Noční pití a odplenkování

ajja87
11. črc 2018

Ahoj holky, chcu se zeptat, mám doma 20 měsíční holčičku, teď přes léto se snažíme ji učit být bez plen, přes den se to jakž takž už daří,ale na spaní samozřejmě ještě dostává a ani ji ještě nějak zvlášť nechci nutit,ale jde mi mi o to, že ona večer před spaním nebo i během noci pije docala dost čaje, tudíž i v noci dost čůrá, takže plina je ráno dost naducla,tak se chci zeptat, až na nastane čas, kdy nebudeme chtit dávat plenku na spaní,jestli mám odbourat i to pití během před spaním a během spánku?

olga_
11. črc 2018

@ajja87 Napíšu svoji zkušenost s kojeným synem. Sám se odplenkoval nejdříve na noc (prostě strčil v roce a půl noční látkovou plenu do skříně, že ji nechce). Párkrát jsem mu ji dala, když usnul, pak jsem pod něho dávala nepromokavé podložky. Byl sám připravený, protože ze začátku bylo několik nehod do týdne, pak do měsíce a frekvence nehod se postupně zmenšovala, až to byla absolutní výjimka. Celou tu dobu byl i v noci kojený na požádání.
U nás to tedy s pitím nesouviselo, ale šlo prostě o vyzrálost dítěte.

poah
Autor odpověď smazal
Zobraz
leniczka23
11. črc 2018

@ajja87 ja osobne si myslim, ze je potreba to.piti omezit. Syn mel pleny na noc skoro do 4 let prave proto, ze fakt hodne pil a kdyz jsem mu v noci nechtela dat, nebo jen trosku skoncilo to nehoraznym revem a bylo po spanku, takze jsem se na to vyprdla. Kdyz uz byl vetsi, tak jsem omezovala pred spanim a v noci uz se budil jen treba jednou a to se napil jen trosku. A v tu chvili se nam teprve povedlo.odplenkovat i na noc. Takze za me netlacit, prijde to tak nejak samo.

syrinxka
12. črc 2018

U nás to mělo docela velký vlit, jestli malá na noc pila víc nebo ne. Odplenkovala se sama ve 21.měsících přes den a do měsíce i na noc odmítala plinku. Pije tak normálně, ale zpozorovala jsem že noční nehody byly převážně když se na noc hodně napila a byla hodně unavená že ji čurání nevzbudila (jindy se i sama vzbudí že chce čurat) nebo jí něco trápilo (růst stoliček, chřipka). Takže já bych se snažila určitě noční pití trošku omezit.

hanih
12. črc 2018

Dcera taky na noc docela dost pije, ale na noční čůrání to vliv nemá. Noční plenku jsme zrušili asi dva týdny po odplenkování přes den a to proto, že ty dva týdny bývala suchá. Nehodu měla jen jednu. Podle mě to nesouvisí s nočním pitím, ale s vyzrálostí. Když dcera potřebuje v noci čůrat, probudí ji to, takže mi řekne a jdeme spolu na nočník nebo na záchod. Ale moc často se to nestává. U vás mi přijde zásadní věta "...až na nastane čas, kdy nebudeme chtit dávat plenku na spaní..." - myslím, že nejde o to, kdy budete chtít vy, aby na noc plenka nebyla, ale spíš o to, kdy na to bude dítě zralé. Noční plenku bych zrušila v momentě, kdy se v noci nebude počůrávat.

urtica
13. črc 2018

Ahoj, naše dcera měla plenku i přes den skoro do svých tří let. Byla jsme z toho krapet nervozní, hlavně kvůli okolí, které mě přesvědčovalo, že to není normální....Nicméně, když jsme se na to ptala na neuro, dr. mě pokaždé uklidnila, ať to občas zkusíme, ale ať hlavně netlačíme a necháme tomu čas. Dcera se sama odplenkovala v podstatě ze dne na den - a zároveň odmítla i noční plenku. Od té doby se v noci počůrala všehovšudy jednou. Ve 20 měsících bych to asi nikam netlačila a plenku na noc jí klidně nechala.

ajja87
autor
13. črc 2018

Děkuji za rady, rozhodně ji nechci nutit tu plenu na noc odbouravat,jen mi šlo o to, jestli odbourat to noční a večerní pití,aby se nepocuravala.Ted už je mi jasné, že to s tím nesouvisí... díky