icon

3 a půl roku a stále nespí celou noc a sám

pissskotka
5. říj 2014

Ahoj holky...už sem musím jít opravdu s prosbou, protože jsem už značně unavená. Vím, že každé díťátko je úplně jiné, ale třebas přece jen poradíte nějaký ten fígl jak jste vyzrály nad svými ratolestmi....Každá mamina je zoufalá, že jí dítě nespí, ale většinou se to do roka maximálně do roka a půl zlepší, ale ten náš pacholek je neodbytný....nejenže nechce spát ve svém krásném pokoji...který má už od dvou let....ale dokonce stále nespí celou noc....jsem už zoufalá...přece normální dítka lehnou v 7-8 večír a chrní až do rána...ten náš neusne dříve jak v půl 11 a ještě ho uspím a za dvě- tři hoďky je u nás v ložnici...to už se fakt nedá vydržet...není jedné noci abych nebyla nevyspalá...tak jednou dvakrát mě mezitím ještě vzbudí, že má žízeň....mačkáme se na letišti jak sardinky, příšerně se roztahuje a když už v noci uteču opravdovou ospalostí a vyčerpáním vedle do místnosti, tak se stejně vzbudí a s pláčem jde za mnou. Je to šílené....kdy už začne spát celou noc? A hlavně sám beze mě? Máte na to něco, co by pomohlo? Děkuji za každou radu...

Strana
z3
nicole_1
7. říj 2014

@zuzana_ka pokud by jsi četla pozorně,tak v dalších příspěvcích jsem ji radila, at odbourá v prvé řadě noční pití, ještě když dítě nosí plínu, a taky spát s nim v pokojíku třeba na jiné posteli nebo matraci a pomalu ho tam nechávat samotného, lampička i kazeták nemají moc smysl pokud dítě na to není naučený od mala, může je to naopak rozptylovat a neusnou vůbec a nepsala jsem nic o tom, že kdo s dětmi nespí v ložnici je špatný rodič, a hlavně manžel spával dřív jiném pokoji a ted je zase v ložnici, a kluci se střídají v tom, kdo za námi v noci přijde a kdo spí celou noc ve svém pokoji a těch nocí, kdy spí u sebe v pokojíku je čím dál víc, takže moje rada je vydržet donekonečna chodit nebudou, ale pokud to uživatelce vadí, tak moje rady jsou výše...
Ale s tebou nemá moc smysl diskutovat, což jsem si všimla i v jiných diskuzích kde reaguješ...
@slunicqqo od mé kamarádky syn je pořád v pohybu, denně opravdu ujde několik kilometrů, a to doopravdy , kamarádka je zastáncem chůze a všude chodí pěšky,odpo ji nespává a stejně dřív jak v 22h neusne a vstává v 6 h, ale určitě máš pravdu vydržet aspon chvíli min.týden, i když spaní je pro děti velmi důležitý a můj mladší syn spával do 4,5let a chodill taky spát kolem 22h, když jsem ho nedala,byl protivný a večer měl několikrát teplotu a někdy usnul i sám třeba na pohovce kolem 17h a spal hodinu a pak usnul až ve 23h, takže jsem ho radši dávala po obědě i když usínal v 22, a ted konečně už nepotřebuje odpo spát a usíná o půl 9

etinka
7. říj 2014

Zajímavá diskuze🙂).....myslím si,že spánková potřeba je opravdu individuální,pokud je dítě nastavené,že mu stačí méně hodin spánku,rodiče s tím nic neudělají,kdyby se rozkrájeli a bude to holt ranní ptáče.
Co se týká společného spaní s rodiči a následného odnaučování,naprosto souhlasím s @zuzana_ka.razím naprosto stejný názor,jak si kdo naučí potomka od mala,tak to bude mít minimálně do doby,než bude dítě trošku rozumnější.Pokud si naučím dítě od miminka usínat pouze s maminkou a v její posteli,nedej bože s oběma rodiči naráz,bude to dítě vyžadovat dost dlouho a těžko mu pak vysvětlit a ze dne na den po něm chtít něco jiného...... 😒
Mě děti jsou narozené celkem brzy po sobě,2,5roku a jak dcera,tak syn prostě od mala usínali sami,jako miminka jsme nakrmili,odříhli,pohladili a šup zpět do postýlky.Když byli větší,pomazlit,pusinku,pohádku,zavřít dveře a spinkat.Tohle vše mělo prostý důvod:S manželem chceme mít také večer chvilku pro sebe,čas od času vyrazit někam do společnosti a babičku na hlídání máme bohužel jen mojí mamku a ta mi na rovinu řekla,že děti ohlídá kdykoliv,ale nebude je nikdy uspávat.Ségra má dvojčata holky 9leté a měla je naučené jako my a tak jsme mohly občas i spolu vyrazit a Mamka uložila a ohlídala všechny čtyři naráz 😉 ....takže za mě:Jaké si to uděláš,takové to máš.....

baris
7. říj 2014

@pissskotka no nepotěším tě - moje 6-ti letá dcera ještě nespala v noci v kuse 😖 Už rok chodím do práce, v noci spím cca 6 hodin s min. 2 vzbuzením od starší dcery.

Zajímavé je to, že mladší spí sama - jak večer usne, tak se vzbudí až ráno. Starší mě pořád volá, bez maminky spát nebude .... Je to náročné, ale co už. Má tam lampičku (celou noc rozsvícenou), u hlavy světýlko ..., vedle sebe hned ségru, ale stejně mě pořád volá.

Je citlivější a všechno si hned bere. Doufám, že časem jí to přejde a nechá mě konečně vyspat 😀 😀 😀

zuzana_ka
7. říj 2014

@etinka Přesně jak píšeš. Po celodenním kolotoči kolem malé bychom chtěli mít s přítelem taky čas na sebe a to jde jen večer, tudíž nezvaný host v posteli, je překážka🙂
Slovo "manželská" postel jasně vyjadřuje pro koho to místo má být - kdyby tam měli spát všichni jmenovala by se "rodinná" postel

Ale at si každý dělá co chce, je to na každém - jak si napsala - "jaký si to udělá, takový to máš" a když to někomu vyhovuje, že spí s dětma a jen čeká až to přejde, to by se taky mohl dočkat až v pubertě 😀
Nehledě na to, že když dítě přijde do ložnice v takovou tu rodičovskou chvilku, bude z toho mít větší trauma než odnaučování společného spaní 🙂

sariky
7. říj 2014

@katyxq to je zajimava myslenka, ze deti dohani co bylo zanedbano. je fakt, ze jako mimina spaly moje deti ve svych postylkach a s nama v posteli spi asi pul roku. na druhou stranu spaly s nama vzdy v jedne loznici, takze uplne sami nebyli. ja se snazim byt jim na bluzku, ale je fakt, ze se nevyspim ani ja ani manzel, protoze nas deti furt okopavaji. ale pokud dohani deprivaci, tak doufam, ze se nabazi a casem se uklidni.

nicole_1
7. říj 2014

@etinka
@zuzana_ka no když se narodil můj starší syn,tak první 4 m,jsem se ho snažila naučit spát v postýlce,každý 2 hod.jsem k němu vstávala, když jsem ho nakojila hodinu jsem ho uspávala, a to nekecám, spala jsem denně 4-5h, v těhu jsem nabrala 16kg a díky vyčerpání,jsem měla dole 20kg, vydržela jsem to 4m, takže by mě zajímalo jak jsem to dlouho měla praktikovat,aby se naučil spát v postylce, asi do doby než bych nezkolabovala, někdy to opravdu není tak jednoduchý, začal spávat až když jsem si ho vzala do postele a bohužel tam i zůstal

zuzana_ka
7. říj 2014

@nicole_1 Doufám, že sis nemyslela, že takto malé dítě něco naučíš 😀 😀 😀 😀 Bavme se o dětech, kteří už ledacos pochopí...

nicole_1
7. říj 2014

@zuzana_ka to ano, ale tam to začíná, protože od narození jsou naučení spávat s rodiči, takže kdy je ta doba, kdy dítě má odejít z pokoje a jak ho to naučit? Ty máš s tim zkušenost, spávalo s tebou mimčo v posteli a pak sis ho naučila na pokojík?

kopretina82
7. říj 2014

Nečetla jsem celou diskusi, ale máme stejný "problém" Malá (1/2011)taky téměř každou noc přelízá k nám (a to podotýkám, že spát chodí každý den v půl 8 do svojí postýlky a než dočtu pohádku spí, takže to myslím není o "rozmazlování")Akorát mě to neva-proč taky...Že se mačkám v posteli? No a co...Hlavně, že spokojeně spinkáme. Malá je prostě dost kontaktní a má ráda lidské teplo, mám ji kvůli tomu vyhánět? Někdy v naší posteli spíme všichni 4, pravda, to už jsem ráno docela zlámaná, ale zas mám pocit, že když je dítku zle a chce být u maminky, mělo by mu to být dopřáno, nakonec do 18 k nám nepolezou 😉 😎 , takže za mě, užívat si to 😉 🙂

achjonetusim
7. říj 2014

@nicole_1 Ja treba. Dcerka spala s nama v loznici ve svy postylce bez bocnice prisouply k moji strane letiste. Do svyho pokojiku sla cca v 15mesicich, kdy dite zacina vnimat sebe samotneho jako vlastni identitu, uz vi ze je maminka, tatinek, ono samo. Pokojicek dostala jako velkej darek, svoje vlastni misto, bezpecny hnizdecko. V postylce mela a porad ma svoje plysacky takze neni sama, u postylky ma lampicku a CDprehravac na pohadky a pisnicky, vecer pred spanim si sama vybira podle obrazku na CD co si pusti pred spanim. Nikdy jsem v jejim pokojicku nebyla na usinani dyl jak pul hodiny. Sem tam k nam v noci samozrejme prijde, vetsinou nad ranem, chce se potulit a dospat mezi nama. Mam to rada, samozrejme. Moje misto je ale vedle muze ke kterymu patrim, kde rada usinam v jeho naruci sama. Dvou a vicelety dite uz je dost vnimavy na to aby vedelo ze je v bezpeci a ma dostatek lasky i ve sve vlastni posteli, ne v moji. Muj nazor.

zuzana_ka
7. říj 2014

@nicole_1
Rozhodující je být důsledná... Pokud si odnaučovala dítě na dudlík, učila si jej na nočník, tak by pro tebe neměl být problém je naučit spát samotné. Píšeš, že jsou naučeni spát u rodičů, takže i ten starší spí s vámi?
Jinak jsem od tebe četla, že když jsou u babičky, tak s tím nemají problém, tak kde je chyba?
Největší problém bych viděla v tom, že ty snad ani nechceš aby spali samotné, potom není o čem debatovat.

nicole_1
7. říj 2014

@achjonetusim no starší syn dostal pokojík ve 2 letech,předtím to nebylo možné, ale doma bylo malé miminko,které spávalo se mnou,tak chtěl být u mě,žárlivost, pak když bylo mladšímu 2 roky, šli oba do pokojíku,první týden nadšeni, ale pak je to omrzelo a začli utíkat k nám, před rokem jsme jim předělali pokojík a efekt, mladší chce spávat v pokojíku ale v noci se občas budí a volá mě, nechce jít do ložnice ale chce abych tam byla s nim,vždycky počkám než znovu usne a pak jdu do ložnice a starší ten přijde rovnou za mnou, on si vždycky lehne na kraj postele a spí dál,já někdy ani nevím, že přišel,až třeba k ránu se vzbudím a zjistím,že je u mě 🙂 je fakt že starší je větší závislák i víc citlivý,ale asi je to tím, že často je nemocný a toho mívám u sebe v ložnici,furt chodíme po Dr.a nemocnicích ☹

etinka
7. říj 2014

@nicole_1,já jsem to naučila obě děti hned od mala.Ségra to tak naučila dvojčata a určitě nejsme samy dvě. 😉 .Nemyslím si,že by naše děti trpěly nějakou citovou deprivací,mazlí se dodnes.....Kdy je ta pravá doba,netuším,já to řešit nemusela.Mám jednu kamarádku,která od zhruba půl roku naučila malou usínat s láhví čaje.Vydrželo jí to skoro do pěti let,prostě bez čaje ani ránu,scény,řev,samozřejmě jak malá rostla,množství čaje přibývalo,takže za noc neměla malá problém vypít skoro dva litry čaje a samozřejmě často přebalovali a když byli bez plen,čůrali x krát za noc.....Ve škole to tedy pak nějak ustalo 😀

Další známá měla syna,co s nimi spal od mala,kojil se hodně dlouho,byl mazlík,narodil se dlouho za dcerou.Bez maminky ani ránu,natož se hnout z jejich ložnice nebo nedej bože usnout sám.Když měla dcera maturitní ples,který je jednou za život,byly mu tři roky.Neohlídala a neuložila by ho ani vlastní babička,ba ani tatínek,natož pak ochotná sousedka,která se nabídla a tak musel klučina putovat sestře na maturák,kde vydržel do půlnoci a pak s ním musela maminka domů ho dát spát a dcera zůstala na plese sama.Pro toho malého noc jako každá jiná,kterou si dnes ani nepamatuje,pro tu holčinu zklamání,že ani tohle s ní máma nemohla zažít 😒 .Tak tohle bych dceři nikdy neudělala.....A dodávám,že klučinovi je dnes 10let,v ložnici s rodiči vydržel až do nástupu do školy 😔

nicole_1
7. říj 2014

@zuzana_ka mladší spává sám v pokojíku,ale budí se v noci a volá mě,takže jdu za nim, chvíli tam s nim ležím, a pokud neusnu jdu opět do ložnice, a ten starší chodí sám, a kolikrát ani nevím, že přišel,on nás neruší,lehne si na kraj postele a já to zjistím, že spí s námi až ráno, většinou doba kdy se oba budí,tak je kolem 2-3h ráno, a někdy až v 5, jak jsem psala oni se střídají v tom, kdy v noci za námi chodí nebo se budí, takže třeba 4x za týden spí celou noc a 3x se probudí

zuzana_ka
7. říj 2014

@nicole_1 Pokud ti to nevadí, pak je to v pořádku🙂
Jen se zeptám - pracuješ?

nicole_1
7. říj 2014

@zuzana_ka Ano pracuji 🙂 už 2 roky, ale já se docela vyspím, horší je když musím vstávat k tomu mladšímu, ale s tím nic nenadělám, on spává v pokojíku, což je správně, ne...nebudí se ani na pití, občas kvůli čůrání,ale většinou se budí, že chce jen mě...ale zapomněla jsem teda říct, že manžel pracuje na směny krátký a dlouhý týden a když je v práci, chodí dom až kolem 3h ráno, takže v ložnici jsem stejně sama

nicole_1
7. říj 2014

@zuzana_ka ale přiznávám, že asi nejsem důsledná, zatím jsem nemusela být, dudlík starší neměl a u mladšího jsme ho zapomněli doma, když jsme jeli na víkend pryč a pak ho už nechtěl a na záchod začli chodit sami, že už nechtějí plínu, kojení šlo do ztracena, zatím jsem je od ničeho nemusela odnaučovat... 🙂

nicole_1
7. říj 2014

@etinka tu určitě nikdo netvrdí, že děti, které spávají normálně v pokojíku a nebudí se xkrát za noc, by měli nějak citově strádat, a máš pravdu takových dětí je spousta,víc než těch co mají možná spánkový problémy, ale jde spíš o to, že i toto je normální, že některé děti mají větší potřebu být v kontaktu s rodiči právě v noci, ale lidi co s tím nemají osobní zkušeost, tak to nemůžou nikdy pochopit a tím se tě nechci dotknout,ale je to tak...uživatelka, když zakládala toto téma, chtěla právě zkušenosti od maminek, který jsou na tom stejně jak ona a vědět jak se jim podařilo odstranit tento problém...a jak psaly některý maminky, že mají 2 děti a jedno spí normálně a druhý se budí a přitom výchova je stejná,ale potřeby jiný.... a i výchova u každé z nás je jiná,takže co jednomu vadí druhému zase ne, já bych dítěti v noci nikdy napít nedala,ale zase někomu to nepřijde tak hrozný 😉

etinka
8. říj 2014

@nicole_1,a pití čaje není potřeba?Tam by mohla zase argumentovat jiná maminka.... 😉
Jsme každá jiná,to,co některá považuje za normální,by jiná nikdy neudělala a naopak.Každý svého osudu strůjcem.Je ale fakt,že děti jsou tvárný materiál,byť je každé jiné a jejich výchovu ovlivňuje velikou mírou právě rodič.Já bych vychovávala i další děti stejně,na rozdíl od jiných maminek jsem měla já i manžel každý večer čas trošku zregenerovat a nabrat síly na další den a tudíž spokojení rodiče=spokojené dítě.
Maminka z mého posledního příspěvku s klukem zažila své,kromě toho maturáku,který jsem zmínila,ponocování u nich bylo na denním pořádku.Prostě kluk byl už dvouletý a chtěl si hrát na indiány v jednu v noci,tak oba rodiče dělali indiány 😕 a tohle pokud má být plnění potřeb,tak nevím nevím....pro mě tedy spíš odstrašující případ.
Zakladatele jsem asi moc nepomohla,ale napsala jsem pouze svůj osobní názor 😉

nicole_1
8. říj 2014

@etinka no právě já psala, že pro mě pití v noci je hrozný,pokud to není voda, tak se kazí zuby anebo se dítě počůrává, ale pro někoho je to zas normální věc, každý to vidí jinak, kluci usínají kolem 21h večer, takže večery máme, a pokud se probudí tak nejdřív kolem 2h,dneska starší přišel až v 5h ráno a mladší spal krásně celou noc 🙂
Ale to co popisuješ ty tak je extrém😉 a to už neschvaluji ani já, když kluci měli tendence si hrát v noci, otočila jsem se k nim zády a dělala že spím,oni si pak taky lehli a spali

nicole_1
8. říj 2014

@etinka ale určitě je důležitá regenerace a i mít čas na manžela, i když kluci usínali později anebo chodili k nám do postele, neměli jsme o spol.chvíle nouzi, jsme zvyklý chodit spávat kolem půlnoci,takže 2 hod.večer jsme měli vždy pro sebe a dřív jak ve 2h v noci se žádný dítě neprobudilo, a přes den spávali kluci i 3h,a to dlouho,každý do těch svých 4 let,takže jsem měla čas na regeneraci,většinou jsem odpo spávala s nimi, u nás i fungují babičky, takže chodíme s mužem do kina,na večeře i poběhla menší dovolená bez dětí 🙂

carmenz
8. říj 2014

Co mi vyprávěla mamka, tak já jsem nespala a co si pamatuji, přecházela jsem v noci k našim až do nějakého předškolního věku. Přitom moje mladší sestra spala v pokojíku úplně v pohodě. Mě se to naši snažili odnaučovat formou odměn - vím, že abych už např. na noc nenosila dudlíka, měla jsem po určité době, kdy to vydržím, slíbenou vysněnou Bárbínu 🙂 Stejně tak jsme postupovali u mladšího syna mého muže. Kluk už měl pomalu nastoupit do školy a taky hrozný závislák - chodil spát k mamince, když byl u nás, tak k nám do postele. Tak jsme se všichni dohodli, že když vydrží spát ve svojí posteli, dostane super lego. Kupodivu to zafungovalo. Ale samozřejmě sama ještě nevím, jak u mladších dětí, tam tohle ještě nefunguje 🙂

drakenn
12. říj 2014

Ahoj holky, tak mi na nic děti "neučili" a ani "neodnaučovali" Děti s námi spí, když chtějí, když sami cítí potřebu být u mámy. Jsou noci, kdy prospí celou noc ve svých postelích, jindy od půlky u nás. Usínají ve svém. Tudíž jsem nikdy neřešila, čím sebe dítěti v noci nahradit. Jako útulným pokojíkem, postelí plnou plyšáků, aby nebyli sami. atd. Dudlíka děcka taky neměli (první syn asi první měsíc, co si tak vzpomínám). Dudlík a závislost na něm prý značí nedostatek maminky.
Po nocích spaní s dětmi jsem naprosto v pohodě vyspaná já i manžel. Nemáme s tím prostě problém (taky jsem ho nikdy nehledala)
To, jak dlouho s námi takhle hodlají spát, neřeším. Vím jen, že jsou spokojeni a nemají pocit, že bych je od sebe odháněla, když mě zrovna potřebují.

Momentálně se staráme v rodině o babičku - 87 let. Nedovedu si představit - tak jako babi, tady máš pití na stolku, plyšáka, přebalená jsi takže až ráno, jo?!!! A hlavně!! NEPOVOLIT! Ještě bych si ji naučila a pak k ní nedejbože musela vstávat v noci, když se cítí osaměle nebo jí něco bolí, musí babka vydržet!! Takže až ráno, nazdar bazar! 😠

Strana
z3