Zácpa u 5měsíčního, co pomůže?

simina9111992
1. črc 2017

Zdravím prosim o radu...zacali jsme s prikrmy mrkvickou a hrasek.. problem je,ze uz pet dni nekakal a boli brisko...dala jsem dve lzicky svestkove stavy od hippu,ale nevim jestli to neni malo...nepomaha to..cvicime s nozkama a nic ☹ malemu je 5 mes

eviicka
1. črc 2017

Taky s tím občas bojujeme, ještě jsem načetla, že kromě švestek pomáhá heřmánkový čaj nebo hrušky. No u nás to vliv nemá a nejpozději pátý den se nakonec vykadí bez ohledu na stravu... ☹. Naštěstí nemívá bolavé bříško... Ale taky už pořádně nevím co mu dávat, aby kadil častěji.

lv
1. črc 2017

2 je málo určitě, pokud je to ta vhodná od 4m, klidně deci, dvě. Pomáhá i odvar z ovesnych vloček, šlem, ta voda ve které se vařily, u nás spolehlivé. Přidat probiotika, více tuku do příkrmu.

mandala
1. črc 2017

@lv Odvar z ovesných vloček je na průjem, ne na zácpu...

hojda
1. črc 2017

Kojíš? Pokud ano, tak si projímavé věci můžeš dávat i sama a dítě je dostane přes mléko.

simina9111992
autor
1. črc 2017

Kojim ale dokrmuji um, nemam tolik mleka....tak ja mu dam toho svestkoveho nektaru vice ..je od 4.mesice, prave sem se bala abych to neprehnala..jinak odvar z ovesnych vlocek nam vlastne taky radila doktorka ..

hojda
1. črc 2017

Um se dá udělat místo do obyč vody, že namočíš přes noc sušené svěstky do vody a do toho pak uděláš um. Je to chce chemicky neošetřené švestky.

konik_mischel
1. črc 2017

@simina9111992 ahoj, zkus Hylak kapky,. můžou i kojenci, je to prebiotikum, pomáhá na trávení. Můžeš dávat mimču i dlouhodobě, než si zvykne na tuhou stravu.

simina9111992
autor
1. črc 2017

@konik_mischel my davame biogaju,a to uz tak mesic.. jsou to taky probiotika,ale ty nam moc nepomohly, tak mozna ten hylak zkusim, je to bez predpisu?

35_a_budu_mamka
1. črc 2017

Dej si koprovku nebo neco s koprem. Kdyz melo mimi zacpu a ja jeste kojila, tak po koprovce se krasne vykadilo. Kdyz jsem to zjistila, davala jsem si i vyluh z kopru, je to hnusne, ale ja byla stestim bez sebe, ze mimi se konecne vykandilo😉

lv
1. črc 2017

@mandala je na obojí, průjem i zácpu.
Hylak je výborný, jen tam musí být odstup od dávky mléka, pokud by to nešlo dodržet, můžeš ho ty, to vlastně pořád.

kacireksro
1. črc 2017

me maa s prikrmy prestala kadit,musela jsem vymenit um,za nutrilon comfort proti zacpam a nasadit biogaiu,tedka kadi krasne.pokud to znej nedostanete ani rourkou,tak je vyborny easylax je to takovy miniklystyr pro deti,strikne se to do zadecku a temer okamzite zacne kadit,u nas 100% ucinne a je to prirodni.u nas nezabiralo nic ani svestky,ani ovar z oves.vlocek nebo lneneho seminka,ani pridat vice ovoce.doktorka pak nam nasadila lactulosu,davala jsem chvilku,s nutrilonem comfort se to krasne srovnalo.je potreba aby hodne pil

agnes2ivory
1. črc 2017

Nebo udelej umely mlicko do hermankovyho caje, taky se krasne vykaka

dominicka03
1. črc 2017

nám pomohla hruška a šťáva z ní 🙂

kocour1
3. črc 2017

Dcera to také měla hned u prvních příkrmů...dávala jsem domácí meruňkový kompot a lžičku bílého jogurtu - ke svačince...pomohlo to...mazala jsem ji bepanthenem, aby se neodřela a nebolelo to ještě víc...snažte se vynechávat mrkev, která staví, rýži a naopak spíše zkuste něco vodovějšího, např. cuketu.

januuu
11. únor 2019

Dobrý den,nevím jestli to sem úplně patří.Mam syna 6m od narození je na UM. Stále bojujeme se zacpou, i když už je na prikrmech . Vyzkoušeli sme už pět druhů mlicek poslední na doporučení Dr je Nutrilon allergy care a stejně se nám nedaří. Dáváme šťávy švestkove, laktulozu,vlákninu,olej prikrmu a nic,čaje heřmánek a fenykl. Jediné co pomůže je rourka. Můžete mi prosím poradit co dělat? Děkuji