icon

Časté ublinkávání v 5 měsících. Poradíte, prosím?

hanydve
1. srp 2021

Holky, malý mi asi před týdnem začal hrozně ublinkavat, strkat ruce do pusy, jakoby se chtěl vyblinkat a podobně. Jsem z toho hotová, protože ho minimálně čtyřikrát denně prevlekem. Joo od malička sem tam ublinknul, ale nic hrozného. Toto co se děje teď taky není tak hrozné, žádné šavle a podobně, ale je to sem tam voda nebo voda s natravenym mlickem. Neustále je na bříšku, tak jsem to prisuzovala tomu, dokud se to nezačalo stávat v noci. Je možné, že když kojím, má v sobě spoustu vzduchu a prostě si potřebuje obrknout a z toho se stane toto? Něho by to mohla být nějaká reakce na mou stravu třeba na kravské mléko? Držela jsem dva měsíce bezmlecnou dietu a i tak se toto občas stávalo. Napadlo mě, jist třeba jen zakysané mléčné v menší míře.

karlanyc
2. srp 2021

Tak to ocekavej zuby! Mam 4 mesice stareho chlapecka a tohle zacal delat pred mesicem -uz mame zuby 2.
Vsechno neustale poslintany a rucicky az v krku nonstop plus to neustaly ublinkavani. 🙂😅

hanydve
autor
2. srp 2021

@karlanyc fakt je možný, že u to ublinkavani je možné k zubum? Fuuu to jsem si trochu oddechla. Protože co jsem tak koukala na dásně, tak mi to moc nepřijde. 😅

ajja87
2. srp 2021

@hanydve já tě moc nepotesim, ja mám stejně starou holčičku a dělá mi to to samé a jelikož to měla i první, tak vím, že zuby to nebyly, první měla cca v 8 měsících.... Obě slintaly hrozně od malička, takže to, že dítě slinta, vůbec neznamená to, že mu porostou zuby... Jinak ja taky drzela bezmlecnou, žádný efekt... U první se to prostě začalo lepšit až se zaváděním příkrmů...

andilekanitka
2. srp 2021

Mně syn začal dělat to samé před 14 dny, teď mu je 4,5 měsíce.

hanydve
autor
2. srp 2021

@andilekanitka A nevíte, čím by to mohlo být?

andilekanitka
2. srp 2021

@hanydve myslím, že asi vzduch jak si cuca ruce, protože v noci i prdi, a za druhé jak si máčka bříško

urtica
3. srp 2021

Může souviset s kiss syndromem či potravinovou alergií.

urtica
3. srp 2021

@ajja87 slintání i blinkání mohou být příznaky kiss syndromu.