icon

Co dovedou vaše děťátka v jeden den natropit?

letadylkokane
19. kvě 2018

Ahoja, u nás je dnes naprostý Armageddon 🙂 Dvouletá dcerka stihla zdevastovat oběd a rozházet ho do širokého okolí, posléze se v ohrádce svléknout do naha a celá se opatlat (víte čím), a to včetně šprušlí a deky, dále vlézt do spížky v kuchyni a vypít/vylít kus oleje, vysypat odpadkový koš, rozebrat manželovi peněženku, shodit kytku do postele a roztrhat obaly od čtyř knížek. A to jsme na ni dva a máme pocit, že víc už ji hlídat nelze, přesto dokázala toto všechno za zhruba 12 hodin 🙂)

Miluju klidné soboty 🙂

A jakpak dovádí vaše robátka? 😀

swetlusska
19. kvě 2018

😀 dobrý! Ten náš (1,5) zvládne voskovkama pomalovat zeď a nábytek, 🙂 rozbít všechny kolíčky na prádlo, utrhnout těsnění z myčky, ukousnout obal knížky a dnes rozbil dálkový na TV ☹️ Přesně tak, jsme na něj dva, ale všechno se uhlídat fakt nedá.

letadylkokane
autor
19. kvě 2018

@swetlusska taky slušný výkon 🙂

brokovich
19. kvě 2018

Ty jo, holky, co to máte za loupežníky? 😀 Ten náš raubíř je asi extrémně hodnej, protože jeho největší výkon byl počmárat knížku voskovkou a vylejt kelímek vody na zem v koupelně, a to to ani nebylo ve stejný den. 😀 😀

listopadka1
19. kvě 2018

Ta moje dvouletá obludka dneska kramařila ve špajzu, vysypala asi půlkila mouky a moc hezky a dlouho si v ní hrála. Pak jsem teda musela umýt dítě i kuchyň, ale za tu půlhodinu klidu to docela stálo 😀 Jinak krom tradičních čtyřech počůraných kalhot ještě čajzla dvě cokoládový sušenky a opatlala s nima sebe, mě a pohovku, házela ze schodů balonky (takže teď mám v tom bordelu pod schodama ještě asi padesát balonků), chtěla odnýst plný nočník a rozbryndala to všude kolem (nestihla jsem jí chytit), kreslila křídama po stole a nemluvím o obědě, dostala řízek s kaší, řízek pečlivě oloupala a snědla jenom strouhanku a do kaše si nalila vodu z hrnečku, chvíli se v tom matlala a pak to snědla. Odpoledne byla s babičkou venku, tak jsem měla klid 😀 Teď večer mírně horší usínání, moc se jí nechtělo a vztekala se, když jsem vypla večerníček, takže vzbudila mimino, pak po mě lezla, když jsem kojila, spadla a brečela, ale asi jí to stačilo, protože pak už zůstala v posteli a teď už snad konečně spí. Ale dneska to byl takovej klidnej den, neměla žádnej záchvat vzteku (teda žádnej, co by stál za řeč), nezmrzačila sebe ani mimino a já teď nemám pocit, že mě někdo dvakrát vyždímal a přejel parním válcem, takže taková příjemná sobota 😀

letadylkokane
autor
19. kvě 2018

@brokovich já vůbec nevím 🙂 Ale už z ní fakt s mužem lezeme po zdi 😀 a to nám dává ještě kapky druhá dcerka. Té je měsíc, takže řev od božího rána...
Potrebovala bych panáka 😀

letadylkokane
autor
19. kvě 2018

@listopadka1 ty jo, to je jak u nás, já psala jen ty nejlepší highlighty 🙂 To, co popisuješ, máme téměř na denním pořádku, plus ještě zachvaty vzteku, když se snažíme tu katastrofu uklidit 😀 Máme taky ještě miminko, u nás zase vede braní dudlíku, to tu starší strašně baví... A samozřejmě lezení do postýlky, šlapání...
Moc se omlouvám, ale fakt jsem se teď od srdce zasmála, je to sice trochu škodolibé, ale ten pocit, že v tom nejsme sami, ten je fakt hřejivý 🙂

brokovich
19. kvě 2018

@letadylkokane Ono to bude asi tim, že on je taková slečinka, nesnáší nepořádek a cokoliv, co se nějak patlá. Na písku sedí na bobku, nikdy si do něj nesedne a lopatku drží až uplně na konci a nejradsi by ji drzel jen 2 prstama. 😀 Ale taky čekáme mimčo, tak tu bude aspoň pořádnej řev zase. 😀

mr_falko
19. kvě 2018

@letadylkokane tak si toho panaka dej😉

letadylkokane
autor
19. kvě 2018

@mr_falko ty jo, fakt mě svrbí ruce, mám tu super medovinu 🙂 Ale bojím se, kojím po dvou hodinách...
Dala jsem si Birella.
Metelescu blescu!

brokovich
19. kvě 2018

@letadylkokane Nakoj a dej si pidižvíka medovinky, však ta moc nemá. 😉

terezapetrova
19. kvě 2018

@letadylkokane po jedny medovine se nic nestane, maximalne budes klidnejsi ty i mimo 🙂🙂 neee dej si ja taky dostala chut ted 🙂

verik87
19. kvě 2018

Ja uz preventivne vypinam sporak,vystehovali jsme konferencni stolek,protoze zjistil,ze kdyz si ho kamkoliv dosune,vsude vyleze a na vse dosahne. Ze spajzu mi slohl smetak, nasadou jednim tahem shrnul celou policku korenek...nejhorsi je ze to jsou otazky vterin,ja nez se otocim,uz to je. Zrovna vcera dal chlap,nevim proc,sirup do skrinky,nez jsme vytahla malymu jogurt na svacinu,tak byl sirup v kuchyni po koberci,on v nem hezky sedel placal rukama a jeste mi rekne:na mnam mnam. Je toho tolik,ze bych se tady upsala,ale kdyz se pak na nej podivam a on se umeje,je vse zapomenuto.

gracinka7
19. kvě 2018

No, ani se neptej 😏
Jen tak namátkou vyberu 1 den z minulého týdne. 3x se pokadil (učí se být bez pleny), když jsem byla kadit já, vysypal že skříně kolínka,krupici a nudle do polevky. Vylil tělový olej a napatlal ho na zeď, vypustil koně z výběhu, rozsypal pytel psích granulí, vyházel dřevo že dřevníku, vyplavil kotelnu a to už snad bylo ten den všechno. 😊 Občas mám pocit, že mě z něj trefí 😏

lenula4
19. kvě 2018

U nás se dnes stihla Eliška pomalovat fixama, hlavně ruce, pak nehty na nohou, panenkám obličej (prý jim dokresluje obočí). Vykoupala hadrovou panenku v umyvadle s mýdlem na ruce, voda samozřejmě všude! v ložnici mi vykrámovala fotoalbumy, mladší brácha rozbil myš k noťasu, boty který měl ráno na písku protáhl celým bytem, přitom nezapoměl rozkrámovat všechny ostatní boty, botník se rozpadnul. Já je nestíhám, jsou tak akční, že jen co jim vemu nebo zakážu jednu věc, už zkoumají další lotrovinu, a já potřebuju uvařit, pověsit prádlo, dojít si na wc atp. No dnes jsem z nich měla hlavu v pejru a byla jsem ráda když šly spát 😂 A byt už není byt, je to spíš holobyt aby nic nemohly rozbít, a hlavně aby si neublížily.

letadylkokane
autor
19. kvě 2018

Holky, to je strašnej masakr, ta batolata... když to tady tak čtu 😀
Medivinu si dám, přesvědčily jste mě 🙂

majka_t90
21. kvě 2018

no to je teda divočina :D u nás to je zatím klidné.. ale jak začne chodit.. tobude :D

pucmelinka
21. kvě 2018

Tak to jsou vyhlidky 😂

ladyhacek
21. kvě 2018

no páni - a já si říkála jak mám živé dítě 🙂, ale asi máme lépe zajišťenou domácnost nebo předvídáme co by mohl. Nebo máme přísnější domácnost?Nbeo už ví kde sjou hranice. No manžel přísnější je. šuplíky a tam kam nechceme aby se dostal máme zabezpečené. Pastelky také dostává když jsem spolu. Vše ej uložené a na dosah má jen své hračky. Jednou pomaloval teda skříň,párkrát vyházel šuplíky, potřel se celý sudocreme a utřel se do ručníku, vytahal půlku papírových kapesníčků naházel si hračky do právě načůraného nočníku.... ale jinak to jde
Njehodnější je když je na zahradě a má volnost 🙂

bubinko1506
21. kvě 2018

Ja mam 19mesacnych zbojnikov a vysledok za jeden den:
3stehy na hlave - zrazil sa s rohom postele
oskrety nos - nehoda na odrazadle
muzov oblek natrety sudocremom
sedacka natreta kremom na topanky
stena pokreslena ceruzkou
dotrhane knizky
4 rozbite pohare zavaranin
Zachvaty zlosti, hadzanie sa o zem a celodenne jacanie uz neratam😅😉

letadylkokane
autor
21. kvě 2018

@bubinko1506 tak ten sudocrem na obleku asi zatim vede 🙂)

stefikat
21. kvě 2018

Synovi je už 2,5 ale co začal chodit, je to jak na horské držáze. Čím je starší, tím je vynalézavější. Všechen nábytek odstranit nejde, tak pak si přisune židli a ,,poslouží si". Pomalované zdi, vyházené celé komínky oblečení ze skříní, prádlo nejradši ,,pere" v záchodě. Vrcholnej kousek byl pes namatlanej sudocremem. Na chirurgii jsme často-naposled se rozběhl proti stavebním drátům a protrhl si tvář. Už jsem v tomhle vyklidněná, hlavně že má obě oči. Zuby zatím taky nehlídá, narostou mu ještě jedny. A čekám druhé mimčo, takže moc odstrašující to asi neni 😀 Ale je pravda, že některé dny večer už jen sedím a tupě zírám. Vařím a uklízím až když jde prcek spát. jinak mi ,,pomáhá" se vším, ale musím to dělat podle něj, jinak je standartní záchvat vzteku, kopání a řev, kdykoliv a kdekoliv. Teď jen trnu, jestli mi ho nevyhodí ze školky 😀 Ale všem přeju pevné nervy 😉