Písničky pro děti - co je na trhu

jajinka78
7. říj 2014

Máme 2 malé děti a protože jsme s manželem oba trochu muzikanti, hledali jsme pro ně k poslechu nějaké pěkné písničky pro děti, ale jak jsme brouzdali po netu, s hrůzou jsme zjistili, že je to děs a běs ☹ Všechno je na jedno brdo a o průměrné kvalitě hudby pro děti je škoda mluvit.
Vypadá to, že kvalitním muzikantům se asi do tohoto témata moc nechce a nebo to odbydou, protože to dětem přece "stačí". Prostě jsou to většinou evidentní rychlokvašky.
Potom jsme úplně náhodou našli CD od Dana Bednáře, kterého jsme vůbec neznali, ale byly tam ukázky, tak jsme je poslechli a byli jsme velmi překvapení!
Konečně něco v "normálním" provedení - jedná se nejznámější klasické písničky jako Holka modrooká, Prší prší, Skákal pes atd. a CD je provedené ve stylu Country.
Naše děti si tohle CD pouštějí pořád dokola 🙂) CD najdete na stránkách www.pisnickyprodeti.net a jsou tam i ukázky, tak kdybyste někdo chtěl najít něco fakt "normálního", tak se podívejte.

yellowbanna
7. říj 2014

Za me pro deti Sverak&Uhlir, Vodnansky&Skoumal, Nohavica a pak si poustime "normalni" pisnicky ...nejsem moc priznivcem pousteni jen detskych pisnicek. Kometu od Jarka Nohavici 😀 No a ty klasicke - jak pisete Skakal pes apod. - ty radsi zpivam sama 😉

amabilis
7. říj 2014

My dostali v létě jako dárak k předplatnému časopisu Sluníčko knížku s písničkama Ryba z Havaje od Zory Jandové a Zdeňka Merty a k tomu je i CD. A dětem se to moc líbí. CHytlavé jsou texty i melodie.