8měsíční chlapeček se cca 30 min. po usnutí budí a brečí

ivuskark
5. srp 2014

Ahoj, maminky.
Prosím o radu. Mám 8 měs. chlapečka a poslední dobou po večerném usnutí se za cca 30min vzbudí a brecí. Kolem 18.00 papá kaši, pak jěšte dokojím při usínání. Uspávám buď kojením, nebo houpáním na míči, v náručí, zpíváním...Nemyslím si, že se budí hlady, spíš má to prso pro uklidnění. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Děkuji za rady 🙂 Ivana.

adelinkkaa
5. srp 2014

Tak my mame něco podobného.malemu je 9měsícu a je na UM.Ovšem už dobrý měsíc se prostě budí ze spánku pláčem.Příjdu dam dudlik/čaj a spinka dal. tohle se opakuje každou snad půlhodinku ..jsem z toho už KO...

katyxq
5. srp 2014

tfuj, dítěti bych to nedala - kojenému dítěti UM neprospěje (kdo chce, najde si rizika - jako vyšší pravděpodobnost SIDS, záněty středouší, střevní infekce, narušení střevní mikroflóry), k tomu cukr (dextróza = glukóza), fruktóza (další cukr), maltodextrin (polyglukóza, zase cukr), skořice, vanilin, syntetické vitamíny, špatně vstřebatelné minerální látky v anorganické formě ... to není reálné jídlo, ale chem. koktejl ☹, navíc je to překombinované až běda, nojo, zákazníky (p)otravin si musí tihle výrobci získat nejĺepéuž jako kojence, odrovnat jim přirozené vnmání chutí, naučit je na výrazné a umělé příchuti, sladké
Přitom doma udělat kaši je snadné a i levné - https://www.modrykonik.cz/kase (když teda pominu, že sacharidová bomba na noc není zrovna nic dobrého pro střeva a slinivku).
https://www.modrykonik.cz/nocni-kojeni
https://www.modrykonik.cz/detsky-spanek

katyxq
5. srp 2014

omlouvám se, ten začátek patřil jinam 😉 - ale poslední 4 řádky platí ... naše malá se mezi 6. a 9. měsícem budila celou noc po půlhodině i častěji, hlady to ale rozhodně nebylo (dokonce i jen pár lžiček při krmu později jak v pět spánek ještě zhoršilo), celou noc byla nalepená na mně, kojilla se, prostě to potřebovala, pak se spánek sám od sebe zlepšil ... tohle období je pro miminka hodně náročné, prodělávají rychlý psychický i motorický vývoj, mají spoustu nových vjemů, do toho separační úzkost, růst zoubků, takže se budí častěji i jak první měsíce, není to nic nenormálního nebo špatného, potřebují nás (opravdu potřebují, není to jen tak nějaký rozmar) u sebe a to blízko, abysme jim pomohly zpracovat zážitky.