9,5měsíční dítě má problém se spánkem

msimankova
30. pro 2016

Dcerka vzdycky usinala vcelku dobre, kolem 19 - 19.30, ulozila jsem ji, trochu povykladala a cau, nekdy jsem se parkrat vratila, ale nic extremniho, spala celou noc do cca 7 /kdyz se neklubal zub nebo tak neco/. Pres den vzdycky spi cca 2x20 minut. Pred dvema tydny nastal zlom, neskutecny rev, ktery vydrzi libovolne dlouho, nikdy jsem nebyla zastance vyrvani, ale ted uz se normalne na chvili schovavam. Rostou ji 4 zuby najednou, leze, stoupa si a obcas place i v kocarku, kdyz mne nevidi. Obcas si da mleko navic /nekojim/, pak nekdy usne, nekdy ne. Ted ma rymu a prislo to nejlepsi - predevcirem usnula ve 4 rano - vstala pak normalne v 8. Nikdy jsem ji nevyndavala z postylky, ale ted ano, kdyz vzteky prestavala dychat. V naruci mi zacala povidat a tak, vubec neni unavena, takze bud neusne vubec, nebo si da hodinu od 19 do 20 a je cila, pak usne tak o pulnoci. Ted ji par dni nechavam si hrat, kdyz si ji vezmu do postele, leze, smeje se... Normalne sla spat jen vcera, ted si vedle mne hraje s kostkama a vubec nejevi znamky unavy - a to ma tu rymu. Mate podobne zkusenosti? Prejde to? Diky za reakce!

majkoz
31. pro 2016

@msimankova Hraje si? To by neměla- je noc. Když ji vezmeš k Vám, tak spát nechce- byla bych trpělivá- dělala, že spím- dlouhé nádechy- výdechy, i když by si přes to hrála, tak nekompromisně zavléct pod svou peřinu- táta spí, my dvě budeme taky spinkat: pohádka, písnička... a pak už budeme spát, jo? Rozhodně žádné hraní- je noc a v noci lidi spinkaj- tzn žádné podněty jako za dne a pár dní vydržet! Ale fakt vydržet😉

astyna
31. pro 2016

Spí teda hrozně málo, mě syn spal přes 14h denně v tomto věku.

Máte zavedený nějaký režim? to je pro dítě hrozně moc důležité, v noci se prostě spí, to, že jí dovolíš si občas hrát, ji spíš zmate. Já jsem to teda nedovolila nikdy, ikdyž syn v noci vypadal vyspale, ale já spánek potřebuju taky, takže žádné noční mejdlo.

ono občasné výkyvy jsou asi normální všude, nám syn spí většinou v pohodě, ale občas ho to popadne a zničeho nic se budí třeba 5x za noc, onehdá se začal bát tmy, tak spí při světle, pak nám zase "říká", že světýlko nechce...často se to mění. Pokud ji necháváš vyblbnost dost přes den, měla by být utahaná a dobře spát nebo to prostě bude nespavec...

msimankova
autor
31. pro 2016

@majkoz
@astyna rezim mame, zavedla jsem ho hned, doted to bylo dobry. Vedela jsem, ze od 8 mam klid, muzu trochu pracovat a tak, vyspim se, pohoda. Ted je to fakt strasny - bud stoji v postylce a vriska /nikdy jsem ji nevyndavala/ nebo neco podobneho. Nechala jsem ji hrat uz dvakrat, protoze jsem na sobe citila, ze uz nemuzu - jsem s malou porad sama, i noci, vikendy, vim, ze to nemuzu delat. Ma postylku vedle moji postele, kdyz mne vidi, je to o neco lepsi, ale ne o moc. Vyblbnout nechavam, snadno se nudi, takze se ji venuju hodne, jeste se nestalo, ze bysme nebyly venku aspon jednou denne.

panickatlamicka
2. led 2017

@msimankova Pokud ji rrostou 4 zuby, tak ji urcite ndpomuze, kdyz ji nechss plakat. nejspis kombinacd se separacni uzkosti udelala svoje, plus zde je i mozna souvislost, pokud diteti nebyla doprana v dostatecne mire tzv. faze v naruci . Vse souvisi se vsim a podle me bys mels dat diteti kolem usinani vice sveho kontaktu.

panickatlamicka
2. led 2017

A opravdu je nepochopitelne, ze ji nevyndas z postylky. tebe to neboli u srdce, kdyz ti place v postylce s ty ji jak bachar proste odmitas vyndat jen pro nejake prapodivne zasady, ktere diteti skodi?

somalicats
2. led 2017

Je to normalni, mam to doma momentalne uz ve treti verzi 😀 . A prejde to. Ja teda ale nikdy nenechavam malou hrat si, kdyz je cila nebo place, vezmu ji k.sobe do postele a vetsinou se zklidni.rychleji. Taky ma svoji postylku prirazenou u me postele, ale kdyz ma potrebu se tulit, tak ji to dopreju. Tohle obdobi hrozne.rychle utece 😉

lumixii
3. led 2017

@msimankova ahoj, máme už 14 dní stejný problém, co tady popisuješ. U nás je to následovně, chodívali jsme koupat kolem 17 hodiny, pak mlíčko a spinkat, spávala do 6 do rána. Mezi tím bylo 1 někdy 2 krmení. Už týden, po usnutí taky do půl hodiny, šílený řev, přijdu tam, dříve stačilo dát dudlíčka, nebo držet za ruku, a ona se sklidnila a spinkala dál, ted už to nefunguje. Občas fungovalo, že jsem ji vyndala z postýlky pochovala, ona si mě lehla na rameno a v tu ránu spinkala dál, vrátila jsem jí do postýlky a byl klid. Někdy se to několikrát opakovalo.. Teď už nepomáhá ani to, kolikrát jsem z toho už zoufalá, protože je to fakt celou noc. Vyplakat jsem jí nikdy nenechávala, a dělat to ani nebudu. Už jsme dospěli do takové fáze, že už po 2x jsem ji vzala do obýváku na sedačku, a spali jsem tam, protože vzít si jí do postele, přitulit, zachumlat už též nefungovalo a ostatní členové rodiny by se taky rádi vyspali, ikdyž maminka a naše "viki" nespí. 🙂 rozsvítila jsem malé světýlko, aby bylo trochu vidět, ale né aby se moc rozkoukala, dala jsem jí tam hračky, a nechala jí tak 15 - 20 si hrát, po té jsem zasnula, uložila a spalo se v klidu až do rána.
Sice tady všude čtu, hlavně nedávat hrát, že to je špatně, ale ono, když nic jiného nepomáhá a malá pořád jen řve a řve a řve a nic jiného ji neutiší, tak i tohle je bohužel možnost. Nepraktikujeme to každý den, jak jsem psala už víše, prostě 2x jsem ji nechala si hrát a co?? Svět se nezbořil a nezboří a tyhle stavy nejsou napořád.. jen mají teď období, kdy je něco trápí. To je jako, kdyby někdo řekl, je špatné vyndavat z postýlky.. pro někoho to špatné je, pro někoho to zase taková tragédie není.
Těžko říci, co pomůže u Vás, jen jsem chtěla říct, že to, že když necháš malou si v noci chvilku pohrát není zase taková tragédie, ale nic se nemá přehánět.. aby se jí potom den neotočil s nocí.. v noci se má spinkat a hrát přes den.. ale ať si každý sáhne do svědomí, jestli nikdy neporušil žádné "pravidlo" co by se mělo a co né.. 😉🙂
Přeji ať tohle plačtivé období rychle přejde a ať se vše zase vrátí do normálu..

vysivani
3. led 2017

Me zase ty snahy o pevne rezimy prijdou divne(a navic na me dite nefungujou)...vy osobne chodite spat vzdy v naprosto stejnou dobu a mate vzdy stejnou naladu a nic vas netrapi?Nepotebujete se nekdy k nekomu pritulit a neco mu "povykladat"? Treba ten den zazila neco co potrebuje jeste zpracovat, ve vasi naruci, zuby jsou taky opravdu intenzivni vec, nechte ji u sebe jak dlouho potrebuje, tim budujete vas vztah, ktery bude i za 20let...

astyna
3. led 2017

@vysivani

Nefunguji,protoze tomu neveris. Pokud mas jedno dite,tak ok,ale pokud mas vic deti,potrebujes je nejak "zpracovat",aby jsi vse stihla. Ja jsem s usinanim syna nikdy nemela problem,vytusil,ze je vecer a vzdy kolem osme si zacne trit oci a natahne ruku na znameni haji. A to je cele. Ja pak mam cas na manzela,na sebe,na praci.

vysivani
3. led 2017

astyna:Rok jsem se o to dennodenne snazila, ale stejne to nefunguje. Tak vzdycky zkusim, jestli bude spat, kdyz ne, tak jdem do obyvaku, ona si hraje,ja si delam co potrebuji(normalne si sama moc nehraje, ale vecer jo, asi tusi, ze je to bonus)a pak to zkusim podruhe a to uz vetsinou jde. No tak to jo, pokud mas syna, co v osm jen natahne ruku a spi, tak to je genialni, to bych taky brala, kdyz to ma tak sam prirozene, ale to je asi vyjimka.

msimankova
autor
3. led 2017

@panickatlamicka nojo, bolí mne u srdce, proto se ptám na zkušenosti... Já jsem ji nevyndavala, protože to dřív nebylo nutné, stačilo pohladit, povykladat a spala, ted se to holt mění. Dneska se prorizla horní jednička, uvidíme, jak dal. Děkuji všem za názory!