icon

Dítě se místo lezení naučilo plazit. Zkušenosti?

aurelie34
15. lis 2020

Hezký den, dceři bude za týden 9 měsíců, umí si sednout přes šikmý sed, válý sudy. Na kolena vůbec nejde, když už se dostane na čtyři tak jen ze sedu a když má vyrazit tak se zase rozplacne na břicho. Teď se naučila plazit a já z toho moc radost nemám. Bojím asi aby vůbec lezla, díky plazení se dostane kam potřebuje. Plazí se asymetricky, což taky není nic moc. Máte někdo zkušenost že se dítě naučilo plazit a pak za chvíli lezlo?

Strana
z2
zmrz_lina
16. lis 2020

Plazení, pokud je krásně souměrné (tzn. hezký střídá ručky a nozky) je naprosto v pořádku a je to určitý vývojový stupeň. Pediatři bohužel často ví o tomhle prd, velmi často ani nevidí už nefyziologické věci, ale fyzioterapeuti plazení určitě neshazují. Jde tam o to střídání stran. Moji oba kluci dřív obcházeli nábytek, než lezli, na zemi se přesouvali krásným souměrným plazením. A dle fyzioterapeutky naprosto v pořádku.

zmrz_lina
16. lis 2020

Ale čtu, že tobě se neplazi symetricky, ale spíše "pidalkuje", tak to by nemělo být.

jannym
16. lis 2020

Nema se preskakovat lezeni po ctyrech, ale plazeni je zcela prirozene, nektere deti misto plazeni vali sudy, je to proste prvni zpusob jaj se nekam dostat kdyz jeste nemaji dost silne svaly aby zvladly vzpor na ctyrech

skarol
16. lis 2020

Syn se také dlouho plazil. Pomohl nám trochu koberec ale hlavně dávat ven na trávu. Tam se klouzat nemohl a donutilo ho to lézt. Po dvou měsících plazení to mělo okamžitý efekt. Stačilo jedno odpoledne a krásně lezl, na plazení si pak ani nevzpomněl.

zuzita15
16. lis 2020

@katebk jak je trojuhelnik na konci hrudni kosti tak tesne pod nej, resp. do jeho horni casti (neboli nad solar 🙃). Blbe se to popisuje

leymea
16. lis 2020

Syn se zacal plazit v pul roce. Za chvili je mu 10 mesicu a furt preferuje plazeni i kdyz lezt umi (zacal minuly tyden) Cekam kdy prejde jen k lezeni. Uz jsem si myslela, ze lezeni preskoci, protoze od 8 mesicu se stavi a obchazi nabytek. Sedet jeste neumi. Starsi syn se taky plazil, ale asi jen cca mesic, pak zacal lezt.

katebk
16. lis 2020

@zuzita15 ju děkuji, na googlu jsem dopochopila 😁

lela82
16. lis 2020

@olga_ masirovat tu nohu, kterou nekrci pri plazeni? syn za sebou take taha nohu...

lela82
16. lis 2020

@95newmommy2020 kde jste prosim ty navleky koupila?

olga_
16. lis 2020

@lela82 Masírovala jsem tu nohu, záda, prostě celé tělíčko. Klidně i přes oblečení, jemně se dotýkat. Krásně se uvolnil, líbilo se mu to a opravdu se do necelého týdne spravil. Strašně jsem se bála, že budeme muset jezdit na nějaké cvičení a paní doktorka nám právě poradilo toto.

ejmate
16. lis 2020

@aurelie34 Naše dcera se taky nejdřív plazila, akorát teda symetricky. Sudy také válela. Poprvé si z lehu sama vlezla na kolena až když jí byl rok a lézt po čtyřech začala až ve 13,5 měsících. V té době si i začala stoupat u nábytku. Dlouho pak chodila a musela se držet za ruku nebo mě za kalhoty, nechtěla se pustit. Sama bez opory začala chodit až 2 dny před 18. měsícem. Lézt sama od sebe vůbec začít nemusí. Naše byla hroznej pecivál a na vše měla dost času, doktorce se to samozřejmě nelíbilo, tak nás poslala na fyzio a i když je dcera zdravá, měli jsme pár cviků na podporu lezení (dříve i otáčení a šikmého sedu, poté na korektní stoupání). Holt každý má svůj čas 😉 🙂

95newmommy2020
16. lis 2020

@lela82 na mall.

maki90
16. lis 2020

@aurelie34 mám dvě dcery, obě se plazily hodně dlouho. Prvorozená se plazila od 7 měsíců, začala lézt po 10. měsíci a před prvními narozeninami už chodila. Mladší je teď čerstvě rok, plazila se od 8 měsíců a teprve v 11 měsících začala lézt a i teď občas přejde do plazení,pokud chce být někde rychle. S první jsme byli pod fyzio dohledem, cvičili Vojtu. Druhá se rozlezla těsně před termínem konzultace na fyzio. Doktorka neviděla problém, já byla nervózní,ale obě k lezení došly samy. Nepomohly koberce, překážky, sundání pleny, svléknutí,nic... obě styl Meresjev 😆

janule0123
23. lis 2020

@aurelie34 malá první seděla a stala u nábytku... a plazila se... později plazeni vyladila k dokonalosti ... a nakonec se i rozlezla... ikdyz to nebylo ve správném poradí... hlavně klid

Strana
z2