeřně. Ne že by u nás facky nikdy neproběhly, taky to samozřejmě umí 😁 ale takhle zlé na sebe naše holky nejsou. A ani bych nestála o to, mít za každou cenu třetí dítě, abych pořád řešila, že jen co se otočím, se děti servou.🤨 Je to výchovou nebo tím větším věkovým rozdílem? 🧐

Toto vážně není ani o věku ani o pohlaví ani o výchově. Kolem sebe mám mnoho možností namíchaných dětí věkově i s pohlavím. Znám výchovu a všude stejné. Někdy se mlátí a řev a jindy jsou to parťáci. Já mám první dva o 2 roky. Dokud byli mladší byli na sebe milejší než teď kdy jde první do puberty. Myslím že i tvé holčičky na sebe jednou vystačí drápky. A dle mé toto není argument k tomu mít či nemít další dítě. O tom přece rozhodují jiné věci než to aby si děti vyhráli.