Co všechno smí jíst 10ti měsíční kojenec?
Zdravím ve spolek! Synovi bude příští týden 10 měsíců a jeho strava už mi připadá moc fádní. Co dáváte svým prckům všechno k jídlu? U nás je menu následující: ráno kojení, mezi 9 a 10 hodinou sváča (1/2 bílého jogurtu + menší banán nebo jablko nebo 1/2 sklínky přesnídávky + několik sušenek sunarka), kolem 13. hodiny oběd (drůbeží maso nebo občas žloutek + těstoviny nebo rýže nebo brambor nebo jáhly + různé druhy zeleniny + zalité vývarem nebo rajskou omáčkou z nesolených konzervovaných rajčat - rajskou miluje 😀 ) a nebo když nestíhám tak hotový příkrm ve skleničce, odpoledne mezi 16 a 17 hodinou sváča (většinou stejné jako dopoledne) a večer kolem 19 hodiny instatní mléčné kaše (různé druhy - Hami, Sunarka atd., zkoušeli jsme i bebu na dobrou noc a do ní instantní rýžovou krupičku od nestlé). No a v noci kojení - bývalo to 1x za noc, ale nejprve mu rostly zoubky a pak celý prosinec měl rýmu a kašel, tak se v noci často budil a nějak mu to zůstalo 😠 ... mimo to mu občas přes den vrazím půlku rohlíku nebo mu místo odpolední sváči dám na pultík u židličky krajíc chleba bez kůrky a špalíček eidamu do ruky a třeba i kolečka salátovky a nechám ho, ať se "trápí" - ale baví ho to a hlasytě si pomlaskává 🙂 ... o lžičku zatím nejeví zájem, spíš jen jako hračku. Říkám si, co všechno mu už můžu dát dalšího? Co třeba klasické piškoty, jaké druhy zeleniny - třeba zelí? a co dál? Poraďte prosím. Děkuji předem všem 🙂
Ahoj,mám skoro 9 měsíčního a jí skoro vše co tady zhruba popisujete...Ale mám jedlíka a chutná mu všechno-co se jídla i pití týče-nemáme od mala problém a ve 4 měsících pil s prsa,řajík s flašky a jedl i lžičkou-byl pořád nedojezený,tak sem od 4 měsíce začala dávat už příkrmy-jinak sem teda kojila...
Od narození až do 6 měsíce ukázkově v noci papal 2x za noc zhruba ve stejnou dobu a kojila sem vždy 30 minut-jinak neusnul 😀
V 6 měsíci se mě sám odstavil a dal přednost dudlíku a spaní bez jídla...
Až na trápení se zoubkama,které ne a ne vylézt-zatím máme jen 2 zoubky-tak je to užasné mimčo... 😅
Ale musím říct,že mě tak nějak asi vynahrazuje šílený porod a dlouhodobé komplikace ještě i 3 měsíce po porodu 😲
Ahoj maminky, potrebovala bych poradit nebot jsem uz celkem zoufala. Docasne u nas bydli kamaradka, ma 3 leteho syna, muj maly ma 10 mesicu. Problem je s jidlem. Ja kojim a davam malemu stravu pravidelne snidani kase s jogurtem, pak ovoce na svacu, obed zelenina maso ryze...., ovoce, vecere kase. Kamaradka za to dava svemu malemu volnou ruku ji co chce a kdy chce a hlavne ji sladke od susenek, pres coko tycinky az po koblihy. A toto je pravidelne nabizeno memu malemu a bez ptani meho svoleni. Kdyz reknu ne, dostanu odpoved tak se aspon podivej na obal kdyz ti to mama nechce dovolit. Maly uz zacina chapat vic a vic zanedlouho bude problem mu vysvetlit ze mu nedam to co ji jeho starsi kamarad a ja budu ta spatna. Kamaradce nekecam do jidelnicku jejiho ditete, proc ona nemuze respektovat to same. Hadat se nechci, jak jinak ji to podat, aby konecne pochopila, ze si nepreji aby kazila moji snahu!?! Mate s tim nektera zkusenost? Jak jste to vyresily? Diky predem za prispevky
@slunecko32
@slunecko32 určitě bych si stala za svým na prvním místě dítě .Pokud to nemíní respektovat po dobrém a naschvály bude dělat stále je jasné že to dělá záměrně

Já jsem se držela rad od kamarádky,měla to napsané,jaké příkrmy se mají dávat v určitých měsících.V tomto věku dětátko může maso,rýží,těstoviny,ovoce, zeleninu a od devátého měsíce smí papat i luštěniny,začíná se zeleným hráškem,pak červenou čočkou,hrách,čočka a fazole,v takovém pořadí by to mělo být,ale chce to sledovat,aby některá luštěnina malého více nenadýmala.Také můžete dávat k hlavnímu jídlu přílohu,jako je rýže,těstoviny bezvaječné do jednoho roka určitě.Brambory,rýžové nudle,kuskus ten mé malé hodně chutná 🙂 .Také můžete nabízet pečivo,nejlepší je tmavé,já malé mažu sýrem lučinaTaké bílý holandský jogurt,je kyslelí,ale malý si zvykne 🙂 .Mělo by si miminko zvykat na kousky ve stravě 😉 Vlastně může pomalu zkoušet všechno,jen ve zdravé formě a hlavně já mám malou, má 14 měsíců a vůbec jí nesolím a nesladím.... 🙂 Tak takhle jsem to dělala já a stále dělám a malá mi papá úplně všechno,ale vše chystám pro ní zvlášt a zdravě 🙂 Tak at malý dobře papa a pěkně roste... 🙂