Buzení. Co na noc, aby to dceru zasytilo?

14. únor 2024

Dobrý den. Chtěla sem se zeptám dcera 2roky a 4 měsíce. Pije k večeru 120ml UM a v noci se mi budí co hodinu že chce pít (vodu) Ráno se probudí celá mokrá (pročůraná) i když v noci chodíme na nočník i převlékam plynku..Nevíte proč se takhle budí..A kdyby řekla mami pít ale začne křičet že se vždy s přítelem lekneme...Před spaním pije jak UM tak dáváme i vodu a pak jde čůrat a spát... popřípadě co na noc aby ji to zasytilo? Kaše nechce..Díky za rady

konidana
14. únor 2024

Podle mne pije spis ze zvyku nez ze ma zizen. V noci bych davala napit jen trosku. Treba pul deci vody na jedno napiti.

squezy
15. únor 2024

Přesně tak. Je to zvyk. Ona podle me nechce vodu jakože by mela zizen,ale vi, že když to řekne,tak určitě za ni přijdeš. A bud se několikrát za noc, což je v tomto věku ještě úplně normální a je zvykla,ze když na vas zakrici s vodou,ze prijdete..vyprdnete se furt na vodu,v noci ji takhle nenalejvej. V noci má vydržet prostě bez vody a mlika,pokud třeba není zrovna nemocna..jen si vas takhle naučila..

teate
15. únor 2024

To je zvyk. V noci se spí, ne pije. Když se jdeš Ty napít, dáš si max. sklenici. Ne litr vody. Tak to je stejný… Nechce pít, chce v noci pozornost a vědět, že tam jsi. A možná jí došlo, že když si zakřičí o pití, tak tudy vede cesta … Pomazli ji, dej ji cucnout jeden lok, dej ji ruku, hlaď ji, zpívej - nebo nevím, co má ráda. Ať vi, že tam jsi. 🙂

exbordelar
15. únor 2024

Ja jsem kdysi resila to same - taky kolem tech dvou let. Procurane plinky kazdou noc. Protoze pil jak duha - ze zvyku. Davala jsem mu vodu v ramci odstavovani, a on si na to tak zvykl, ze se pred spanim i v noci silene nalejval. Az jsem jednoho dne rekla, ze takhle to dal nejde. Ze se napije ted vecer, pak uz ne, az zase rano, protoze pak je mokry. Napil se v kuchyni, tam jsme to piti taky nechali. A fakt to pochopil. Bylo mu lehce pres dva roky. Hlavne to nerikat razantne, jinak se blokne a zacne rvat 😄 Dat mu cas, aby mu ta informace v hlavicce chvilku srotovalala, a pak to sam dobrovolne prijal jako ok reseni.
Teda ja mam aspon u svych deti zkusenost, ze kdyz jsem jim neco rychle vytrhla z ruky nebo neco prikazala/zakazala a okamzite jednala, tak se mi akorat hystericky blokli 😅 takze se snazim tomu predchazet, kdyz to jde, a dat jim moznost jim to nechat nejdriv projit hlavou.