Co dělám špatně? Z hodného miminka je uvztekaný nespavec
Zdravím maminky
Prosím o radu. Moje mala má teď 6 týdnů. Narodila se o 3 týdny dříve a právě tyto tři týdny života byla spokojene miminko, které se napapalo, pomazlilo a spokojene uslo
Pak přišla změna kterou jsem přisuzovala růstového spurtu. Trvalo asi 4 dny a pak se to jakž takž upravilo. Ale už se to nevrátilo úplně zpět. A od Te doby se to postupně zhoršovalo. Ubývalo spánku. Pořád to bylo ještě v pohodě. Ale před asi týdnem ji začalo trápit bříško. Začala se kroutit a občas měla i splěněnou stolici . A tak jsem začala hlídat co jím a trošku se to zlepšilo. Na prdíky jsem koupila kapičky a doufala že se sklidní i plačtivé a vztekající se chvíle. Nestalo se. Nyní jsem situace taková, že včera plakala a vztekala se od 6:00 do asi 8:30 což jsem v řešila: chvíli v šátku a pak kojit a nosit .. no prostě kolotoč, jen aby byla klidnější. No pak usla asi na 3 hodiny, což bylo super ale taky jsem věděla že to bylo už z vysílání. Po probuzení se nakojila a na chvilku zase usla, jenže jsme museli na kontrolu s kyčlema a tak se probrala při oblékání a pak byla vzhůru i v nemocnici.. takže spánek nic moc. Bohužel nám sdělili ze to opět nemáme dobře a musíme i na dále nosit abdukcni peřinku. Což je jako za trest protože mala ji nesnáší... po příjezdu domu to začalo nanovo, opětovný neutišitelný pláč a vztek. Nakojená, prso již ani nechtěla a na bolení bříška to taky nevypadalo. U vázala jsem si ji do šátku a po půl hodině "tancovani" konečně usla. Po probuzení přišla koupel a další dvě hodiny pokusu o uspání Dítěte. Podařilo se asi ve 21:00
Do půlnoci byl klídek, pak kojení a zase spánek do 2:20. Pak se napila a už neusla zase další dvě hodiny až se u vztekala a usla asi na pul hodiny. Od té doby se střídavě budí a usíná u prsu.....
Celkově za den určitě nenaspí 20 hodin jak by ve švem věku měla a myslím že to bude i pod 15 hodin....
Nevím čim to je... Mlika mam dost, mala přibírá krásně.....Bříško už ji taky nebolívá. .. jedině co nesnáší je ta abdukční peřinka....
Nevím co mám dělat. Dnes v noci jsem spala pouhe dvě hodiny. Usla jsem až o půlnoci a po nočním kojení už ne, jelikož se při vztekani mala poblinkala, ne moc ale trošku nešťastně se to vylilo do postýlky. Takže jsem musela v noci převládat postel i ji a pak jsem věděla že za chvíli se zase vzbudí .... A teď vstala už i ta starší takže spánek pro dnešní den mám vybrán. ...
Dneska jdem na 6 týdenní kontrolu a s tou starší na 5 letou s očkováním (je to citlivka a už Teď vím že to bude mazec)
Chtěla bych byt zase tou spokojenou mamou a ne unavenou továrnou na mléko 😢
Já už nevím co dělat. Jsem strašně ráda že mužů kojit (u starší to neslo) a proto to nechci vzdát i když vím že bych se konečně vyspala ale taky se bojim ze když budu stále takhle bojovat a nespat ze o Mliko stejně přijdu. Za poslední týden jsem hrozně utahaná a to se podepisuje i na Mé psychice 😢
@kristinasaxi ona dudlíky právě nechce. Starší byla zavislak ale mladší ho vyplivne. Vemte ho jen prilezitostne
Znám spoušť kojence dětí co meli dudlíky a nedostavily se. To bych neřešila
@kristinasaxi Neukamenujeme. Některý jsou zuzlaci. Zuzlaji porad, ve dne v noci... Jedno zuzlalo několik hodin od narozeni dudlík, zuzalo pul roku, a když zqcly rust zuby, tedy v dobe, začnou zuzlat všichni všechno, dudlík odložilo a nikdy nechtělo. To jedem nechápala, ze ez nechce, nezuzlalo moc ani jimy veci, nic. Dudlík mu už dat nesé, i když jsem ja chtěla...tak neeee...
@yerry Asi bude malá taková svoje, takové děti bývají chytré, vědí, co chtějí -a nechtějí.Také u nás by se našlo pár tvrdohlavých, co nechtěly dudáky a posléze to i říkaly:,,Neceš daka, neceš na nočaníka!"Té dotyčné je už 10 let a je stále podobná. Jde si svou cestou. Jinak vezmi to jako fakt, to pomáhá. Ty tabulky na spaní-kolik hodin kdy jsou velice zajímavě napsané, ale děti je nečtou. Je to přechodné a relativně krátké období-dceru teď už naopak nemůžu vytáhnout z postele-a to tak od 3 let.Prostě není jako ségry-každá byla úplně jiná a takové to zůstalo. Naštěstí-jedna je velmi asertivní, jedna pravý opak a tahle nejmladší je Štír se vším všudy-taková malá bankéřka-co by bylo dobré nejen mít, ale i umět a proč-o to se zajímá-někdy si toho skoro nevšimnu, ale pak něco vysvětluju bratrovi a ona poslouchá, aby ona taky-aby jí něco neuteklo.Jinak v jádru je velmi citlivá a hodná.Měla ráda , když jsem jí byla nablízku, pak spala klidně-držela jsem ji za ruku.Doporučuju brát to chování jako plus, ne jako mínus.
@kika_21 no právě ta starší je spavec a to jsou holky narození ve stejném znamení obě jsou střelci (starší je 9.12. A mladší 6.12) ale jsou tak rozdílný až bych řekla pravý opak 😀 starší je hodně chytla tak doufám že mladší bude taky.... Manžel říkal že teď už může prodat všechny encyklopedie protoze
Nase dcera proste vi všechno a když se dozvěděl že druhe bude taky holka tak říkal že pokud bude jen trosku jako segra mužeme přestat používat Google 😆
@yerry tak to je blbý :-/ já svoji slečnu musela asi první 3 měsíce mít fakt pořád u sebe, byla prostě v šátku, jinak se vztekala a brečela i když byla nakojená... pak se to trochu zklidnilo, ale stejně je to i teď můj ocásek, mám ji pořád u sebe i teď ji mám za krkem 🙂
@yerry Ahojky. To co popisuješ jsme měly hodně podobné taky . Mám teď již 4.měsíční holčičku a měla jsem i stejné stavy jako ty , že za to určo můžou Pavlíkovy třmínky , které máme my od 4 týdnu věku Taky jsme měly IIc . Vymejšlela jsem všechno možné a světe div se , žádný třmínky za to nemohly , ale u nás toto sto pro způsoboval Vigantol. Jelikož po vysazení mám opět usměvavou holčičku. Zkusila jsem po cca 14 dnech klidu bez Vigantolu ho zas dát a to samé brek , brek a brek. Nechci tě k ničemu nabádat , ale u nás to zafungovalo. A je hodně maminek , které toto řešily a bez Vigantolu mají opět usměvavá miminka.
@yerry vydrz.... materstvi je holt narocne... ja mam nejmladsiho rok a je to sila... nekdy vubec nezvladam... mela jsem dve deti za sebou, takze jsem permanentne nevyspana uz mesicu a mesicu... a to jsem trictvrte roku bez muze... takze i nakupy, vsechno... (obcas mi ale dojede mamka a pohlida). spanek chybi, ruce boli (maly je obr a v noci spatne spava). co jen poradim- koupit gymnasticky balon. ten je pro me k nezaplaceni. pomohl mi s prdikama male a hupkala jsem ji tak do sesti mesicu, kdyz bylo treba (je to i odpocinek a relax pro Tebe a setris ruce). maleho tam na usnuti hupkam v noci i ted v roce... za chvili zabira, je-li ok... drz se. neboj, budes spokojena mama 🙂 jen si mozna chvilku pockas... hlavne spi, kdyz to jde, neuklizej, var jednoducha jidla... stejne k tomu casem dospejes... ja jsem uz tak unavena z dvojite materske, ze slozite veci vzdavam dopredu... (samozrejme jeste musim obstarat starsi dcery a sidim je... ale rikam si- zas budou samostatne...). takze vsechno zjednodus, kdyz neco nezvladas, nic si z toho nedelej... a hlavne spi 🙂 kojeni nevzdavej, je to parada, ze Vam to funguje 🙂
@yerry Aha. Vis co, ja si myslim, ze deti se nevztekaji bez duvodne, treba proste nemuze usnout a je nastvany a nebo ho boli brisko, ale ne nejak moc - opet z tech prdiku... A zkousela jsi ho prez den vic unavit? U nas hodne fungovalo chodit na dlouhe prochazky, ale zase davat pozor, aby prez den nespalo moc. Divala jsme se na priblizny pocet hodin, kolik ma miminko spat dohromady den i noc spat a normalne jsem ji to prez den davkovala a kdyz uz spinkala moc, tak jsem ji proste probudila. .Ale prisla jsem na to take casem. Hlavne je potreba si udelat pro sebe co nejvetsi pohodu, aby ses mohla dobre o miminko starat...v ramci moznosti, ze jo🙂 Ale moje dite je dubnove, takze jsem byla venku vlastne porad, to ted bohuzel nejde☹ Taky me dost pomohlo, co me rikali znami, ze to proste casem prejde🙂
Děkuji všem moc za názory a rady. Jsem ráda že jsem se mohla utvrdit v tom ze to co delam není špatně. A i když to nikomu nepřejí jsem ráda že v tom nejsem sama.
Nicméně zatím to vypadá že je to na cestě k lepšímu. Je to sice zatím jen dneska ale v noci jsme se dobře vyspaly a to se pozitivně podepisuje na průběhu dnešního dne. Snad to vydrží 😆 mala je dnes o poznání spokojenější 💜
Už se nemůžu dočkat až bude lepší počasí a nebudeme zavření porad doma 😧
Kočárek se ji libi a ja rada chodím takže si myslím že drncani kočáru nám taky vyřeší spoustu neduhů 😆
Mám sice již druhe dite a s prvním to taky nebylo moc lehký ale holky jsou Každá uplne jine, jsou pravým opakem, co se jedné líbilo ta druha nesnáší.... nečekala jsem ze mne u druhého něco takhle zmate a rozhodí. ... ale zase by to byla nuda, kdyby byly holky stejné 😂
Jo a ještě jsem chtěla říct že dudlík sice mala nechce ale včera nám usnadnil oblékání které vzdy hystericky opláčeme... doma i u doktorky to bylo s úplným klidem za což jsem vděčná. .. po zapásání do sedačky ho vyplivla 👍

@kristinasaxi neukamenujeme - vidíte to mi třeba vůbec nedošlo 🙂 .... malá dostala dudel na jipce třetí den po porodu ale nijak závislá na něm není... kolikrát ho nemá celý den pak ho hrozně chce 🙂 ... dokonce si ve 4 měsíci vymyslela že ten malý je odudlaný a že chce jiný tak dostala velký a jiný nechce :D ... dost to ovšem pomáhá kolikrát usnout .... ale je nutné říci že já nekojím :( ... bohužel to vzhledem k mému zdr. stavu nešlo ....