Učíte své děti plavat sami nebo chodíte do kurzů?

petkula
20. únor 2013

Chodíme s oběma dětmi na bazén a chtěli bychom je naučit plavat. Uvažovala jsem i o kurzu ale obě děti bych najednou nezvládla, takže zatím je učíme sami s manželem. Chtěla jsem se zeptat, může rodič sám své děti naučit plavat nebo jsou lepší kurzy? Pokud taky učíte sami, jaké pomůcky se vám nejvíc osvědčily? Jinak, mladší syn se položí na vodu hezky, nemá strach. Starší syn se trochu bojí ale taky se nakonec položí - zatím ale nechce kopat nohama ve vodě. Vím, že nejlepší je učit je plavat a dýchat nejdřív pod vodou ale nevím, jak je k tomu přemluvit nebo jak jim to vysvětlit. Oba se bojí totiž ponořit hlavu pod vodu, i když ve vodě jsou jinak moc rádi.

alisek
20. únor 2013

Nejlíp je to podle mě naučí v kurzu ale pokud to nejde, tak bych koupila pomůcky (http://www.pomuckykplavani.cz/#druhy) a chodila s nimi pravidelně na bazén aspon 1xtýdně a hrou je to učila. my máme pás s pěnovými díly, které postupně odebíráš aby si dítě nezvyklo na nadlehčování a snažilo se samo, dále destičku a kolečka na ruce. investice cca 500kč, možná i mín, nepočítala jsem to. Kopání stále připomínat, at se snaží, syn je občas lenoch, tak na něj pořád mluvím at kope a snaží se, taky postupně odebíráš ty kolečka z rukou at se snaží držet nad vodou sám. To bych provozovala s mladším a staršího dala na kurz. Potapeni na kurzu probiha pomaleji, nejdriv na signal polivas hlavu (ale to se dela u mensich deti) a až později zanoříš řízeně a snažíš je taky upoutat hračkou pod vodou aby ji chytali.

petkula
autor
20. únor 2013

@alisek ten pás bych chtěla koupit, zatím si ho půjčujeme v bazéně a tu destičku nevím jakou, je to jedno? Je jich tam totiž více druhů. A pak jsi myslela ta nasazovací kolečka nebo ty zavinovací kroužky? Mně se zdají být lepší ty kroužky, přijdou mi, že jsou na delší dobu - z těch koleček za chvíli třeba vyrostou, ne? Jo a ještě s těmi pásy - je to podle kilogramů ale nešlo by koupit třeba ten nejdelší a jen ho zkrátit, tam se to přece dá regulovat, že?
A vy jste chodili opakovaně do kurzů nebo jen pro kojence?

alisek
1. bře 2013

@petkula promin ze pisu az ted
dam ti sem odkazy co jsme poridili prckovi
http://a-toys.cz/cz-detail-581569-nadlehcovaci-...
http://a-toys.cz/cz-detail-621683-plavecka-desk...
http://a-toys.cz/cz-detail-606649-plavecky-pas-...

s tou váhou ti ani nevim, to jsem myslim ani neresila, dilky z pasu se postupne davaji pryc a popruh se nastavuje dle obvodu ditete, vic nevim 🙂
Chodila jsem se synem od jeho 18měs. a chodíme stále. S kojencem jsem to nestihla, tak mozna s druhym 🙂

ted zkouši plavat s tímto ale je to pro něj dřina http://a-toys.cz/cz-detail-585817-plovak-ryba-z... trosku se pritom potapi a musi vic makat nozkama a zapojovat ruce, urco to neni pro zacatecniky.

petkula
autor
1. bře 2013

@alisek díky moc 😉