icon

Má smysl řešit hlučné děti na hřišti večer?

Dnes v 05:05

Máme pod okny hřiště a teď v létě tam bývají děti klidně do deseti večer. Křičí, jezdí na koloběžkách a naše mladší dítě kvůli tomu špatně usíná.
Nechci být protivná sousedka, ale večer už bych fakt potřebovala trochu klidu.
Má smysl to řešit, nebo to k létu prostě patří?

anonym_e2d294
Dnes v 05:22

Do 22h je to v pořádku, není co řešit.

luhana
Dnes v 05:23

@anonym_autor
Ano, patří to k létu. Také máme pod okny dětské hřiště a každý večer uspávám děti při hluku, krerý se nám nese až do pokojíku. Nikdy by mě ale nenapadlo, že bych je měla okřikovat ať jsou z ticha. Taky je mi to kolikrát proti srsti, ale usměrnit děti by si měli jejich rodiče. Až budou jednou moje děti chodit ven sami, tak jim nedovolím vyřvávat do noci, aby obtěžovali okolí.

eviicka
Dnes v 05:55

V tomhle počasí bych to do 22 nechala. Pro tebe asi nepříjemné, ale případný efekt by to stejně asi nemělo.

Také jsme měli za barákem hřiště.

kakba
Dnes v 06:04

Poznas to sama, az budes mit deti v tomto veku a bude na hristi s kamarady. Neresit, protoze to nema cenu a lepsi nez doma s mobilem na hristi. Krik k tomu patri. Bohuzel

eviicka
Dnes v 06:36
@luhana

@anonym_autor
Ano, patří to k létu. Také máme pod okny dětské hřiště a každý večer uspávám děti při hluku, krerý se nám nese až do pokojíku. Nikdy by mě ale nenapadlo, že bych je měla okřikovat ať jsou z ticha. Taky je mi to kolikrát proti srsti, ale usměrnit děti by si měli jejich rodiče. Až budou jednou moje děti chodit ven sami, tak jim nedovolím vyřvávat do noci, aby obtěžovali okolí.

@luhana
@luhana když běžný ruch při hře se moc zakázat nedá, moc si to neumím představit v praxi (pokud tedy nechceš u nich stát - což treba u 10 letých dětí je také trochu mimo).

(Potrefená husa nejsem, bydlíme na konci vesnice a vecer děti uz nikam chodit nechtějí... :-/).

sigyn
Dnes v 06:51

Nemá to moc smysl. Take by schválně mohly zacit delat větší hluk. Take bydlime u velkeho hriste, kde v lete treba do 2 do rana rvou... Dospeli.

anonym_b8b3b4
Dnes v 08:22

@anonym_autor Když byla dcera malá (do 2 let) tak nám po večerech děcka křičely přímo u plotu. Dvakrát jsem na ně vylítla a byl pokoj.

luhana
Dnes v 10:58
@eviicka

@luhana
@luhana když běžný ruch při hře se moc zakázat nedá, moc si to neumím představit v praxi (pokud tedy nechceš u nich stát - což treba u 10 letých dětí je také trochu mimo).

(Potrefená husa nejsem, bydlíme na konci vesnice a vecer děti uz nikam chodit nechtějí... :-/).

@eviicka
Mě osobně křik z hřiště zase tolik nevadí, naše děcka jsou také už zvyklé u toho usínat. Jsem spíš ohleduplná ke svému okolí, k sousedům...svoje děcka usměrňuji, když jsou moc uřvané, nebydlíme tu přeje sami. Ostatní ať si dělají co chtějí, co mě je po tom...

lenerka1
Dnes v 11:03

Vždycky si vzpomenu na dovolenou, kde děti, i ty úplně malé, jsou s rodiči venku a na hřištích až po setmění, protože během dne se v tom horku dá tak max. odpočívat. Takže přes léto také děti nenutím chodit spát se slepicemi, ale spíš až po desáté večer. Problematika s hřišti se nás netýká, bydlíme v domě a na hřiště s dětmi chodím sporadicky, nemám je ráda. Co se hluku týče, zase nám turuji i v 23 hod auta na blízkém parkovišti...ale dětem je to fuk, spí jak špalky.

kamino
Dnes v 16:25

@sigyn Mě plně mrazí, kam jsme se dostali. Nějaké hranice slušného chování? Sakra pokud je nikdo nenastaví, tak nebudou. Ano, je mi 50, vyrůstala jsem za jiné doby, ale v tomto nevím, jestli mám být ráda, že jsem zažila dobu, kdy alespoň u nás na vsi bylo samozřejmé, že večer už se nehlučí, že svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého. Do háje, tohle mě štve. Kam se společnost posouvá? Všichni mají práva, ale nějaká ohleduplnost? Tohle fakt dopadne špatně..

ceramidy
Dnes v 17:29

@anonym_autor ale oni preci nedelaji nic spatneho,ano jsou to deti je leto prazdniny ,maji sedet u PC a telefonu?Ted VAm to vadi,ale az to jednou bude delat VAse dite bude to v poradku?

kamino
Dnes v 17:37
@ceramidy

@anonym_autor ale oni preci nedelaji nic spatneho,ano jsou to deti je leto prazdniny ,maji sedet u PC a telefonu?Ted VAm to vadi,ale az to jednou bude delat VAse dite bude to v poradku?

@ceramidy Beru do 22 hod, ale pak už má být noční klid ale u nás se řve třeba i do půlnoci a to je už fakt hooodně přes čáru. MP přijede, udělá ty ty ty a nikdo si z toho moc nedělá..

anonym_8bf81c
Dnes v 17:50

Kdyz jsem byla dite, byly takhle hlucne vecery u babicky pred domem. Me by tam babicka nedovolila litat po tme, ale popravde jsem ten halas z venku poslouchala pri usinani moc rada.