Boule za krkem u 15měsíčního mimča, může to být od zubů?

peanutczt
5. únor 2016

Holky pomoc, malé se udělala boule za krkem, mezi ouškem a pateří, může to být od zubů (zatím nevidím žeby rostla další stolička) nebo příchod nemoci? Dneska je nevrlá a plačtivá, něco jí určitě bude ale nevím zda začít panikařit nebo sedět v klidu. Doktorka už v ordinaci není :/ děkuji za rady

lpamela
5. únor 2016

No nevím, na zuby se mi to opravdu nezdá. Zkuste si zavolat na pohotovost a zeptat se a nebo tam přímo zajet. Normální to rozhodně není.

evik19
5. únor 2016

Mně se něco takového, možná i většího, udělalo když mi bylo asi 8. Udělali mi odběry krve, ale nikdy se nepřišlo na to, z čeho to je a asi za týden nebo 14 dní to splasklo samo. Je to asi naběhlá uzlina a původ může být jakýkoliv zánět v těle - apříklad zánět středního ucha anebo i silnější rýma. Na pohotovost bych asi neběžela, kdyby se k tomu nepřidalo ještě něco dalšího, ale ráno k doktorce bych určitě šla.

lenbela
5. únor 2016

A co příušnice? Nebolí jí ouška?

peanutczt
autor
5. únor 2016

@lenbela nevím, nešahá si na ně a nemá je ani červené, jen šíleně slintá, tak si říkám že asi zoubky. Teplotu už nemá, jen pokňourává

kaktus092
3. led 2024

Mohu se prosím zeptat, z čeho to bylo? Těším stejný problém.

miryp
3. led 2024

@kaktus092 u syna zvětšené uzliny při přetížení organismu (alergie, nemoci).

kaktus092
4. led 2024

@miryp Aha děkuji. Můj syn má ABKM plus byl teda po očkování, takže jedno k druhému.

miryp
4. led 2024

@kaktus092 očkování je velká zátěž samo o sobě. U dítěte s ABKM je ta zátěž větší, neb ty očkovací látky obsahují rezidua kaseinu.