Časté ublinkávání v 5 měsících. Poradíte, prosím?
Holky, malý mi asi před týdnem začal hrozně ublinkavat, strkat ruce do pusy, jakoby se chtěl vyblinkat a podobně. Jsem z toho hotová, protože ho minimálně čtyřikrát denně prevlekem. Joo od malička sem tam ublinknul, ale nic hrozného. Toto co se děje teď taky není tak hrozné, žádné šavle a podobně, ale je to sem tam voda nebo voda s natravenym mlickem. Neustále je na bříšku, tak jsem to prisuzovala tomu, dokud se to nezačalo stávat v noci. Je možné, že když kojím, má v sobě spoustu vzduchu a prostě si potřebuje obrknout a z toho se stane toto? Něho by to mohla být nějaká reakce na mou stravu třeba na kravské mléko? Držela jsem dva měsíce bezmlecnou dietu a i tak se toto občas stávalo. Napadlo mě, jist třeba jen zakysané mléčné v menší míře.
@hanydve já tě moc nepotesim, ja mám stejně starou holčičku a dělá mi to to samé a jelikož to měla i první, tak vím, že zuby to nebyly, první měla cca v 8 měsících.... Obě slintaly hrozně od malička, takže to, že dítě slinta, vůbec neznamená to, že mu porostou zuby... Jinak ja taky drzela bezmlecnou, žádný efekt... U první se to prostě začalo lepšit až se zaváděním příkrmů...
Mně syn začal dělat to samé před 14 dny, teď mu je 4,5 měsíce.
@andilekanitka A nevíte, čím by to mohlo být?
@hanydve myslím, že asi vzduch jak si cuca ruce, protože v noci i prdi, a za druhé jak si máčka bříško
Může souviset s kiss syndromem či potravinovou alergií.

Tak to ocekavej zuby! Mam 4 mesice stareho chlapecka a tohle zacal delat pred mesicem -uz mame zuby 2.
Vsechno neustale poslintany a rucicky az v krku nonstop plus to neustaly ublinkavani. 🙂😅