Jak řešíte konflikty se sousedem kvůli hluku v paneláku?
Ahoj, bydlíme v paneláku a soused nad námi pravidelně hlučí pozdě večer( pouští hudbu a dupou děti). Zkoušela jsem to řešit domluvou ale bez výsledku. Přemýšlím jestli volat městskou policii nebo to řešit přes SVJ. Máte někdo zkušenost co opravdu funguje a jak to řešit aby se to ještě nezhoršilo, díky
@anonym_autor Jestli to není po 22.hodině tak smůla
Po několika letech nervů, zvonění v noci, bouchání na dveře, topení, jsme to vyřešili tak, že jsme se přestěhovali. Dement = soused napadl mého muže, řešeno s P/ČR a on je skálopevně přesvěcen, že všechen bordel jde o nás, i když jsme v tu dobu na jiném konci republiky.
Vedení SVJ se to snažilo vyřešit ovšem neúspěšně. Ale to fakt raději hypotéku do 70, než takové žití.
@anonym_autor Je to určitě nepříjemné, ale pokud máte noční klid od 22-6 hodin, tak s tím neuděláš nic. Ono ty děti nejde přivázat. U nás to dupání dětí končilo obvykle kolem 21 hodiny a to bydleli o dvě patra výš než my, ale byli jak stádo slonů a slyšeli jsme je i my. Jinak taky je rozdíl jesli ti co Vás obtěžují jsou vlastnící bytu nebo nájemníci. My řešili nedávno na schůzi SVJ chování nájemníků, kteří v několika bodech porušovali domovní řád a tím pádem obtěžovali ostatní nájemníky domu. Na schůzi SVJ se to začlo řešit, sepsali jsme výčet věcí kterými porušují domovní říd a tej jsme zaslali majiteli bytu. Měli jsme štěstí, že majitel byl soudný člověk, vzal to na vědomí a do tří měsíců byli nájemníci pryč. Jinak policii určitě můžete volat, pokud to dupání a hlasitá hudba je v době nočního klidu. Ale většinou s tím stejně nic neudělají.
Po 22. hodině klidně volej PČR, vyřeší to domluvou a to je asi tak vše. Nevyřešíš ani nedoslýchavou sousedku nad sebou, televize běží 24 hodin denně na plné pecky, panelák jen duní. Jak neslyší, tak ani neví, že ji má zapnutou. Ani okno si neotevřeš. Na balkoně krmí holuby, takže si na balkon ani nesedneš ani nepověsíš prádlo. Krmení holubů je zakázáno, zaplatí pokutu a krmí dál. Všichni nájemníci se podepsali pod petici a co myslíš, kromě pokuty se nestalo vůbec nic. V tomto státě hlučného souseda nevyřešíš.
@anonym_autor Jestli to není po 22.hodině tak smůla
@anonym_fd42b5 ono i když je, policajti s tím moc nezmůžou, aby to bylo hned a účinný a SVJ už vůbec ... zkušenost z baráku, pomohlo až když si stěžoval celý barák (dělali fakt bordel i ve 3 ráno) a majitel bytu, aby ho už nikdo neotravoval, tak podnájemníky vyhodil a byt prodal
Za mě jste udělala dobře, že jste nejdřív zkusila normální domluvu 😊 Pokud to ale nepomohlo, asi bych si začala schovávat konkrétní časy a dny, kdy je hluk nejhorší. Když se to pak řeší přes SVJ nebo případně městskou policii, je lepší mít něco konkrétního než jen „pořád hlučí“.
A upřímně bych asi zkusila nejdřív SVJ nebo správce domu, hlavně pokud jde o dlouhodobý problém. Policii bych volala spíš ve chvíli, kdy je to opravdu pozdě večer/nad ránem a opakuje se to ❤️
Nad rodiči koupila byt rodina s dětmi a při rekonstrukci vytrhaly všechnu izolační vrstvu na zemi , hned na beton položili podlahu. Víme to, protože rekonstrukci dělal tátův bývalý kolega a údajně je zkoušel přesvědčit, že je to blbost. No nedali si říct.
Mají asi krásně zrekonstruovaný byt, ale jen když prochází bytem holky 5 a 8 let, tak jsou to rána jakoby mlátily baskeťákem o zem. Kdybych to neslyšela, tak tomu vůbec nevěřím. Měli oslavu, kde bylo 8 dětí a regulérně se houpal našim lustr v obýváku a rány jak od zbíječky. Táta tam šel zaklepat a sousedka na něho vyjela, že lže, protože oni mají kvalitní podlahy.
Nepomohlo nic. Říkal, že kdyby tam nebydleli už 35 let, normálně by se na staré kolena odstěhoval protože je to peklo poslouchat to celé dny a noci.
Pokud je to do 22. hodiny, tak s tím nic moc nezmůžete. Pokud je to po 22. hodině, tak bych to s ním zkusila řešit ještě jednou, pokud by to nezabralo, volala bych dokola policajty, taky jsme to řešili v paneláku s jedním problémovým sousedem. Oni ani policajti ze začátku moc nezmohli, ale když už to bylo několikrát, tak počkali dlouho, aby jim otevřel.
Pokud je to do 22. hodiny, tak s tím nic moc nezmůžete. Pokud je to po 22. hodině, tak bych to s ním zkusila řešit ještě jednou, pokud by to nezabralo, volala bych dokola policajty, taky jsme to řešili v paneláku s jedním problémovým sousedem. Oni ani policajti ze začátku moc nezmohli, ale když už to bylo několikrát, tak počkali dlouho, aby jim otevřel.
@atka6 no já nevím u nás byli policajti, udělali bububu a stejně k ničemu
Po několika letech nervů, zvonění v noci, bouchání na dveře, topení, jsme to vyřešili tak, že jsme se přestěhovali. Dement = soused napadl mého muže, řešeno s P/ČR a on je skálopevně přesvěcen, že všechen bordel jde o nás, i když jsme v tu dobu na jiném konci republiky.
Vedení SVJ se to snažilo vyřešit ovšem neúspěšně. Ale to fakt raději hypotéku do 70, než takové žití.
@zvalentova řešila jsem též roky a nic. Jediná rada od všech byla odstěhovat se. O tom jsem nechtěla ani slyšet, nešlo to. Ale nakonec jsme se stejně stěhovali
A zkoušela jste mediaci?
Zároveň jsou věci, se kterými je nutné se v paneláku, bytovkách, ale i starších domech s tenkými stěnami smířit. Pokud je někdo hlučný u milování po 22h, těžko na ně pošlu policii 🙂 Ale hudbu či dupání by se snad dalo domluvit.
Přestěhovat se je jediné řešení. Zkusila jsem snad všechno, trvalo to roky. Poznamenalo mě to také zdravotně.
Nebojujte, utečte!
Nejde vyhrát, pokud bydlí nad vámi
Přestěhovat se je jediné řešení. Zkusila jsem snad všechno, trvalo to roky. Poznamenalo mě to také zdravotně.
Nebojujte, utečte!
Nejde vyhrát, pokud bydlí nad vámi
@jelinkova09 a přidám k tomu, že jsme zkusili kromě všeho možného izolovat i stropy...nepomohlo.
.
Bydlení v paneláku nás doslova ničilo, ale když jsme byli mladí a studovali, neměli jsme na výběr. Pod náma bydlel soused, co pořádal pijatyky s Ukrajinci, hudba na plný pecky, manžel se s ním málem jednou popral, pak jsme mu ve 2 ráno shodili na chodbě jistič. SVJ to bylo jedno, že prý se máme zkusit dohodnout nebo volat policii. Byt jsme prodali a vypadli. Jinak to nešlo. Koupili jsme zpustlý domek a pustili se do rekonstrukce, která trvala hrozně let. Ale bydlet ve svém a v tichu, to byl pocit naprosto opojný!
@anonym_autor
Mám tuto situaci víc jak rok sousedi nade mnou ve 22.30 vypustí dítě,které nechají dupat, běhat ,třískání dveřma do pozdních hodin.Když člověk usíná a naráz takové rány tak se leknu začne mi bušit srdce ,chodím po bytě.Dole pode mnou rověž tak.Dole ještě si pustí telku ,jsou kuřáci takže absolutně nemůžu větrat a začali ještě hulit marihuanu.Psány dopisy prý nikdo nic nedělá.Se sousedka ptala a to jde slyšet?Slyším všechno každé slovo...Volána městská policie.Oni se postaví za jejích dveře řeknou ,že nic od dveří neslyší odejdou.Dispečerka mi řekla že je to běžné uťívání bytu.Děje se to po 22 hodině.Nikdo nepracuje,že tak ponucují,že sou v tom i malé děti mi rozum nebere.V tomto státě žádné zastání.Na mě to mělo zdravotní dopad.Klepaní na topení bez efektu začnou agresivně mlatit do topení nazpátek.Ještě víc řvát.Nejdýl bylo do 6 hodiny ranní.Pak sem prospala půl dne obracený spánkový rytmus.Že ve 22 hodin zapnou vysavač je pro ně normalní.Pračka skáče a hlučna jak vrtulník...Moje nervy.Tak si zařvu ať si ulevím emočně.Pochybuji ,že to takovým lidem vadí nebo dojde.Budeme se stěhovat.

Ještě jednou bych se asi snažila se s ním nějak domluvit, no a když to fakt nepůjde, tak bych to řešila se správcem.