Jak začít znovu běhat?
Ahoj, má někdo osvědčenou radu jak zase začít běhat? Před pár lety jsem běhala často, tak max do 10km. Po dětech se nějak nemůžu vrátit zpět, vždy mi to odrovna tělo na týden.
Tak chce to začít postupně, ne to hned napálit (ani vzdáleností, ani rychlostí). Na začátek bohatě stačí uběhnout 2-3 km pohodovým tempem. Tělo si začne zvykat a budeš postupně přidávat...
Plus pomůže zařadit silový trénink, aby si svaly zvykly pracovat a posílily 🙂
Tak chce to začít postupně, ne to hned napálit (ani vzdáleností, ani rychlostí). Na začátek bohatě stačí uběhnout 2-3 km pohodovým tempem. Tělo si začne zvykat a budeš postupně přidávat...
Plus pomůže zařadit silový trénink, aby si svaly zvykly pracovat a posílily 🙂
@patypresdevaty silový trénink jedu 🙂
Asi bych přidala hořčík na regeneraci. Začala fakt pozvolna, hlídat si techniku, nedupat, běžet uvolněně, pomalu a teď ze začátku vůbec neřešit čas a délku. Nemá smysl přepálit start. Možná by byla dobrá i konzultace na fyzio, jestli máš správné držení těla, po porodu může být změna.
Partner se bavil s kolegou, co začal běhat. Partner mu říkal, že by se měl zaměřit na techniku, že není zvyklý běhat a je nesmysl, aby běhal ze začátku 8 km, že se přetěžuje a tělo není zvyklé na takovou zátěž, že má začít klidně na jednom km a přidávat postupně. Kolega navíc, běhal tak, že neměl dobrou techniku. Za měsíc začal mít problémy. Už si nepamatuji, jestli ho bolelo něco v kotníku, achilovka, nebo koleno.
Hořčík je dobrý nápad, díky. Na fyziu jsem byla, tam je vše ok, možná to fakt bylo tím, že jsem to zbytečně přeháněla, tak uvidím
A předtím jak jsi začínala? Vždyť je lepší postupovat pomalu, pozvolna. Nemusíš hned mít časy a vzdálenosti jako dřív. Není potřeba mít velká očekávání, protože nakonec by to jen odradilo.
Prostě běž ven a uběhni 1km a zbytek jdi svižnou chůzí, při dalším kolem uběhni třeba 1200m a takhle přidávej. Nebo pokud zvládáš líp, můžeš dát třeba indiánana. Je to jen o tom se rozeběhnout a chodit pravidelně.
me hodne pomohl bezecky pas. Mela jsem stejny problem, jak jsem se zahrala, tak jsem chtela bezet a prepalila jsem to.. Na pasu striktne nastavena rychlost me donutila si to "odslapat" a trochu si zvyknout drzet nizsi tempo. Pak uz dobry 🙂
Koupit si nové běžecké boty..😁 to bylo včera pro mne odhodlání..😁 takže si přeci nebudu kupovat nové boty, aby mě tady ležely..😁

Začala bych rychlochůzí, postupně střídat chůzi a běh, až pak postupně víc poběžíš než půjdeš...nemá cenu provozovat tu aktivitu tak, abys pak týden byla hotová, to je kontraproduktivní.