icon

11měsíční syn mě kouše - co s tím?

lenbela
10. říj 2016

Prosím o radu. Syn, 11. měsíců, kouše a to má zatím jen 4 zuby. Když mu vyrostly, tak mě párkrát kousnul během kojení. To naštěstí už nedělá. Zato začal jindy - během hry, při mazlení... Prostě mě kousne, hlavně do rukou, ale i jinam. Nepomohlo důrazné NE, nesmíš, nebo ty ty ty, ani plácnutí přes ruku. Dokonce jsem ho už ( lehce) kousla taky. No, má z toho jen srandu. Co teď?

salenas
10. říj 2016

u nás zabíralo kousnou též .. a byl klid

zabzulka
10. říj 2016

před pár měsící jsem to řešila také, byla jsem samá modřina..přešlo to samo

nutricnihodnota
10. říj 2016

Au! důrazně odložit, přestat si hrát a chvíli si ho nevšímat.

hanka8013
10. říj 2016

Prejde to samo. Synovi je 16 mesicu, v lete kousal dost casto - jen tak z legrace anebo i kdyz se vztekal. Nic nefungovalo, casem to ale odeznelo a uz nekouse.. Vydrz!

lenbela
autor
10. říj 2016

@salenas
@zabzulka
@nutricnihodnota
@hanka8013
Děkuji všem za příspěvek. Potěšilo mě, že v tom nejsme sami 🙂. Snad to brzy přejde 🙂

olga_
10. říj 2016

Stejně jako u ostatních. Náš syn měl pak ještě období, kdy se rozpřáhnul a seknul rukou nebo rovnou oběma do obličeje. Měl už rok a půl. Důrazně jsem mu poprvé vysvětlila, že se to nedělá. Podruhé jsem mu to vrátila, potřetí jsem mu už velmi důrazně zopakovala, že se to nedělá a odešla jsem z místnosti a zavřela za sebou dveře. Když je syn otevřel, objala jsem ho a znovu zopakovala a vyzvala ho k omluvě. Od té doby si to nedovolil, i když je na něm občas vidět, že by měl chuť...
Přejde to, ale neustále to chce vysvětlovat, že se to nedělá.