Švestková šťáva při zácpě 4,5měs. dítěte

lenule01
20. pro 2014

maminky prosím o vaši zkušenost se švestkovou šťávou či jinými vychytávkami při zácpě 4,5 měs. miminka. Večer přikrmujeme kašičkou a dcerka se mi zacpala. Šťávičku jsme koupili, ale nevím vůbec jestli se má ředit, či dávat bez naředění, jak často a pod. Máme lahvičku Hipp, tam je uvedeno, že jde o 71% koncentrát. Děkuji za vaše příspěvky.

verka_s
20. pro 2014

Ja jsem ji davala taky, svestkovou nebo jablecnou, ale redila jsem....je dost sladka. Zkusila bych dat jen par lzicek nezredene, pokud je to akut ....jinak vic tekutin a zredenou 🙂

hojda
20. pro 2014

Pokiud kojíš tak si jí můžeš dát i sama a měla by to malou taky pročistit, jinak bych naředila a případně snižovala naředění pokud to nebude pomáhat.

ange_de_la_morte
20. pro 2014

Pokud je zácpa aktuální téma tak neředěnou po lžičkách a pokud kojíš tak ty se jí prolévej. Jinak pokud jsou problémy se zácpou doporučuji probiotika ( náš syn je bere soustavně už od narození - po vysazení ihned zácpy). Taky je otázka jestli je kaše nutná, co třeba místo toho zeleninové pyré ? ( mimo mrkev která je zácpová)

alcar
20. pro 2014

Pokud nepomuze svestkova stavicka a nepujde to jinak, tak doporucuji prirodni projimadelko pro deti Easylax. U nas fungovalo perfektne. 😉

klouzek
22. pro 2014

U nás zaručeně nastrouhaný jablíčka

lucca13
22. pro 2014

u nás švestková šťáva zabrala 🙂) ředila jsem ji s vodou, myslím že to bylo panák té šťávy a do 150 ml voda

tifanyt
22. pro 2014

Já jsem dělala přímo odvar ze sušených švestek. Dá se i odvar z ovesných vloček.
Nebo lněné semínko - také odvar. Přidávala jsem do kaše.

A nebo Laktulosa, popř. Easylax - měli jsme obojí, protože dcera s tím hodně bojovala okolo 18ti měsíců.
Ale myslím, že to mohou i takhle malá miminka.

marars
10. kvě 2017

zdravím,jestli mohu taky dotaz,zkousela sem neredenou,redenou malo i hodne,teplou i studenou i v čaji a vzdycky aspon drobet po chvili vyblinka. jak mu t tedy mam dat?