12měsíční dítě neslyší na jméno. Může se jednat o nějaký autismus?
Ahoj holky,
Syn bude mít za dva týdny už jeden rok. Přišlo mi, že v létě, kdy měl cca půl roku, krásné slyšel na jméno, hezky se otáčel.
Jenže pak přišel pohyb dopředu - plazení, lezení. Už se tedy i staví, obchází nábytek, stabilně sedí, jenže na jméno teď slyší hůř. Může to být tady tím, že je moc zaujatý necim, pohybem?
Docela mě děsí autismus a podobně diagnózy. Nikoho takového ani v okolí neznám, mě ta představa úplně ničí.
Jinak tedy ukazuje, směje se, dělá nenene, ďaďaďa, bla bla bla, huuu huuu, různé slabikuje, docela hezky ji (někdy i sám už), dívá se na nás a samozřejmě i na to, co se kolem děje. Není nějak plačtivý, zvuku se nebojí, u nových lidí je zdrženlivější, ale pak to rozjede a je mu jedno s kým a kde.
A občas tedy rád točí kolečkama u auta - to jsem teda taky četla, že může být problém, ale na druhou stranu si hraje i tam, že ho posouvá a normálně si hraje. Hraje si jak s klasickými hrackami, tak i kabely apod.
Holky, může se jednat o nějaký autismus nebo tak?
Asi ho moc pozoruji, stejně to neovlivním, je to ale první dítě, nemám to s čím porovnat a rozhodně nechci nic zanedbat.
Jinak doktorům se zdál vždy normální a šikovný. U pediatra i na neuro, kde jsme byli z jiného důvodu.
Děkuji moc ..
Hele muj pětiletej taky dost často neslyší na jméno, zejména když dělá nějakou lumpárnu 😁. To že nereaguje přece nic neznamená. Objevuje svět a nemá čas na "otravnou" matku
@maja12maja možná jen nech vyšetřit ouška ale austismus bych řekla že nema
Řekla bych že naprosto normální chování 😊. Dceři jsou 3 roky a většinou jméno neslyší, ale jak někdo řekne "bonbon" tak najednou slyšela velice dobře 😃

@maja12maja Řekla bych, že máš úplně "normálního" zdravého a šikovného chlapečka 💙