icon

Fotbalový dril versus volný čas dětí: Jak se rozhodnout?

18. dub 2024

Vždycky jsem zastávala to, že dětem nebudu nic cpát, nechám je, ať si vyberou, co by rády dělaly a když je něco nebude bavit, nebudu je do toho nutit.
Jenže teď mám prostě ´problém´.
Syn přišel s tím, že by chtěl chodit na fotbal. Jenže u nás to není moc kroužek jako spíš dril. 3x v týdnu večer trénink a každý víkend zápas. To se mi prostě nelíbí. Nechci takhle otročit. Kdyby chtěl podobně časově náročný koníček i druhý syn, nebudeme dělat nic jiného, než lítat po tréninkách. Navíc syn nemá od narození nejideálnší nohy a kvůli tomu není moc dobrý na sport. Už takhle nemá rád tělocvik, že se mu spolužáci smějí, že je pomalejší, horší než oni, atd. Chtěla bych, aby se hýbal, ale ne takhle. Jiné sporty, které by nebyly tak zaměřené na výkon, ho nelákají. Každý den teda chodí ven s kluky z vesnice, taky si kopou, jezdí na kole, a tak, takže doma nesedí. Co byste dělaly vy? Podpořily byste dítě a doufaly, že to brzy samo vzdá nebo byste mu to zkusily vymluvit?

Strana
z5
magdalena28
23. dub 2024

Pokud to jen trochu půjde, já bych určitě podpořila. Vím sama, jak je pro mě těžké dělat sporty, které mě nebaví, a naopak můj sport, který miluju, bych dělala denně. A pořád podle mě lepší nějaký pohyb, než žádný pohyb. Ne každé dítě má zájem o nějaký sporty tak bych toho využila že má zájem alespoň o ten fotbal.

Strana
z5