Cvičení doma podle YouTube. Našli jste nějaký kanál nebo styl cvičení, u kterého jste vydržely déle než týden?
Ahoj, zkouším cvičit doma podle videí na YouTube, ale zatím u toho moc nevydržím. Jeden den mám motivaci, pak dva dny nic a pak zase začínám od začátku.
Nechci hned platit fitko ani trenéra, spíš bych si chtěla najít něco, co zvládnu doma a nebude mě to po týdnu štvát.
Našly jste nějaký kanál nebo styl cvičení, u kterého jste vydržely déle než týden?
Ja zkousim obcas podle youtube jogu, ruzne kanaly, ale nevyhovuje mi to hlavne z principu - kdyz cvicim tak na to poradne nevidim, takze vlastne nevim co mam delat nebo jestli to delam dobre, takze v podstate stravim cvicenim 2x tolik casu protoze napred se na to musim na cely video podivat a pak to pustit znova a cvicit u toho, kdyz uz vim o co jde. Takze se k tomu dostanu minkrat, nez by bylo zdravo. Nakonec spis kdyz uz nekde urvu nakou pulhodinu tak si tak nak cvicim co me napadne podle pameti a co mam pocit ze potrebuju procvicit, protoze nechci cas na cviceni promrhat cvicenim na youtube.
Ale co si budem, je to malo.
Cvičím podle YouTube několik let, střídám několik kanálů podle stylu a chuti. Na fitness základ je výborný FitFab, mají několik pokročilostních variant, česky. Jednodušší videa typu chůze a různé cviky ve stoje se mi líbí Burpeegirl, nebo EleniFit. Pilates cvičím podle Move with Nicole, nebo Boho Beatiful, ta dělá i jógu. Strečink je vynikající od Flexiform by Shan. Kanálů je spousta, jde o to najít si toho, kdo vyhovuje. A dva dny necvičit není ztratit zájem. Není nutný cvičit každý den, můžeš to střídat jak stylem cvičení, tak prokládat venkovní aktivitou, byť by to byla jen chůze a doma se pak jen 15 minut podle videa protáhla.
Ja jsem si teda oblibila web Svet zeny, jsou tam clanky, ktere se zameruji na konkretni pozice. Konecne jsem pochopila, k cemu je jaky cvik dulezity, proc je treba ho cvicit tak nebo tak a ne tak. Hodne mi to pomohlo v uvedomeni si toho co delam a uz to neni o tom, rychle si cvik odcvicit, kazdy ma totiz vetsi dosah nez jen posileni svalu. https://www.svetzeny.cz/tema/cviky
Za mě pokud chceš cvičit denně, tak něco typu "jogy na židli" a podobně - prostě vzásadě triviální pěti až desetiminutovky. Je to jiný způsob, než třikrát týdně půl hodiny, ale těch 5 minut je tak málo, že se prostě dokopeš denně. Je to za mě dobrá varianta, pokud máš všechny dny v týdnu víceméně stejné, nebo málo předvídatelné.
Komplexnější cvičení na 20-40 minut tu holky nade mnou doporučují dost, tam se ze začátku nestyď cvičit 2-3x týdně a mezi tím pauzy. Tenhle systém vyhovuje třeba lidem, kteří mají některé dny volnější, jiné plné.
Pokud běžně necvičíš, fakt se nestyď najet na takhle minimalistický začátek - už to je znát a jde to vydržet dlouhodobě. ... Ostatně ty pětiminutovky jsou super i v režimu, kdy třeba běžně během roku chodíš cvičit jednou, dvakrát týdně a teď o prázdninách má program výpadek (což je můj případ).
Ted cvičím podle Nike Training - aplikace zadarmo. Driv jsem cvičila podle Tiffany, nebo Jillian nebo Rebeccy atd. Ale došla sem po hodně letech začínání od znovu.🙂 ze se chci hejbat, ale nechci se sedřít. Coz sem s častým vařením, praci, školkou, logopedii a ještě háčkováním a cvičením minimálně třicet minut mela :D byla sem vztekla a urvaná. Na tom Niku se mi líbí, že má videa i na pet deset minut, takže si zacvičím (ted třeba core, kvůli zádům) vim ze mam hotovo a muzu se jit věnovat dalším věcem.🙂 ale cvičím každej den. Nevyhovuje mi mit “větší pauzy” protoze vím ze se na to vykašlu.:D radsi kazdej den trochu.🙂 zkuste proste snížit intenzitu. Casem si tělo řekne o víc pohybu. Mozna potřebujete pomalejší rozjezd a to je v pohodě 🙂
Jop, tohle. Typek dela kalisteniku. Zacala jsem s nim beginners strenght and mobility 31days, je to uplne super, strasne jsem se zlepsila.
Je to dobrý ze je to na kazdej , ale strida lehky tréninků ( 12 minut) s delsima ( 20-25). Je to dost náročný aby te to posunulo, ale ne moc, aby te to odradilo
Uz jsem skoro na konci, pak pujdu na intermediate
Jo a jeste jeden. Silovej trénink, whole body, Dá se to cvičit i doma - stačí vlastní váha/činky. Tohle cvicim už dlouho. Je i appka, ale ta je hodně pokročilá. Tohle je vhodný i pro začátečníky
Já už spoustu let mám ráda Fitfab strong. Každý rok vydávají nový cvičební program (ale nejraději mám stejně ty starší 😀).
Zkoušela jsem i jiné - Péťu Elblovou, jednu dobu strašně frčela Jillian Michaels, ale vydržela jsem jedině u Fitfab.
Cvičím podle https://www.youtube.com/@growingannanas . Je to fajn že má různý druhy cvičení, na různě dlouhý časy, takže podle toho kolik mám času, vybírám 🙂

Já mám jako základ úplně obyčejnou chůzi. Každý den jdu ráno před prací na procházku, udělám si 8km okruh, poslouchám u toho audioknihy a relaxuji při tom. To si držím od loňského roku.
Zkoušela ses podívat na lekce na fitfabstrong? Máš tam různé druhy aktivit zdarma. Jinak na youtube mám nejraději tento pár https://www.youtube.com/@JuiceandToya