icon

Má smysl řešit hlučné děti na hřišti večer?

28. čer 2026

Máme pod okny hřiště a teď v létě tam bývají děti klidně do deseti večer. Křičí, jezdí na koloběžkách a naše mladší dítě kvůli tomu špatně usíná.
Nechci být protivná sousedka, ale večer už bych fakt potřebovala trochu klidu.
Má smysl to řešit, nebo to k létu prostě patří?

anonym_e2d294
28. čer 2026

Do 22h je to v pořádku, není co řešit.

luhana
28. čer 2026

@anonym_autor
Ano, patří to k létu. Také máme pod okny dětské hřiště a každý večer uspávám děti při hluku, krerý se nám nese až do pokojíku. Nikdy by mě ale nenapadlo, že bych je měla okřikovat ať jsou z ticha. Taky je mi to kolikrát proti srsti, ale usměrnit děti by si měli jejich rodiče. Až budou jednou moje děti chodit ven sami, tak jim nedovolím vyřvávat do noci, aby obtěžovali okolí.

eviicka
28. čer 2026

V tomhle počasí bych to do 22 nechala. Pro tebe asi nepříjemné, ale případný efekt by to stejně asi nemělo.

Také jsme měli za barákem hřiště.

kakba
28. čer 2026

Poznas to sama, az budes mit deti v tomto veku a bude na hristi s kamarady. Neresit, protoze to nema cenu a lepsi nez doma s mobilem na hristi. Krik k tomu patri. Bohuzel

eviicka
28. čer 2026
@luhana

@anonym_autor
Ano, patří to k létu. Také máme pod okny dětské hřiště a každý večer uspávám děti při hluku, krerý se nám nese až do pokojíku. Nikdy by mě ale nenapadlo, že bych je měla okřikovat ať jsou z ticha. Taky je mi to kolikrát proti srsti, ale usměrnit děti by si měli jejich rodiče. Až budou jednou moje děti chodit ven sami, tak jim nedovolím vyřvávat do noci, aby obtěžovali okolí.

@luhana
@luhana když běžný ruch při hře se moc zakázat nedá, moc si to neumím představit v praxi (pokud tedy nechceš u nich stát - což treba u 10 letých dětí je také trochu mimo).

(Potrefená husa nejsem, bydlíme na konci vesnice a vecer děti uz nikam chodit nechtějí... :-/).

sigyn
28. čer 2026

Nemá to moc smysl. Take by schválně mohly zacit delat větší hluk. Take bydlime u velkeho hriste, kde v lete treba do 2 do rana rvou... Dospeli.

anonym_b8b3b4
28. čer 2026

@anonym_autor Když byla dcera malá (do 2 let) tak nám po večerech děcka křičely přímo u plotu. Dvakrát jsem na ně vylítla a byl pokoj.

luhana
28. čer 2026
@eviicka

@luhana
@luhana když běžný ruch při hře se moc zakázat nedá, moc si to neumím představit v praxi (pokud tedy nechceš u nich stát - což treba u 10 letých dětí je také trochu mimo).

(Potrefená husa nejsem, bydlíme na konci vesnice a vecer děti uz nikam chodit nechtějí... :-/).

@eviicka
Mě osobně křik z hřiště zase tolik nevadí, naše děcka jsou také už zvyklé u toho usínat. Jsem spíš ohleduplná ke svému okolí, k sousedům...svoje děcka usměrňuji, když jsou moc uřvané, nebydlíme tu přeje sami. Ostatní ať si dělají co chtějí, co mě je po tom...

lenerka1
28. čer 2026

Vždycky si vzpomenu na dovolenou, kde děti, i ty úplně malé, jsou s rodiči venku a na hřištích až po setmění, protože během dne se v tom horku dá tak max. odpočívat. Takže přes léto také děti nenutím chodit spát se slepicemi, ale spíš až po desáté večer. Problematika s hřišti se nás netýká, bydlíme v domě a na hřiště s dětmi chodím sporadicky, nemám je ráda. Co se hluku týče, zase nám turuji i v 23 hod auta na blízkém parkovišti...ale dětem je to fuk, spí jak špalky.

kamino
28. čer 2026

@sigyn Mě plně mrazí, kam jsme se dostali. Nějaké hranice slušného chování? Sakra pokud je nikdo nenastaví, tak nebudou. Ano, je mi 50, vyrůstala jsem za jiné doby, ale v tomto nevím, jestli mám být ráda, že jsem zažila dobu, kdy alespoň u nás na vsi bylo samozřejmé, že večer už se nehlučí, že svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého. Do háje, tohle mě štve. Kam se společnost posouvá? Všichni mají práva, ale nějaká ohleduplnost? Tohle fakt dopadne špatně..

ceramidy
28. čer 2026

@anonym_autor ale oni preci nedelaji nic spatneho,ano jsou to deti je leto prazdniny ,maji sedet u PC a telefonu?Ted VAm to vadi,ale az to jednou bude delat VAse dite bude to v poradku?

kamino
28. čer 2026
@ceramidy

@anonym_autor ale oni preci nedelaji nic spatneho,ano jsou to deti je leto prazdniny ,maji sedet u PC a telefonu?Ted VAm to vadi,ale az to jednou bude delat VAse dite bude to v poradku?

@ceramidy Beru do 22 hod, ale pak už má být noční klid ale u nás se řve třeba i do půlnoci a to je už fakt hooodně přes čáru. MP přijede, udělá ty ty ty a nikdo si z toho moc nedělá..

anonym_8bf81c
28. čer 2026

Kdyz jsem byla dite, byly takhle hlucne vecery u babicky pred domem. Me by tam babicka nedovolila litat po tme, ale popravde jsem ten halas z venku poslouchala pri usinani moc rada.

kelerub
28. čer 2026

Bydlím u hospody. Mají předzahrádku i zahrádku, rachot nonstop, k tomu o víkendech svatby, oslavy,... i přes zavřené tříkomorové okna slyším jako by mi hrali v obýváku. A s děckama to nehne. Spí jak špalky. Hluk na dětském hřišti bych fakt nehrotila.

cherie24
28. čer 2026

Bydlíme z jedné strany u dětského hřiště a z druhé strany u fotbalového hřiště. Je to celkem zábavné, hluk, sprosté nadávky, puberťáci popíjejí v noci pár metrů od oken. Každou chvíli někdo zvoní, že má u nás za plotem balón, dokonce i batohy už nám sem lítaly, svačiny. 😃 Nemám pocit, že by to naše děti rušilo. Když někdo hlučí, zavřu okna. Máme 3 děti a nikdy mi nepřišlo, že bych kvůli jejich spánku musela proudit puberťáky na hřišti. 🤔

ceramidy
30. čer 2026
@kamino

@ceramidy Beru do 22 hod, ale pak už má být noční klid ale u nás se řve třeba i do půlnoci a to je už fakt hooodně přes čáru. MP přijede, udělá ty ty ty a nikdo si z toho moc nedělá..

@kamino ale v prispevku je psano do 22 hodin,nic od 22 hodin,pokud by to bylo poze vecerje logicke ze i ja bych se branila,ale do 22 hodin proste smula,je leto deti jsou venku uzivaji volno..

kamino
30. čer 2026
@ceramidy

@kamino ale v prispevku je psano do 22 hodin,nic od 22 hodin,pokud by to bylo poze vecerje logicke ze i ja bych se branila,ale do 22 hodin proste smula,je leto deti jsou venku uzivaji volno..

@ceramidy Pak níže byla zmínka že i po půlnoci, ale to je jedno, každopádně i svého syna jsem od mala vedla k tomu, že večer se už na hřišti neřve, že to ruší ostatní. Ano, jsem asi idealista, ale pořád se snažím žít a vedu k tomu i syna, k nějaké obecné ohleduplnosti. Do 22 je dovoleno řvát, tak je to v pohodě? Bez nějakých ohledů na ostatní? Ach jo..

eviicka
30. čer 2026
@kamino

@ceramidy Pak níže byla zmínka že i po půlnoci, ale to je jedno, každopádně i svého syna jsem od mala vedla k tomu, že večer se už na hřišti neřve, že to ruší ostatní. Ano, jsem asi idealista, ale pořád se snažím žít a vedu k tomu i syna, k nějaké obecné ohleduplnosti. Do 22 je dovoleno řvát, tak je to v pohodě? Bez nějakých ohledů na ostatní? Ach jo..

@kamino tak já to třeba beru tak, že zbytečný a nadměrný hluk se nedělá nikdy (záměrné řvaní, pištění), ani v pravé poledne.

Problém je, že na hřišti a večer hlavně, je slyšet fakt všechno a neumím si představit dětskou hru, při které děti ani nepromluví.

(Bydlela jsem nad hřištěm, soused si dělal dokonce legraci, že by se mohl stát z fleku gynekologem-vzhledem ke společnému tématu pro mladé maminky...).

kamino
30. čer 2026
@eviicka

@kamino tak já to třeba beru tak, že zbytečný a nadměrný hluk se nedělá nikdy (záměrné řvaní, pištění), ani v pravé poledne.

Problém je, že na hřišti a večer hlavně, je slyšet fakt všechno a neumím si představit dětskou hru, při které děti ani nepromluví.

(Bydlela jsem nad hřištěm, soused si dělal dokonce legraci, že by se mohl stát z fleku gynekologem-vzhledem ke společnému tématu pro mladé maminky...).

@eviicka Právě že jde o to, co je hovor a co je řev a ječení.. ale to je už asi jedno. Někdo své děti usměrnit umí a někdo na to peče..

pavlinkaaa87
1. črc 2026

Do 22 h neřešit. Řešila bych naopak psy, kteří štěkají celou noc, bohužel nevím jak legálně