8,5měsíční syn kouše kabely, anténu. Jak ho to odnaučit?
prosim maminky muj syn ma 8,5m hraje se krasne sam i hodinu ,dve ale jak zblikne nejaky kabel treba od nabijecky nebo antenu od Tv okamzite se pririti a zacne ho kousat.vysvetluji mu ze to nemuze smeje se mi ,pak zvysim hlas a on jeste vetsi sranda uz jsem mu dala i o rucicce a nic.jako kdyby me neslisel (ale slisi) prosim mate nejakou skusenost jak ho to odnaucit nebo kdy to preslo vase deticky?dekuju
rict durazne ''Ne'' a dat pryc... takhle to delam u svyho 10.mesicniho syna a moc dobre tomu rozumi, ne vzdy poslechne.. obcas se taky zacne smat... Proste vytrvat 🙂 takhle maly dite to proste zatim zkousi a casem to pochopi.
Já asi vteřinu přemýšlela, jak tvoje dítě může mít 8,5 metru. 😀 😀 Ségřiny děti taky děsně zajímá technika a kabely, mají na hraní nějaké, které už se nedají normálně použít a když si všimnou třeba nabíječky a mobilu, tak jim to odděláme a řeknem, že s tím se nehraje. Chcou prostě všechno, co není hračka, malé stačí i sáček s paprikama. 😀 Starší kluk už má rok a devět měsíců, tak chápe, když se řekne ne, no ne vždy poslechne, ale to už je jiná. :D Takže je prostě k tomu nepouštěj, nějak to zabarikáduj nebo schovej, pokud to jde, prostě mu to nedovol. Brzy už by to měl pochopit, že nemůže všechno. 😉
no jo mam to oblozene polstarmi nebo taburetkami ale vzdy si tam najede skvirku 😖 uz i komodu jsem dala aby nevidel zasuvku s rozdvojkou a co on sup a nohama ji odtlacil
jo a nejnovejjsi je u nas kdyz zvysim hlas a reknu Ne tak si da ruce na usi jakoze me neslisi ja z nej umiram chvilema co dokaze 😀
😀 Jsou to děsní koumáci no. Musí se prostě hlídat. 🙂
Zkusit zabavit něčím jiným, nabídnout mu alternativu a odvést pozornost. Synovi jsou víc než dva roky a taky se směje zakazum, zvýšenému hlasu, když dostane přes prsty tak to je taky bez reakce (snažím se toho vyvarovat, protože vše opakuje,aby násilí nebral jako vynucovaci prostředek. )zkouším si nevsimat toho,co dělá špatně (za chvíli ho to omrzi) a ukázat jak se mi to líbí, ale to ještě tak malé miminko nepochopí a s kabely v zásuvce to realizovat nejde. .tak pokud mozno odstranit kabely z dosahu a vymyslet jinou lákavou zábavu.
Nj, také mám takového milovníka doma 😀 otevřené kabely přípojky jsem omotala potravinářskou folii, takže mu úraz nehrozí, na zbytek si už zvyknul a nezajímá ho to. Nejdříve na vše možné lozil, tak jsem mu to ukázala, k čemu to a na co se to používá a po týdnu už to bylo bez zájmu. Zjistil, jak to funguje, tak šel dál 😀

Zavidim ze vydrzi si hrat. Nas mladej tak 2 minuty😀 taky vleze vsude vsude stoupa a pada nejradeji by chodil sam a kam chce. Kabely jsou u nas take v kurzu a spolu s nimi kvetinace s hlinou. Delam to tak ze trikrat durazne reknu NE a pak ho nasmeruji jinam. Je fakt ze monentalne me to vytezujena 200 procent. I uvarit je problem😀 Ale beru to jak to je. Poznava svet.