icon

Kniha, která se dá číst čtyřletému dítěti před spaním?

oceancity
19. srp 2015

Čtení je náš každodenní rituál před spaním. Říkadla, pohádky. Syn má 4 roky. Doporučte nám prosím kvalitní knihy. Namátkou půjčené z knihovny byly občas pěkný brak 😖
Moc se mu líbil např. Mach a Šebestová, Z deníku kocoura Modroočka....Příběhy s ilustracemi, stejně tak verše s ilustracemi.
Prosím o Vaše doporučení.
Díky.

medakote
•
19. srp 2015

Synek má moc rád klasiku- Pejsek a Kočička, Křemílek a Vochomůrka. A Vřele doporučuji Svěrákovy příběhy o Radovanovi, to je u nás stálice. Celkem hezké pohádky jsou od Kalhouna, tam bych řekla že se určitě dá vybrat téma dle synových zálib, a též Marie Kubátová- to je můj osobní tip.

betelgeuzz
•
19. srp 2015

Tady mám knížky, které jsme s holkama četly a komentáře, jak se nám líbily https://www.modrykonik.cz/blog/betelgeuzz/album...

mor48tko
•
19. srp 2015

Malý je sice ještě malý, ale také čteme a myslím, že by se i Vašemu malému mohly líbit.. Máme :
Dobrý den, Dobrou noc - Jiří Žáček (říkadla, povídačky, hádanky i pohádky, které básník psal s potěšením pro radost dětem i rodičům. )
Chytré pohádky pro malé rozumbrady - Jiří Žáček
Pohádky z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky
a mám v plánu koupit Mumínky, jestli je seženu..

Kamarádka mi doporučila "Kvak a Žbluňk"

kacikaci
•
19. srp 2015

U dcery teď momentálně frčí Mikulášovy patálie 😉

bajapetra
•
19. srp 2015

chaloupka na vrsku,broucci,budulinek

jasminecek
•
19. srp 2015

Výborná je Dědečku, vyprávěj. Jsou tam i pěkné obrázky. Hodně maminek to chválí, je to dětská etiketa převyprávěná do příběhů, napsal to Špaček.

mercedesse
•
19. srp 2015

Určitě Martínkova a Alenčina čítanka, krásně se to čte. Jinak taky pátrám a trefit hezkou knížku je docela makačka.

majkoz
•
19. srp 2015

V. Čtvrtek-cokoli...všechno nádherné pohádky, kterým děti rozumí. Potom byli oblíbení Krysáci, Radovan od Svěráka samořejmé 😉 Toho miluju i já..A potom jsou tu pohádky, které já nemusím, ale děti je zbožňujou-Mašinka Tomáš atd...Potom byly a jsou oblíbené takové ty knížky, kde jsou podst. jm.,atd zobrazována obrázky, takže se dítě do čtení zapojuje a pojmenovává obrázky a tak nějak se učí skloňovat ve čteném kontextu-to je baví dodnes...

olgas
•
5. zář 2015

moc doporučuji skřítka Medovníčka od Jana Lebedy, má těch knížek víc, ale moc pěkné pohádky, A teď mají v Albertu knížky pro děti za body, pěkné jsou všechny.

korin
•
5. zář 2015

Syn ještě 4 roky nemá, ale čteme hodně. Úspěch u něj mělo prakticky cokoli od Jiřího Kahouna (velmi plodný autor 😉 ), ať už Včelí medvídci, Pohádky na kolejích, U všech čertů aj. Medovníček od Lebedy je skvělý (některé kapitoly cenzuruju - např. prohlášení o neexistenci Mikuláše), dál Pohádkový dědeček od E. Petišky, od stejného autora Anička malířka, Martínkova čítanka (tu nečteme celou). Nejnověji se mu líbí Povídání o víle Amálce od V. Čtvrtka. Ještě namátkou Vítek od B. Říhy. Chodíme do knihovny, když se při výběru netrefím, nic se neděje. Knížky o Mašince Tomášovi osobně moc nemusím, ale půjčujeme si je taky. Pohádky o Krtkovi jsme přečetli komplet. Úspěch slavily ještě např. Pohádky o dveřích od M. Nesvadby.

jinaja
•
5. zář 2015

Pokud má rád dopravní tématiku, tak Pohádky o dopravních značkách od Petera Stoličného, pak je super cokoliv od Jiřího Kahouna a Václava Čtvrtka. Synovi ještě nejsou 4, ale taky před spaním hodně čteme, takže v knihovně taky dost experimentuju a občas taky sáhneme vedle...Fajn dotaz, aspoň se člověk může inspirovat🙂

sabuse1
•
5. zář 2015

u nás vede Dědečku vyprávěj, Medovníček a o víle Vodánce

tkanicka
•
6. zář 2015

Pohádkový dědeček od. E. Petišky, vámi již zmiňovaný Kocourek Modroočko (verze na CD s Martinem Dejdarem nás doprovází na všech cestách autem), oblíbené jsou všechny večerníčkovské pohádky a z moderních pohádek se dceři zalíbily Zlobivé pohádky

vegal
•
6. zář 2015

Našemu malýmu je jedno co mu čtu,ale vydrží jen před spaním.Momentálně mu čtu knížky od Foglara.Tady jsou knížky,které jsme četli nebo máme připravené ke čtení https://www.modrykonik.cz/blog/vegal/album/ctem...

jika10
•
6. zář 2015

Naše malá bude mít teprve 3 roky, ale pravidelné čtení před spaním jsme zavedli již v 9 měsících a čteme každý den. Již máme přečtené Broučky, Křemílka a Vochomůrku, Krakonošovi pohádky, Krkonošské pohádky, Kocoura modroočka, Neználka ve slunečním městě a spoustu dalších, teď čteme Honzíkovu cestu.

zuhur
•
6. zář 2015

U nás byly oblíbené pohádky od Kahouna - O autech, O mašinkách a Chumelení (nelíbil se Knížkový pejsek a O letadlech - ta mi přijde až pro starší), U všech čertů je pak takový neutrál.
Z knihovny měl velký úspěch Medovníček. Strašně milá pohádka je od Rozmar Kopecké Veverkovic - dá se sehnat na Fleru, ale fakt ji máme moc rádi.
Příjemná knížka je Jak zvířata spí. Mizící hmyzíci u nás měli také úspěch. Spoustu nádherných tipů na knížky má ve svém albu @veroniquez

infary
•
3. kvě 2016

Můžete mrknout i sem https://ctemedetem.blogspot.cz
Třeba naleznete nějakou inspiraci...