icon

Chceme dát pryč pejska

zdenis
23. srp 2016

Maminky, prosím o radu, jak dostat do dobrých rukou staršího pejska. Pejskovi je 12 let, když se bojí, tak je agresivní. Bohužel už nám potřetí pokousal malého a já už to nehodlám dále akceptovat. Zkoušeli jsme různé metody, aby mohl pejsek zůstat doma, ale nic nefunguje a já nehodlám déle čekat, kdy dojde k dalšímu kousnutí. Přeci jen mám svoje dítě raději než psa. Vím, že tu bude hromada příspěvků, jak jsem hrozná, že chci dát psa pryč, ale jsem pro to rozhodnuta. Prosím tedy jen o rady, jak ho dostat do dobrých rukou. Vím, že je problém, že je už starší (voříšek, stále aktivní, určitě bude žít ještě několik let) a že je agresivní. Určitě ho nemůžeme dát do rodiny s malými dětmi. Děkuji za tipy.

Strana
z4
japona
24. srp 2016

@kacca11 A k čemu by vám bylo zjištění, že jste pravděpodobně kdysi udělala chybu ve výchově psa? Nebo neohlidala své dítě před psem? A proto je teď dítě pokousane? Řešení je odstranit psa z dosahu dítěte. Okno taky nenechavate otevřené a zásuvky nezakrytovane, s tím, že budete dostatecne ostrazita a dítě ohlidate.. Pokud je pes riziko pro dítě (a to zakladetelcin evidentne je, pokud k nehodám došlo opakovane), jedine řešení je odstranit z dosahu. Zpytovat svědomí, kde jsem udělala chybu ve výchově, můžu potom..

kacca11
24. srp 2016

@japona tak ja beru jako jakysi zaklad, ze dite nezustava se psem nikdy o samote a nikdy se k psovi nepriblizuje bez dozoru dospeleho. Potrestat psa za svoji chybu mi neprijde spravne. Takze souhlasim se separaci ci dohledem, ale ne odstraneni psa ve smyslu utulku ci odstraneni.

my_da
24. srp 2016

@zdenis My meli v rodine podobne problemy. Maminky jezevcik nesnasel bratrovy deti, zvlast neter. Vyjizdel na ne, kousal, sel pak i vzteky po dospelych. Bylo mu 12 a celkove nikdy moc na deti nebo jine psy nebyl. Od mala to byl takovy spis asocial. Me pokousal dvakrat, jednou se synovcem v naruci. Bratr ho pak vetsinou zbil, ale bylo to k nicemu. Neter se ho bala a dostavala hystericke zachvaty, kdyz se k ni priblizil. Nakonec u doktora zjistili, ze pes je vztekly, protoze skoro ohluchl a nedokaze se s tim, jako cviceny nornik, velmi dlouho aktivni lovecky pes, vyrovnat. Jako nekteri stari lide nedokazou zvladnout stari a nemohoucnost. Pes musel byt striktne oddeleny od deti, mama si ho pak brala do postele, aby mu ukazala, ze ho ma porad rada. Ale vic jsme resit nestihli, nebot zahy zemrel. A stejne jsme toho morouse vsichni oplakali.

1nelinka
25. srp 2016

@lucyanek tleskam !! vic takovych zodpovednych chovatelu.. V rodine mame 2chudaky z utulku a je az neuveritelny jak se lidska zrudnost dokaze na tech němich tvarich podepsat.. jen doufam ze vy zadne zvire doma nemate

verunkach
25. srp 2016

@kajalka to jsem nerekla.ale pes je zvire a ne dite.tak s nim jako se zviretem jednam.psa si porizuji.aby mi delal radost.hlidal majetek.ale porad je to zvire.takze s nim nespim v posteli.nesmi na gauc.nedostava od stolu ale do misky apod..chovani musi byt korigovane.nenecham ho na sebe vrcet.nedejboze aby .e kousl.moje dite je pro me vzdy prednejsi.kdybych se mela rozhodovat mezi blahem psa a blahem me dcery.vzdy zvitezi dcera.

anelamates
25. srp 2016

@1nelinka My máme taky útulkáče a je to prostě psí cvok. Opravdu nervák, zasloužila by k psychiatrovi. Ten pes se asi z té zrady nikdy nedostane . A máme ji sedm let.

Strana
z4