Co byla vaše nejlepší investice při péči o miminko?
Ahoj maminky!
Zajímalo by mě, co podle vás důležitá a nepostradatelná věc, kterou jste koupili, když jste pečovali o miminko (dejme tomu do 1 roku života). Nějaká šikovná vychytávka, která vám hodně usnadnila život a práci. Prosím, podělte se.
U nás to momentálně asi vyhrává samovyvařovací lahvička, nekojím, takže se lahvičky točí a tahle se jen na 3 minuty vrazí do mikrovlnky a vyvaří se sama.
Budu zvědavá na vaše vychytávky.
Díky
@alcar musis je naucit, aby se houpali navzajem :o)
@jitka_zowie nebo dcerku 😀 I kdyz ona je takova pecovatelka... tak mozna usetrim za baterky. 😀
@jitka_zowie mám také dvojčátka a naučily se houpat sami, jak v lehátku, tak i v autosedačce, někdy tak mohutně kopaly nožičkami, až se uhoupaly ke spánku. 🙂
Webkamera neboli chvicka spárovaná s aplikací na mobil, kdy mohu sledovat syna když je sám v pokoji nebo odběru u babičky 5 min. Od našeho domova, no prostě k nezaplacení. Stačí zapnout kameru a v mobilu hned vidím aktuálně co dělá, manžel mi to chytře vymyslel
@geee az ted jsem se sem dostala, taky myslím že ano, mam pocit ze v návodu je sice že se má dát vysavač na nejnižší stupen ale snad to půjde. Zkusila bych to nejdřív na sobě a pokud bys mela pocit ze to hodně moc tahá tak to prcíkovi dát jen na kraj nosíku.Nebo si v nouzi půjčit vysavač od rodičů nebo sousedů.
Jeste bych dodala, že hodně dobrou investicí byly taky pořádný špunty do uší, aby se ty decibely při řvaní snížily aspoň na nějakou přijatelnou úroveň a nešla jsem úplně do vrtule 🙂
@jitka_zowie nezná dcera nějakou další maminku, která má tu stejnou doktorku? pokud ano, zjistila bych, jak probíhají prohlídky u nich, zda jsou taky takové laxní a pokud má paní doktorka takový styl lékařské péče - nepéče na denním pořádku, tak bych se zřejmě porozhlédla po jiné doktorce.
Za mě jednoznačně péřová zavinovacka- ne takové ty rádoby zavinovacky, které se přeloží a dítě ani nestáhnou. Používala jsem ji i jako hnízdo do kočárku a do postýlky, když byli kluci na zavinutí moc velcí. A potom taky Swaddle mě zavinovacky pro teplejší dny.
@kacbal ten prispevek jsem asi jaksi nepochopila....jaka dcera?
@jitka_zowie omlouvám se, odepisovala jsem jedné mamince do jiné diskuze
Plazička
Pro mě asi nejlepší věci byl mantinel v postýlce. Měla jsem ten okolo dokola takže nikdy nebyl problém ho v noci najít ani ráno. A chůvička s vibracemi. Mám neslyšící rodiče a tohle byla věc opravdu k nezaplacení.
Windi- anální trubičky na uvolnění prdíků a silikonový kloboučky na bradavky na pomoc při kojení
Tak za nás je absolutní topka ergonomické nosítko - manduca, bez ní nevím nevím, jak bychom zvládly například noc na jipce a jiné lahůdky. Odsávačka na vysavač taky super nepostradatelná věcička. Já bych diskuzi rozšířila i o nejvíc zbytečnou investici, u nás postýlka s veškerým vybavením - matrace, nepromokavá podložka, 2x povlečení, mantinel, 2x prostěradlo, tohle vše jsem kupovala 2x - domů a k babičce, nikdy jsem to nevyužila, protože malá spí pouze se mnou v posteli 🙂
Náš syn měl dost problém se spaním přes den. Hodně nám pomohla hacka.
Čelní teploměr. Zjistili jsme, že digitální proměřoval až o jeden stupeň.
Odsavacka na vysavac a plastova hrazdicka na hrani
první tři měsíce košík na kolečkách (všude po domě mimčo u sebe), pak nosítko (mei tai - kompromis mezi šátkem a nosítkem), jednoznačně cestovní postýlka (do roka nepostradatelná, dítě se v ní nezraní ani když si začne stoupat, padá atd, je lehká, přenosná at už je v kuchyni, na zahradě (má i sítku nahoru proti hmyzu), kdekoliv, dítě si v ní může bezpečně hrát i spát a vy máte ditě pořád u sebe nebo nablízku), videochůvička, koící polštář!!! Ostatní věci naprosto zbytečné....např. hrazdička, hrací deka, kolotoč, lehátko, jiná houpátka, drncátka a pod., jakákoliv kosmetika (stačí voda).
Za mě asi monitor dechu.V noci se v klidu vyspím a nemusím malího chodit furt kontrolovat zda dýchá,
U nás to houba do vany, jako koupaci lehátko, děti nestudila 🙂 a měla jsem obě ruce volný
Odsavačka na rýmu na vysavač, monitor dechu a stálé připojení internetu kvůli pouštění bílého šumu 😅
Mě překvapilo, že jsme nakonec měli málo nevyužiteho. Uplatnila se postýlka aspol., kolotoč, hodně lehátko i hrací deka. The best jsou ale nosítko Ergobaby adapt a rektální rourka. Zavinky jsme skoro nepoužívali, malá byla a je nerada zavinutá.
Po silných brisnich kolikach,kdy nam nepomohlo vůbec,ale vůbec nic,tak pro me byla nejlepší pomůcka Manduca.Bylo to jedine,kdy se uklidnil a alespon trosku vyprdel.A dokonce i dnes ji vyuziju😊 Nahodim ho na záda a vytiram😃
Šátek na nošení dětí 🙂
Nosítko Kibi, odsávačka hlenů, čistící pěna na zadeček, protiskluzové punčocháčky (s nopky na nártech a kolínkách), přesnídávky v kapsičkách, ohřívací polštářky do kapes... 🙂
U nás fit ball, z neustálého hojdání mě bolel celý člověk, dík míči je to úleva...v hace či lehátku nám dítko neusne, nějak vyžaduje i tu náruč ...
Houpátko babybjorn😎
Tak za mne urcite chuvicka, monitor dechu a odsavacka na vysavac

@ivet1987 taky u nas jelo houpaci lehatko. 🙂 Ted na dvojcata jsem poridila jeste jedno a doufam, ze budou fungovat jako u dcery a ja budu mit chvili klidu. 😀