2m. syn spí v noci 11h v kuse, mám ho budit na kojení?
Potřebují to zjistit jestli mu to neublíží
přibírá? je jinak spokojený? pak neublíží, taky jsem z toho byla vedle, ale u nás to po půl roce rychle skončilo a začalo neskutečné buzení. Tak přeju, ať mu to vydrží, případně se naspěte do zásoby 😉
Jestli mu nic nechybí a je spokojený, nechej ho klidně spát, však jeho tělíčko si samo řekne, myslím, že kdyby měl hlad, tak se vzbudí. Záleží taky, kolik toho naspí během dne. Jinak jsem nikdy neposlechla řeči, že mám dítě na kojení budit, je to podle mě úplný nesmysl, jsem zastáncem dělat vše co nejpřirozeněji. Až bude mít hlad, však ono ho to rychle vzbudí 🙂 . Buď ráda, že se v noci vyspíš, to ti jistě bude závidět každá maminka 🙂
Podle me taky nemusis, ale dej si pozor, aby ti nezstvrdlo prso. Kdyz moje mala jednu noc spala takhle dlouho, tak jsem pak byla na hranici zanetu. Pak jsem ji radej prikladala k prsu ve spanku. Spi u me v posteli, tak jsem ji prso pristrcila a ona pila, aniz by se vzbudila. Nocni kojeni je taky dulezity pro udrzeni laktace. At to jde 🙂 Kdyztak je tu i skupinka, kde ti poradi odbornice.
Zdravému kojenci rozhodně ne, je proti přírodě si budit mládě, užij si to noci!
Jéééé, tak to závidím. To neznám. Moje obě děti nespaly. Syn - 16 měsíců se stále budí. Co bych dala za 1 noc bez buzení 😀, takže buď ráda a pokud mimi dobře prospívá, tak bych nechala spinkat. Jen teda nevím, jak s přebalováním 😉
Můj syn to měl taky tak, krásně přibíral, tak jsem nebudila🙂
Bože, jak já ti závidím. Podle mě, kdyby mu to mělo ublížit, tak by se určo vzbudil a nespal spokojeně tak dlouho. Akorát já vždy cítila, když náhodou zaspal, že mě tvrdnou prsa a vyloženě jsem se těšila, až mě uleví kojením. 😉
Dnes o tom vraveli na Stv v damskom magazine, ze urcite budit...ja moje dvojcata budila...apropo 11 hodin bez jedla je teda dost pre tak male dieta...to je vela a znizi sa ti laktacia...je super sa vyspat...ale nie za kazdu cenu
Ak dobre pribera, tak to moze byt svojim sposobom v poriadku ale ked si predstavim, ze by som ja mala 11h nepit a nejest, tak to uz v poriadku nie je 🙂 Urcite by som takto male mimi po 6 hodinach minimalne prilozila k prsu..netreba ho budit, deti papaju aj v spanku ;)
Mne raz jedna laktacna poradkyna hovorila, ze ked dieta takto dlho spi, tak vlastne "setri energiu" pretoze sa mu jej dostava malo. Preto ako tu uz zaznelo, dat pozor aby dobre priberal.
Pokud přibírá tak jak má, tak bych ho určitě nechala spinkat a já jen tiše závidím 🙂
Taky závist! 😎 Mně se syn budil co 2-3 hodiny až do jeho roku. A to jsem kojila jen 4 měsíce 😀. Co já bych za to dala!! Nicméně pokud prospívá, přibírá atd, tak bych nebudila a byla šťastná, že se můžu vyspat 😉 . Ono to zase za měsíc může být třeba jiné. Druhá věc je ta, že pokud kojíš, tak aby ti netvrdla prsa...U nás když se jednou za čas stalo, že syn spal třeba 4 hodinky v kuse, tak to bylo k nevydržení 😝 😅 .
vsechny 3 dcerky me spaly prakticky non stop od narozeni ...obcas 1x v noci na kojeni ....a v pohode nestradaly a tak sem ani nebudila... myslim, ze by si miminko reklo samo pokud by neco potrebovalo a spanek potrebuji stejne tak jako jidlo ...takze pokud je s papkanim pres den a tak ok....neni potreba....ja teda vstavani k detem vubec neznam 🙂
dcera mi takhle spavala od porodnice az do sedmenho mesice, nebudit!!!! 🙂 budte rada
pokud prospívá, tak nebudit. mně takhle spala i 12hod v kuse od 1.týdne... ale teda nekojila sem, tenhle spánek moc k udržení laktace není, ale třeba kamarádka, taky nakojila večer ve 20 a pak ráno v 6 a v pohodě, plně kojila 5měsíců
Na jednu stranu nebudit, verim, ze by se vzbudil sam, nicmene otazka je, co laktace.. v noci se tvori nejvic prolaktinu podstatneho pro kojeni, takze bych se obavala poklesu mleka. Ostatne prilozit se da i v polospanku..

Pokud dobře prospívá, tak mu to určitě neublíží 🙂