icon

4měsíční mimino na koupališti - mohu s ním jít?

anny87
29. čer 2019

Můžu s miminkem na koupak?

Strana
z2
astyna88
29. čer 2019

Jak kde. Me se ptali na vek prcka,je to letni dite,mel za chvili rok. A ok. Oni se spis sichruji,kdyby se prcek z vody osypal,ze je nezazalujes. Protoze nemaji na ne specialni podminky na koupalisti (teplejsi voda, bez chloru apod).

lastovenka
29. čer 2019

@anny87 Ty bys ho koupala ve vodě nebo prostě jen s sebou?

anny87
autor
29. čer 2019

Já právě nevím. Asi jen sebou. Ta voda je dost studená a chlorovana si myslim

anny87
autor
29. čer 2019

Malá byla zatím jen v teple vaně, tak by to byl pro ni šok najednou ne? NEBO CO MYSLÍTE?

lastovenka
29. čer 2019

@anny87 Vůbec bych ho tam nekoupala! Akorát něco chytne. Je ještě malý a koupaliště bude plný sr....a všemožných jiných hnusů......

anny87
autor
29. čer 2019

Takže jen na deku pod slunečník??

cuuza
29. čer 2019

Rozhodně nekoupat a mít někde ve stínu

fly80
29. čer 2019

Taky bych nekoupala, ale bude jí chuderce horko. Možná třeba nožky smocit a hlavu. Já mám šesti měsíční a jak je takhle vedro, tak s ní nelezu ani ven. Až později

megi89
29. čer 2019

Minulý rok v létě měl malý 4 měsíce a taky jsem s ním nechodila na koupaliště, byla jsem s ním u našich cele léto na zahradě a chladila ho ve vaničce, za to tento rok chodíme skoro pořád na koupaliště a vidím tam hodně malinkatych miminek i jak jim maminky namaceji trošičku nožičky....

denda264
29. čer 2019

@anny87 a co pořídit malinkatý bazének ,2petky s vodou vzít z domova a cachtat ho aspoň na ty dece,ať se aspoň taky trochu osvěží ..do veřejného bazénu bych taky ještě nedávala 😉

licorice1
29. čer 2019

Dle hygienické vyhlášky dítě do 1 roku se ani nesmí koupat v klasickém bazénu, kromě bazénů speciálně určených pro tak malé děti,

kuttu
29. čer 2019

Male je 10 měsíců a na koupaliště normálně jezdíme.Je tu malé brouzdaliste pro děti,kde je voda chemicky upravena a pak velký bazén kde je přírodní voda a manžel tam s malou byl a dobrý,neosypala se,průjem neměla a byla nadšená
Máme maly bazén na zahradě a tam j i to nebaví,já se rada smocim s ní

barchen
29. čer 2019

@anny87 Vzala bych ale nekoupala bych. Když máš víc dětí, tak co jiného zbývá... Ale namazané a s čepicí a nosím sebou termální vodu ve spreji nebo normální vodu a stříkám na nožky (7m). Ale nechodíme na celý den.

kettypop1
29. čer 2019

Když bude ve stínu a jen otřít vodou ze sprchy tak asi proč ne... Já byla tedy větší 8 měsíců ale mamka se mnou strávila 2 měsíce u rybníka pod stanem

prejeta_zaba
29. čer 2019

Ježiš každej den o tom zakládejte diskuze. 🙄 Už je to tu odpovězeno snad pro každý týden dítěte.

kockorad
29. čer 2019

Souhlasim s predrecnikem a dodavam: tato diskuze vypada v sekci Staram se o miminko podivne. Pokud uvazujete o odneseni 4mesicniho mimina na koupaliste, tak se o miminko nestarate. Prominte, ale nemohu se nevyjadrit.

janablizka
29. čer 2019

Já bych s tak malým dítětem na koupaliště ani nešla navíc s těch veder může chytit úžeh i když bude ve stínu.

priefi
1. črc 2019

@anny87 doporuceni je chlapecci od 6m, holcicky od roku, avsak toto doporuceni je pro kojenecke plavani mamin s miminkama, nikoli pro verejne koupaky

hanih
1. črc 2019

@priefi Můžu se zeptat, kde bych toto doporučení oficiálně našla? Já chodím s oběma dcerami na kojenecké plavání od tří měsíců do vaničky, od půl roku do speciálního bazénu pro děti a nikde jsem na nic takového nenarazila, ani u doktorky, ani v tom bazénu a to si tam pečlivě hlídají, aby dodrželi ty hranice nejdíve od 3 měsíců do vaničky a od půl roku do bazénu.
Jinak abych taky přispěla k původní diskusi - dítě bych na koupaliště vzala, pokud by tam byl dostatek přirozeného stínu (stromy, keře apod.), kde by mohlo na dece případně v kočárku ležet. A rozhodně bych ho nekoupala. Se starší dcerou jsme na koupališti byli poprvé, když jí byli dva a půl. S mladší právě ve čtyřech měsících, protože jsme nechtěli ochudit starší. Ale mladší byla stále ve stínu, občas jsme ji namočili vodou, kterou jsme si donesli z domova, a bedlivě jsme ji hlídali.

kuttu
1. črc 2019

@priefi To je asi blbost,kdyz baby plavání je pro děti od 6 měsíců

puhelin
1. črc 2019

@kuttu Jenze ta voda v baby bazenu je jina, nez v jake se koupaji lide na koupaku.

puhelin
1. črc 2019

Ne, urcite bych takhle male dite nebrala ven v dobe, kdy jsou takova vedra. Natoz na koupaliste.

obla
1. črc 2019

Termoregulace a imunita .. nic víc odpovědět nejde 🤦🏻‍♀️

megi89
1. črc 2019

Minulý léto bylo fakt teplý, hyca byly pořád a ja se synem neseděla doma, protože jsou hyca, tak musím sedět doma? Celé léto jsem se synem strávila na zahradě a přežil to ve zdraví ( narodil se minulý rok v březnu)... Byl ve stínu a chladil se ve vaničce a letos celý červen byl na koupališti a je úplně v pohodě.. Některé komentáře jsou šílené 🤣

kuttu
1. črc 2019

@puhelin M9c to hrotite,na koupališti byli i menší deti....Manžel vzal malou i do bazénu kde je přírodní voda a malá byla nadšená a žádné následky to nezanechalo...Moje dítě leze a vše co najde na zemi tak strčí do pusy,tuhle jetel když byla na trave. Co se týká horká,my se jedeme vykoupat až kolem 16 hodiny,když se malá vzbudí,jsme tam chvilku,jsme pod stromy ve stínu a malá.si to strašně užívá....jako když čtu,že některé maminky prevarujii vodu na koupání miminka tak si tak trošku tukam na čelo...Moje malá trpí ekzemem,těšíme potravinové alergie,ale do bazénu s ní klidně jdu....vidím,že je ok,tak neřeším

elinka555
1. črc 2019

Ja osobně bych tak neresila vodu, ale spíše treba dnešní teplotu 36°C ve stínů. Radeji budu sedet s miminem doma, kde je 28°C.

megi89
1. črc 2019

@elinka555 no ale ne všichni maji doma 28 stupňů... My máme doma 31 a malej je uvareny a na koupališti mu je stokrát líp než u nás v té sauně....

elinka555
1. črc 2019

@megi89 asi mu nejsou 4 měsíce? 😉

megi89
1. črc 2019

@elinka555 minule léto mu byly a byla jsem s ním celé léto venku, a zvládl to úplně v pohodě. Neplakal, nebyl spareny, spinkal venku, koupal se ve vaničce, prostě pohoda....

priefi
1. črc 2019

@hanih kamaradka se ptala dr., protoze chtela jit na bazen 😉 me to tehdy taky zajimalo, avsak nakonec jsme nevyuzili z duvodu ekzemu syna, kde by chlor mohl vadit. Jinak primo Ti nenapisu, kde to bylo, ja se po tom nepidila, ale bylo to receno i jine kamaradce od jine dr., takze asi na tom neco bude. A ono to je doporuceni, jak se rozhodne rodic, je ciste na nem.

Strana
z2