Autosedačka u spolujezdce, jak má správně být?

kostimilek
2. pro 2014

Ahoj poradi mi nekdo jak ma byt spravne autosedacka u spolujezdce? Ma se opirat o kaslik?

berenika39
2. pro 2014

v protisměru, bez airbagu, s airbagem vypnutým. opírat se nemusí, pás ji zadrží při případné nehodě.

mysonek
2. pro 2014

@kostimilek naopak myslím, že by měla být co nejdál. Dát sedačku co nejvíc dozadu. Vypnout airbag. Pokud nemůžeš vypnout, tak jí musíš vozit vzadu. To platí pro vajíčko. Při dopředné se asi už jezdí s airbagem, ale sedačka má být opět co nejvíce vzadu. Já už velkou sedačku vozím jen vzadu.

ange_de_la_morte
2. pro 2014

vepředu může být pouze protisměru jízdy s vyplým airbagem, sedačku co nejvíc dozadu, pokud dáváš po směru ( tedy větší sedačku) je třeba ji dát dozadu - vepředu může být pouze pokud auto nemá zadí sedadla ( tedy dodávka třebas) .... každopádě z hlediska bezpečí je zadí sedadlo lepší , místo spolujezdce je z hlediska statistik nejhorší

jancip
2. pro 2014

@ange_de_la_morte nam tedy v autoskole rikali neco jineho...sedacka vepredu muze byt....tak teda ted nevim

ange_de_la_morte
2. pro 2014

@jancip : joo ? tak nevím 😒

carrie_b
2. pro 2014

Nove muze byt vpredu i sedacka po smeru jizdy pro deti od 9 kil.

jancip
2. pro 2014

@ange_de_la_morte jeste jsem googlila a opravdu to tak je...my tak obcas vozime syna, kdyz jedeme klikatejsi cestou a je mu spatne

palomitacheca
2. pro 2014

@kostimilek pokud mas vepredu vajicko proti smeru jizdy, musi byt airbag vypnuty. U vetsi autosedacky se airbag nechava zapnuty a sedadlo se posouva co nejvic dozadu.

"Autosedačka na předním sedadle a airbag
Pokud jste donuceni nebo se sami rozhodnete vozit vaše dítě na předním sedadle, nezapomeňte vždy deaktivovat airbag, v případě, že vozíte dítě čelem proti směru jízdy. Pokud byste vezli dítě v sedačce na předním sedadle čelem po směru jízdy, nezapomeňte dát sedadlo co nejvíce dozadu. Pokud byste tak neučinili, mohlo by vystřelení airbagu vést až ke zranění dítěte."
http://www.detska-autosedacka.cz/umisteni-autos...

polaks
2. pro 2014

Vajíčko musí byť čo najďalej od kaslíku,ak je to možné,airbag vypnutý,alebo žiadny.Ak sa vypnúť nedá,tak musí byť vyjíčko vzadu,autosedačky od 9kg môžu byť v predu aj po smere jazdy.